Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 19:07

Aaa, okna. Ty máme kupodivu umyté, půjčila jsem si od našich paní Lenku

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 19:18

RoSa no však taky jo, já na to přes rok ani nesáhnu  přes rok totiž doma jen spím. takže když tam chci o vánocích i bydlet, musím si to nejdřív uklidit 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 19:32

Já se přiznám, že žádný předvánoční úklid nedělám...a to vůbec. Uklízíme celý rok a máme naklizeno až moc. Větší úklid dělám na jaře a okna k tomu + nějaké září. Vůbec nechápu předvánoční stres. Nějak nedělám nic víc, než jindy. Místo buchet upeču cukroví. Dárky si většinou nechám rovnou zabalit nebo zabalím doma hned po koupení. Dnes jsem tady měla po obědě kamarádky a odpoledne obě malé neteře. Užívám si klidný advent s rodinou, návštěvy a procházky. Jediný stres je v práci, ale jen kvůli nemocné kolegyni. Jinak u nás před koncem roku není práce víc, spíš lidi zapomínají,že jsou objednaní, je horší počasí a nemoci, takže spíš větší klid. 

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 20:05

brrr Mně je zase umyla paní Jana 

Předvánoční úklid taky nechápu, uklízíme průběžně a do větších akcí je přece lepší se pustit v létě - lepší světlo, líp to schne a tak nějak se člověku víc chce. 

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 20:09

Taky jsem si letos nechala uklidit od firmy, jenže finišujem s rekonstrukcí rekreačního bydlení, tak jsem oknům stejně neunikla. Měli přijít ze dne na den udělat žaluzie a nějak se mi příčilo dávat to na zaflákaná okna. Ale já to beru systémem kýbl + teplá voda + clean + houba, stěrka a papírové utěrky a je to hned. Navíc tam jsou 4 sranda okna, to doma jich máme většinu velkých rohových a zbytek jsou balkonové a francouzské dveře, z toho jedny skoro přes celou stěnu.

Do toho se navalila spousta práce, ještě ve středu jsem měla pocit, že Vánoce asi letos budem ignorovat. Ale nějak se to srovnalo a teď za víkend jsem toho docela dost stihla, tak už to vypadá dobře. Pečení si ale větším dílem vzala na starost dcera, to už bych všechno fakt nemohla. V lednici mám těsto na pracny a rohlíčky, jdu si k tomu pustit Noc na Karlštějně a nalít červené :)

A přiznám se, že mi udělalo velkou radost a vánoční náladu to, že v momentě, kdy jsem pověsila jmelí, začalo sněžit :)

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 21:45
Reakce na Pinot Noir:

​Jsem ráda, že to po celé republice nedělá jen jedna paní

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 21:49

brrr 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 21:53

brrr , tak to rozhodně. Mojí kamarádce umývá okna  nějaká firma...3 kluci. Už jsme si několikrát říkaly, jestli si u ní v době úklidu nedáme kávu a víno 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 22:02

Já jsem naopak oken umyla asi milión, než jsem se rozhodla, co ze mě bude, tak jsem uklízela pražské činžáky a sem tam do toho padlo i mytí nějaký výlohy; na jedné letní brigádě v Rakousku jsem dokonce umyla všechna okna v jednom nenším zámečku. 

Svoje stávající okna mám umytý od léta a ukazují, takže nic dalšího s nimi podnikat nebudu. Jo, a nejspíš jsem se provinila proti 11. přikázání, protože suroviny na rohlíčky jsem nejdřív naházela do robotu a těsto pak nacpala do silikonové formy a navzdory tomu všemu (a navzdory experimentální absenci cukru) jsou výborný :-D.

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 22:25

Zina 

hele já mám vyzkoušený, že okna se ušpiněj jen do určitýho stupně zatemnění, a pak už to je -samo od sebe- jenom lepší!

popř. používám trik č.2: zatáhnu žaluzie

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. prosince 2017 22:58

RoSa my nemáme žaluzie :(....ani závěsy 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 18. prosince 2017 09:05

Jiná Realita chyba

Jinak to, ze pred Vanocema uklizi jen spindiry, to si vypujcim.... 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 18. prosince 2017 09:28

Jiná Realita A máte záclony? My zase nemáme záclony, tak nějak mi přijde, že to krade světlo a že v Praze na mě stejně lidi nejsou zvědaví. Ale až to uvidí někdo od nás, tak ho asi trefí:-D.

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 18. prosince 2017 10:20

RoSa 

Jo. Okna se nejvíc ušpiní při prvním dešti po umytí (ten na sebe obvykle nenechá dlouho čekat.) Pak už je to jedno.

Francouzské do zahrady bych mohla mýt denně - tlapičky, ručičky, čumáčky...

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 18. prosince 2017 11:11

Nám ich v zime umyje sneh . Už raz snežilo, tak sú pekné a v zime to spraví hádam ešte niekoľkokrát. Toť jedna z výhod strešných okien. Zvnútra nič, lebo sa toho nikto nechytá (je to vysoko a otvárame to väčšinou tyčou na to - okrem manžela, ktorý dočiahne) a prach tak akosi nesadá hore a zvonku to každý dážď/sneh umyje. Ale sneh lepšie. Tak by som to nikdy neumyla. Takže umývam len dvere na balkóny, ale to robím len pred veľkou nocou zvonka, v zime len zvnútra, kto by tam von liezol ešte s mokrými rukami, dddd...

To radšej vyperiem tie závesy .

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 18. prosince 2017 11:16

slniecko kdyz jsem bydlela v byte se stresnimi okny, nejdriv jsem je umyvala snad kazdy mesic, hrozne rychle se to spinilo. pak mi ale doslo ze to nema smysl. jak se zaprasila prvni tyden po umyti tak to uz zustalo nekolik let:-)

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 18. prosince 2017 11:16

Inak s tým pocitom "lepšie uprataného než obvykle" na sviatky sa hlásim do klubu. Zas to u nás nie je vysoká latka, ja mám pocit, že len čo sa uprace tak bežne do 5 minút je rovnaký binec ako predtým. KeĎ je to také "sviatočné", tak aj deti sa viac snažia.

A pamätám si jeden advent, keď sme to tak nejako viac valili pred sebou, aj ja aj muž sme toho mali veľa, tak nejako som myslela, že napneme sily a dáme to do poriadku posledný víkend pred a jedného dňa prišiel mladší domov, rozplakal sa a povedal, že to je hrozné, že všade sa upratuje a zdobí, len u nás nie, že k nám Ježiško určite nepríde. Tak sme sa vzchopili ako nikdy inokedy .

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 18. prosince 2017 11:17

slniecko kdyz jsem bydlela v byte se stresnimi okny, nejdriv jsem je umyvala snad kazdy mesic, hrozne rychle se to spinilo. pak mi ale doslo ze to nema smysl. jak se zaprasila prvni tyden po umyti tak to uz zustalo nekolik let:-)

Ako sa zaprášili, zvnútra, či zvonka?

Offline moninika
1033 příspěvků moje polička 18. prosince 2017 11:29

slniecko Dejte už pokoj s okny a úklidem  Pohled na toto sklo byl super ze sedadla spoluřidiče, ale jsem popravdě ráda, že škrabat jsem to nemusela s byla v teple 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 18. prosince 2017 11:32

slniecko zvenku, prostě na to nasedal prach, jak byla "ležatá". mě to překvapilo prostě, že se na okna takhle hodně práší:-) ale zas, přesně podle teorie mého bratra, prach se usazuje jen do určité výšky vrstvy a pak už se jen přesouvá:D