Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 16:07
Reakce na Mutziputzi:

tak ja netrefim ani z prace domu kdyz na to prijde:-)) ale ze nikoho nepotkam? to teda silne pochybuju

Online Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 16:09

u Mutzi maj zrovna i stádo ovcí s výhledem na Prahu. Já bydlim na opačným konci Prahy, metrem do centra taky 10 minut a do lesa 5 minut od domu se ve všední den se psem normálně bojim, protože tam taky neni ani noha...ani o víkendu žádná pěší zóna teda.

(teď to vypadá, že v Praze fakt žijou vlci a medvědi za každým panelákem :-D)

Online dzizisketa
8988 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 16:12
Reakce na Potrefenáhusa:

No já už teď v šest večír potmě v lese dva dny nepotkala ani nohu.

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 16:13
Reakce na Mutziputzi:

Jo :-) třeba takový Cibulka... v podvečer pěkně strašidelný a rozlehlý. A fakt tam skoro nikdo nechodí.

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 16:18
Reakce na Potrefenáhusa:

Tak daňci v Krči :-) srnky ve Hvězdě i na Ladronce. O liškách ani nemluvim, ty jsem potkala i v Radlicích. V Braníku běžně volavky. Přírody je v Praze hodně, stačí se dívat. Třeba budou i ti medvědi :-) i kydž spíš ti od Jiránka.

Offline Janulik03
20316 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 16:20

ono se to taky behem zivota muze dost menit:-)

btw na ten les kde nikoho nepotkas bys asi musela mimo evropu ne?;-)

Pokial chceš byt v lesné sama, stačí prísť k nám. Vyjdem za dom, prejdem kúsok luky a som v lesné. Malom, prázdnom, tichom, srnky, bazanti a zajace. A krížom cez les sa po chvíli dostanem k amfiteatru kde je letné kino a letné podujatia, ako kapely a folklórne slávnosti. Hudbu potom počujem až domov. Ale naša dedina nie je malebna. Oceňujem to tu viac teraz na staré kolena. 

Offline Janulik03
20316 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 16:40

Si má donútila vyjsť von a cvaknut za domom lesík. 

Offline Janulik03
20316 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 16:43

Pred domom je normálna cesta. Nie je zo žiadna nádherná ulica a ešte aj Mrchy sa divili čo to stváral vonku teraz. 

Offline Janulik03
20316 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 17:37
Reakce na :

Tie kocky sú moje Mrchy. Chodia za mnou všade kam sa pohnem. Vrátane Elzy. 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 18:22

My teda máme u vesnice nádherné lesy, hluboké, moc lidí tam taky nepotkáš, spíš vůbec. Ale taky se tam nesmí chodit, vstup zakázán, tak tím to možná bude:-D. Na Moravě je moc rovina to je jasný, to je potom nuda v polích. Pražská "příroda" mě nebere, ale je fakt, že jsem byla jen v Šárce, v Krčáku, v Prokopském údolí a na Hostivaři. Všude hrozně moc odpadků a prostě takový nemalebný.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 18:50

Mně přijde, že ty klasický pražský lokality, jako je Prokopák, Kunratický les, Šárka atp., se za posledních 10 let docela zalidnily a úmerně s tím je tam bohužel i větší binec. U toho Kunratického lesa to platí určitě, tam jsem v létě po pár letech byla a byl to docela šok, dřív stačilo sejít z hlavního chodníku a člověk tam bloudil klidně sám.

Pravda je, že bylo hezky, tak to lidi vyhnalo ven. Většinou stačí, že je trochu horší počasí a takoví ti sváteční procházkaři už radši zůstanou doma. Bydlíme kus od turistické trasy směrem na rozhlednu, když je hezky a mám čas, tak radši vezmu auto a popovezu se se psy na procházku jinam, protože tam míří "davy". Ale stačí, aby se trochu zatáhlo, a potkám maximálně někoho dalšího se psem, ale ani to moc ne.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 18:53

Jo, a jak tu někdo psal, že venkov/příroda je ok max. na víkend a pak honem do Prahy, tak já to mám přesně naopak. Praha je pro mě super na víkendový výpady, ale ráda se z ní zas vždycky zdekuju. Kolem dvaceti jsem to teda samozřejmě viděla trochu jinak :-).

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 19:06

V ramci CR je pro me Praha jedine misto, kde muzu zit a myslim, ze je to pro zivot skvele misto. Tak prijemne mala/velka, da se hodne chodit pesky, coz mam moc rada, krasna mista (a ze jich je), kultura, sport, bary, kluby, gastronomie,  sluzby, letiste kousek od centra,  pohodlne cestovani, spousta parku a prirody, proste vse  nevadilo by mi pro zivot ani vetsi a hektictejsi mesto, me to nabiji. Umrela bych v nejake primestske prdeli, odkad bych musela dojizdet, furt sedet v aute nebo cekat na bus... des. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 19:45
Reakce na jinx:

No přesně, mám to úplně stejně. Takže v Praze vůbec nepotřebuju auto. Chodím pěšky co to dá, občas popojedu tramvají, zeleň v pohodě, protože Stromovka pod oknem, Letenské sady co by kamenem dohodil, během chvíle se dostanu pěšky kamkoli a já tak ráda chodím. Staré Město, Nové Město, Malá Strana, všechno po ruce, školy, práce, kultura, zábava, kdy nikdo nemusí řešit, jestli si dát sklenku a kdo bude řídit... . A letiště přesně 40 minut pěšky+tramvají+busem od baráku, což je taky k nezaplacení...  

A věkem se můj pozitivní vztah k městu snad ještě prohlubuje. Výlety do přírody fajn, občas, pobyt na chalupě na polosamotě jednou za rok taky fajn a změna, ale kdybych neměla doprovod, tak v lese se absolutně neorientuju, navíc mám fóbii z hadů...  A bydlet na místě, odkud za čímkoli musím jet autem, dělat dětem taxikáře... Pro mě hrůza.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 20:13
Reakce na domenica:

Ono těch hadů v přírodě moc není. Já za život potkala asi tak tři užovky:-D. Ale připomnělo mi to jedno vysílání v té show u Šípa. Měl tam pozvaného nějakého ochránce či chovatele hadů, letitého pána. Tak to tam probírali ze všech stran a Šíp se ho ptá, co má teda člověk dělat, když v přírodě narazí na zmiji. A pán mu říká:"no má bejt šťastnej, že ho vůbec potkalo takový štěstí". No já se nasmála!

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 20:17

Tak u nás v Jeseníkách to máme z domu do lesa opravdu kousíček a pokud člověk sejde z turistických tras, nemusí nikoho potkat celý den ;)

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 20:27

Já bych zase umřela v Praze, strašně mě to tam vyčerpává. Posledně mi stačil půl den a bylo mi úplně ouvej. Přitom ale jsem se tam tak těšila - na výstavu, nákupy, jídlo a kdysi jsme tam i chtěli žít... Pro mě je ideál menší město a možnost prchnout na víkend k rodičům na Vysočinu.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 20:28
Reakce na Karja:

Mě vyděsí i jen mrtvá užovka na silnici. A vůbec, užovka, zmije nebo chřestýš, vyjde mi to nastejno. Já se děsím toho momentu setkání s hadem, jestli mě uštkne, uškrtí nebo jenom přejede po botě a je to neškodná užovka, vyjde nastejno. Loni jsem takhle s rodinou v lese zahlédla, naštěstí z dostatečné vzdálenosti, tlustýho, dlouhýho hada, který zahučel do lesní školky. I tak jsem byla hotová. A po zbytek cesty preventivně dupala a plašila... 

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 08. listopadu 2017 20:29

A je strašně fajn, že to máme různě. To by nešlo, aby všichni chtěli žít v Praze.