Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Korsičanka blogger
13493 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 20:37

Luna Obryni Stáňu používám taky:)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 20:45

Upekla jsem dnes svoje první letošní cukroví - asi 20 sněhových pusinek. No, už je jich jenom 12. Jsem zvědavá, kolik jich bude o půlnoci a jestli vůbec nějaké budou ráno

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 22:08

Mohučanka 

Ty jsi můj člověk! Já letos ani ťuk, mám malý dítě, práci a brzy mě čeká operace. No že bych se na to ... Akorát jsem stihla pořídit dárky pro všechny. Naštěstí prcek netuší, že bude možná o něco ošizen, vlastně je mu to celý fuk. Jenom dobře.

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 22:57

Mohučanka Jsem na tom podobne, upekla jsem dve varky cukr free rohlicku, uz jsou davno sezrany a taky jednu stolu a ta mi nechutna navic decka furt nemocny a doma, nemam ty darky ani zabaleny este, snad to stihnu

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. prosince 2017 23:42

no já jsem dnes umyla jedny dveře a dvě okna. 

patero oken jsem umyla minulý týden, dvě předminulý...takže ještě pořád čtyři zbývají. a taky patero dveří (patero jsem už umyla).

aneb bydlet v domě není žádná legrace, až budete někdo uvažovat o výměně bytu za dům :D

ale už mám nachystaná těsta na všechno cukroví a dnes jsem ještě stihla dvě štoly. samozřejmě jsem si u toho jako naprosto vždy spálila ruku, nechápu, jak to dělám, ale je to pravidlo  zítra doufám upeču všechny korpusy, a příští týden už se budu věnovat jen úklidu zanedbaného domu (protože minulé dva týdny jsem se vracela z práce i v deset večer a nesáhla jsem zhola na nic).

ať už je štědrý den, rozvalím se ke krbu a ani se nehnu. jo vlastně....někdy příští týden přijde kominík, tak doufám, že mi tím krbem nezapráší celý uklizený dům 

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 08:44

Luna

Počkej "nemám ty dárky ani zabalený ještě" To je co za nářek, vždyť je ještě celý týden času?!

Offline Gatita
8643 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 10:19

Jiná Realita  No tak já se přiznám, že jsem taky podlehla a umyla okna. Ale taky ne všechna. Jediným efektem mojí namáhy je, že místo původního prachu jsou na nich teď nalepené chlupy z mycího hadru. Jinak na velký úklid už kašlu, musí stačit ten pravidelný, který za mě naštěstí dělá někdo jiný. Taky na to nemám náladu, advent je v práci tradičně strašný, jak si všichni před koncem roku čistí stoly, končí všechny průšvihy a nedodělky u nás s pokynem "tak nějak do Vánoc kdyby to bylo..." Mám teď sice jen malý úvazek, nicméně v tomto období makám do noci i já, takže zbytné činnosti osekávám.

Včera jsem ale byla s mámou na výstavě, a pak na svařáku a na Dyzajn marketu, bylo to takové hezké předvánoční odpoledne. A dnes chci vzít syna k nám na jarmark, jsou mu dva roky, tak už ty stromečky a betlémy docela vnímá.

Příští týden bude nejspíš opět náročný, hlavně někde se někde neseknout a neudělat chybu. 

Offline Luna
10870 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 12:44

Sweet Potato No to sice jo, ale mne baleni desne trva, bracha se mi smeje, ze balim darky jak "parizskej obchodak", mam stuzticky, jmenovky...Mozna to letos bude balicak a izolepa

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 14:10
Jsem se dneska rozhodla, že žádný předvánoční mega úklid nebude, jenom ten základní. Na zbytek dlabu, konec roku je povel k pracovnímu bláznění. Fuj!
Offline An.Fial
82 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 14:38

brrr 

Myslím, že to je správné rozhodnutí :-)

U nás prosinec patří návštěvám, svařáku, procházkám, pečení cukroví, rodině. Spolu se zvýšeným frmolem v práci, kterému se vyhnout úplně nedá, je o program postaráno.

Větší úklid (včetně vytřídění šatníku) si nechávám na nějaké lednové nebo únorové víkendy, kdy bývá dost zima a ošklivo, takže se často ani nechce ven. Okna u nás dvakrát do roka, cca březen a říjen, před vánoci mi to přijde poměrně nepohodlné - není na to pořádně vidět, nevím, jak se mám na to správně obléct, když na sebe člověk pouští venkovní studený vzduch, no dejte pokoj s oknama teď :-)

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 17:22

Jiná Realita A víš, že o Vánocích chodí Ježíšek a ne kontrola z hygieny?

PS.: Ale já mám okna taky umytý - myla jsem je po jednom, ale mám takovej rychlostyl naučenej od chromý babičky, která teď navíc přešla ke stěrce, takže se do toho asi taky dám:-D. Taky jsem třeba umyla troubu:-D. Cukroví peču dnes, půlka už je sežraná, asi před slepenim a dozdobenim, možná to slepení ještě o den posunu, aby mi to ubylo:-D

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 17:29

V životě jsem neumyla ani jedno okno

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 17:34

Karja njn  když já mám pocit čistého bytu, jen když jsou lesklá okna a čistá podlaha :/ jinak jsem nervózní. ne kvůli sousedům, naprosto zcela kvůli svému pocitu. a zdobit stromek v bytě, ve kterém nemám pocit naleštěna, mi dělá poloviční radost.

ale jsem celkem v klidu, zdaleka nestihnu všechno, ale zatím víceméně stíhám předběžný plán. zrovna jsem doobalovala vanilkové rohlíčky a peče se mi trouba košíčků. zítra a pozítří to naplním a mám napečeno.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 17:42

Jiná Realita Já to chápu, já mám taky ráda uklizeno, zvlášť teď když jsem víc doma. Jako ne, že bych to měla jak v klícce, ale mám takové svoje speciality, co musí být poklizené(třeba nikdy nemůže být v bytě víc jak 1 várka špinavého prádla:-D). Podlaha mě štve, já vůbec nevim, čim to vytřít, aby se ta mrcha leskla:-D.

A stromeček už máme ozdobený, má teda asi jen 50 cm a padlo na něj přesně 12 ozdob, ale je pěknej:-D. Cukroví je jeden velkej otazník, do vosích hnízd jsem neměla kakao, tak jsem rozdrtila nepražené kakaové boby, které jsou hořký jak pelyněk, tak jsem zvědavá, co z toho vyleze:-D

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 17:42

Mutziputzi A jak se ti bydlí ve sklepě?

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 17:46

Karja Bych náhodou nevěřila kolik sklepních bytů se prodává, divná představa.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 17:50

Mutziputzi Hodně divný, teď je toho mrkay, u nás už je taky obydlený sklípek - prvně inzerováno jako nebytové prostory a teď tam normálně bydlí nějací kluci z východu. Nejen, že je to divný, ale i sklep je potřeba:-D.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 18:06
Reakce na Karja:

Mutziputzi A jak se ti bydlí ve sklepě?

​ani ja ne a ve sklepe opravdu nebydlim a dokonce je mam cista, proc to nenechat nekomu, kdo se tomu venuje profi. 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 18:13

jinx Já jsem stejnýho názoru, práce se má dávat, ať z ní mají užitek všichni. K @Mutzi to byla jen taková poznámka.

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 18:17

Moje teta vždycky říkávala, že před svátkama gruntujou šmudly - protože v normální domácnosti je uklizeno tak nějak průběžně, celoročně

Já mám teda aktuálně doma ještě trochu stavební bordel, a proto se včas seberu a odjedu pryč - však on mi neuteče!