Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 13:53

tv lituju, ta komunikace s rodici musi byt hrozne narocna. Vidim to najednou uplne jinak 

Prihazuji dalsi historku z nataceni. Kluk bouchnul holku, vyresila jsem to, vsichni jsme si promluvili, omluvil se. Vecer otec holky napsal pani ucitelce, ze byla napadena. Pani ucitelka informovala otce kluka, ze se chova nevhodne (je toho vic). Ten rano nabehl do tridy a tvrdil, ze kdyby se stalo napadeni, ze bychom snad volaly policii a socialku. Nestacim divit, co nekteri rodice dokazi vymyslet.

Offline continuity
44119 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 14:17

Lamickajá bych se ho zeptala, jestli tímto požaduje, abych tu policii příště zavolala. 

Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 14:30

continuity myslim, ze jsem mu asertivne vysvetlila, ze predevsim on si nepreje, aby se volala socialka a policie. Pani ucitelka dostava od rijna kapky od nekoho jineho, ta uz nemela slov.

On nas tim chtel hlavne presvedcit, ze se to nemohlo stat... ten styl komunikace! neprijemny, pasivne agresivni, obvinujici. 

Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 14:30

continuity ale jinak je to dobry napad, to si schovam na priste

Offline Kokoska
35417 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 15:10

Lamicka jo, casy se meni. Za meho detstvi co rekla ucitelka bylo svate a nikdo se moc nechtel poustet do sporu. Deti uz vubec, protoze za poznamku v zakovske doma dostaly co proto. A rodice se orosili pri predstave, ze budou predvolani do skoly. Dneska rodic nastoupi na ucitelku a diteti doma vysvetli, co je ta zenska za kravu.

Offline continuity
44119 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 15:28

Kokoska

Za mě je každý extrém špatně, ale speciálně teda za minulého režimu to nebylo ani tak způsobeno tím, že by učitel měl nějakou přirozenou autoritu, ale tím, že mohl člověku zničit celý život. Hrozná doba.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. ledna 2024 15:33

Lamicka to podle mě platí ve všech podobných případech - ve škole, ve sportu,... nejhorší pořízení je s rodiči, ne dětmi.

Offline Kokoska
35417 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 15:34

continuity to jiste, ale prece jen nejaky respekt tam myslim byl.

Offline dzizisketa
9092 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 15:54

Kokoska 

To spíš víc strachu než respektu v tom tehdy bylo.

Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 16:36

Kokoska ja si spis myslim, ze problem je v tom, ze si dneska hodne lidi mysli, ze jsou experti na vse, vzdyt to cetli na fb. A nejde jen o ucitele. 

A nemyslim, ze strach z ucitele je dobre. Dobre je partnerstvi a duvera, ale to musi fungovat vsechny 3 strany. Ucitel, rodic, zak. Nekdy je to fakt tezke, ta prace je same prekvapeni.

Offline continuity
44119 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 18:11
Reakce na dzizisketa:

Kokoska 

To spíš víc strachu než respektu v tom tehdy bylo.

​To je velká pravda. Během revoluce jsem byla na gymplu a byl to první efekt božích mlýnů v mým živote. Vpravde karmický zážitek.

Offline tv
4333 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 18:54

Lamickajá už jsem to asi vzdala. Člověk se snaží jak idiot uvést dítě do normálniho fungování, což se nam povedlo. A matka..nechci se rozepisovat, ale už ne. 

Offline Lamicka
14219 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 19:07

tv chapu, neni to lehka prace 

Offline Mohučanka
7396 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 20:30

tv můj kolega říkal, že po deseti letech učení musel odejít ze ZŠ, protože už nemohl snést rodiče. Že děti byly z 99% skvělé, ale naopak hrozně moc rodičů nesnesitelných. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 20:32

Mohučanka Já to říkám u workshopů taky. Děcka v pohodě, matky na facku.

Offline tv
4333 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 20:48

Mohučanka ano, je to fakt. My máme ještě ten slabší odvar rodiče, myslím tím naši  třídu. Ale co vím u nás ve skole, že je to mnohde mnohem horší. A to se bavíme o dětech postižených, středně těžká, těžká mentální retardace. Někdy je to zoufalství prostě.

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 21:45

Mohučanka tv To je klasika, to říká každej. Když jsem byla na praxi na střední, tak tam právě jedna angličtinářka nahlas přemítala, zda by ji vzali učit angličtinu na vysokou, že tam by ji odpadli ti rodiče.-D

Offline dzizisketa
9092 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 22:47

Zrovna jsem se předběžně přihlásila na kurz krasobruslení pro dospělé, začíná v září. Snad se mi pak konečně podaří donutit děti si bruslení taky zkusit.

Offline Liesel
1684 příspěvků moje polička 25. ledna 2024 23:17

dzizisketa Já stála letos na bruslích asi po asi víc jak 30 letech, nezapomněla jsem to,jen mi teda prvních 10 min vadily zoubky... a co mi nešlo, tak bruslit pozadu, ale to bylo tím, že jsme byli na umělém ledu, jinak bych to taky zvládla. Děti to bude určitě bavit, když jsem viděla ty prcky co vyváděli na rybniku, tak jsem si vzpomněla na sebe, jak jsme byli pořád na rybníku nebo větší zamrzlé kaluži

Offline Marbuša
1459 příspěvků moje polička 26. ledna 2024 07:34

dzizisketa To je úžasný! Vůbec by mě nenapadlo, že takový kurz je. Musíš mít nějaké základy a je nějaký věkový limit?