Luna Obryni Stáňu používám taky:)
Přiznání
Upekla jsem dnes svoje první letošní cukroví - asi 20 sněhových pusinek. No, už je jich jenom 12. Jsem zvědavá, kolik jich bude o půlnoci a jestli vůbec nějaké budou ráno ![]()
Ty jsi můj člověk! Já letos ani ťuk, mám malý dítě, práci a brzy mě čeká operace. No že bych se na to ... Akorát jsem stihla pořídit dárky pro všechny. Naštěstí prcek netuší, že bude možná o něco ošizen, vlastně je mu to celý fuk. Jenom dobře.
Mohučanka Jsem na tom podobne, upekla jsem dve varky cukr free rohlicku, uz jsou davno sezrany a taky jednu stolu a ta mi nechutna
navic decka furt nemocny a doma, nemam ty darky ani zabaleny este, snad to stihnu![]()
no já jsem dnes umyla jedny dveře a dvě okna.
patero oken jsem umyla minulý týden, dvě předminulý...takže ještě pořád čtyři zbývají. a taky patero dveří (patero jsem už umyla).
aneb bydlet v domě není žádná legrace, až budete někdo uvažovat o výměně bytu za dům :D
ale už mám nachystaná těsta na všechno cukroví a dnes jsem ještě stihla dvě štoly. samozřejmě jsem si u toho jako naprosto vždy spálila ruku, nechápu, jak to dělám, ale je to pravidlo
zítra doufám upeču všechny korpusy, a příští týden už se budu věnovat jen úklidu zanedbaného domu (protože minulé dva týdny jsem se vracela z práce i v deset večer a nesáhla jsem zhola na nic).
ať už je štědrý den, rozvalím se ke krbu a ani se nehnu. jo vlastně....někdy příští týden přijde kominík, tak doufám, že mi tím krbem nezapráší celý uklizený dům ![]()
Počkej "nemám ty dárky ani zabalený ještě" To je co za nářek, vždyť je ještě celý týden času?!![]()
Jiná Realita No tak já se přiznám, že jsem taky podlehla a umyla okna. Ale taky ne všechna. Jediným efektem mojí namáhy je, že místo původního prachu jsou na nich teď nalepené chlupy z mycího hadru. Jinak na velký úklid už kašlu, musí stačit ten pravidelný, který za mě naštěstí dělá někdo jiný. Taky na to nemám náladu, advent je v práci tradičně strašný, jak si všichni před koncem roku čistí stoly, končí všechny průšvihy a nedodělky u nás s pokynem "tak nějak do Vánoc kdyby to bylo..." Mám teď sice jen malý úvazek, nicméně v tomto období makám do noci i já, takže zbytné činnosti osekávám.
Včera jsem ale byla s mámou na výstavě, a pak na svařáku a na Dyzajn marketu, bylo to takové hezké předvánoční odpoledne. A dnes chci vzít syna k nám na jarmark, jsou mu dva roky, tak už ty stromečky a betlémy docela vnímá.
Příští týden bude nejspíš opět náročný, hlavně někde se někde neseknout a neudělat chybu.
Sweet Potato No to sice jo, ale mne baleni desne trva, bracha se mi smeje, ze balim darky jak "parizskej obchodak", mam stuzticky, jmenovky...Mozna to letos bude balicak a izolepa![]()
Myslím, že to je správné rozhodnutí :-)
U nás prosinec patří návštěvám, svařáku, procházkám, pečení cukroví, rodině. Spolu se zvýšeným frmolem v práci, kterému se vyhnout úplně nedá, je o program postaráno.
Větší úklid (včetně vytřídění šatníku) si nechávám na nějaké lednové nebo únorové víkendy, kdy bývá dost zima a ošklivo, takže se často ani nechce ven. Okna u nás dvakrát do roka, cca březen a říjen, před vánoci mi to přijde poměrně nepohodlné - není na to pořádně vidět, nevím, jak se mám na to správně obléct, když na sebe člověk pouští venkovní studený vzduch, no dejte pokoj s oknama teď :-)
Jiná Realita A víš, že o Vánocích chodí Ježíšek a ne kontrola z hygieny?
PS.: Ale já mám okna taky umytý - myla jsem je po jednom, ale mám takovej rychlostyl naučenej od chromý babičky, která teď navíc přešla ke stěrce, takže se do toho asi taky dám:-D. Taky jsem třeba umyla troubu:-D. Cukroví peču dnes, půlka už je sežraná, asi před slepenim a dozdobenim, možná to slepení ještě o den posunu, aby mi to ubylo:-D
V životě jsem neumyla ani jedno okno![]()
Karja njn
když já mám pocit čistého bytu, jen když jsou lesklá okna a čistá podlaha :/ jinak jsem nervózní. ne kvůli sousedům, naprosto zcela kvůli svému pocitu. a zdobit stromek v bytě, ve kterém nemám pocit naleštěna, mi dělá poloviční radost.
ale jsem celkem v klidu, zdaleka nestihnu všechno, ale zatím víceméně stíhám předběžný plán. zrovna jsem doobalovala vanilkové rohlíčky a peče se mi trouba košíčků. zítra a pozítří to naplním a mám napečeno.
Jiná Realita Já to chápu, já mám taky ráda uklizeno, zvlášť teď když jsem víc doma. Jako ne, že bych to měla jak v klícce, ale mám takové svoje speciality, co musí být poklizené(třeba nikdy nemůže být v bytě víc jak 1 várka špinavého prádla:-D). Podlaha mě štve, já vůbec nevim, čim to vytřít, aby se ta mrcha leskla:-D.
A stromeček už máme ozdobený, má teda asi jen 50 cm a padlo na něj přesně 12 ozdob, ale je pěknej:-D. Cukroví je jeden velkej otazník, do vosích hnízd jsem neměla kakao, tak jsem rozdrtila nepražené kakaové boby, které jsou hořký jak pelyněk, tak jsem zvědavá, co z toho vyleze:-D
Mutziputzi A jak se ti bydlí ve sklepě?
Karja Bych náhodou nevěřila kolik sklepních bytů se prodává, divná představa.
Mutziputzi Hodně divný, teď je toho mrkay, u nás už je taky obydlený sklípek - prvně inzerováno jako nebytové prostory a teď tam normálně bydlí nějací kluci z východu. Nejen, že je to divný, ale i sklep je potřeba:-D.
Mutziputzi A jak se ti bydlí ve sklepě?
ani ja ne a ve sklepe opravdu nebydlim a dokonce je mam cista, proc to nenechat nekomu, kdo se tomu venuje profi.
jinx Já jsem stejnýho názoru, práce se má dávat, ať z ní mají užitek všichni. K @Mutzi to byla jen taková poznámka.
Moje teta vždycky říkávala, že před svátkama gruntujou šmudly - protože v normální domácnosti je uklizeno tak nějak průběžně, celoročně ![]()
Já mám teda aktuálně doma ještě trochu stavební bordel, a proto se včas seberu a odjedu pryč - však on mi neuteče! ![]()
![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí