Jiná Realita a že se tak hloupě ptám, vůbec se v tom nevyznám. V čem ty hry spočívají? Rozdají se karty a jedna je silnější než druhá a pak se kladou na herní pole? A v čem je rozdíl? A která je nejlepší, řekněme pro hru s 10letým dítětem? (Máme jen Tikal, Carcassone a Bang)
Přiznání
Jiná Realita sakryš a v těch levných knihách určitě už před nějakou dobou, co ![]()
na většině z nich je napsáno, že jsou tak 8 plus. mně se sice zdá, že je to pro děti moc těžké, ale spoluhráč má malé děti tři a většinu těch her s nima hrál.
určit bych mohla doporučit toho menšího pána prstenů. tam se vyloží nepřátelé, o které se bojuje, každý hráč dostane karty bojovníků, se kterými bojuje a tvoří z nich společenstva. snaží se záskat nepřítele dřív, než spoluhráči, tedy dřív sestavit správnou kombinaci bojovníků. kdo získá nejvíc nepřátel, vyhrává. není třeba se dívat do pravidel, co znamená která karta, nejsou tam žádné výjimky.
ty deskové jsou už složitější, je tam hodně figurek, ale argo by určitě 10leté dítě zvládlo.
isle of sky je na principu právě carcasonne, akorát trochu těžší, a je na ní 8+, 10leté by to mělo hrát v pohodě.
Jiná Realita Super obe vyzerajú skvelo. Ja mam stolné hry rada ale ako sme len dvaja a partia sa zíde raz za rok tak si veľmi nezahrám.
Potrefenáhusa asi určitě :/
V tématu jsem správně, takže přiznávám, že bych si radši uřízla nohu než jít hrát hry![]()
paktofonika pro dva je ten velký pán prstenů, kterého sem na předchozí stránce dávala potrefenahusa.
Sweet Potato U nás v rodině teda Dixit žerou i chlapi, od malých kluků po dědečky. Ale moc jim nejde Koncept, řekla bych.
V tématu jsem správně, takže přiznávám, že bych si radši uřízla nohu než jít hrát hry
Nevíš, o co přicházíš ![]()
Mutziputzi a už jsi to někdy zkoušela? :)
znám pár takových lidí, kterým to přišlo hrozně dementní a dětinský...než to zkusili. když se povedlo trefit správnou náladu, hru a spoluhráče, změnili názor.
ale chápu, na hraní her musí být jistá povaha, taková trochu infantilní.
Jiná Realita Díky, podívám se na toho Pána prstenů. Asi mě to až tak moc nechytne, ale beru to jakože cokoli je dobré, co je zabaví namísto mobilu, tabletu apod.
paktofonika pro dva jsou dobrý krycí jména duel
Potrefenáhusa souhlasim
Jiná Realita Jediný co můžu jsou Dostihy, všechno ostatní, zejména kde se musí zapojovat například fantazie a hrát nějaký role, to by mě zabilo
Mutziputzi
Klidne obe!
Stará Stanová Kůže myslím, že hraní společenských her s dětma je pro ně skvělý. je to hodně rozvíjející.
skvělá hra jsou obrázková krycí jména, pro děti 10+ by to asi taky mohlo být.
a za další se přiznávám, že tohle nepochopim!
Stará Stanová Kůže ako hry, ktoré bavia aj deti, aj dospelých, mám odskúšané Ubongo a Coloretto.
Z mojej skúsenosti vie Dixit baviť úplne každého, ale musí byť v skupine, ktorá je nejakým spôsobom naladená na rovnakú vlnu. Možno nefungovala kombinácia príiš imaginatívnych pováh čakajúcich metafory a technických typov, ja som zažila skvelú partičku, kde boli len takí "doslovní" ľudia. Je to potom úplne iný pocit, ale to je práve krása Dixitu, že sa pri nej ľudia prejavia.
Mutziputzi dostihy sou zas asi jediná hra, která nebaví mě, brr
dixit je super, a jediný kdo ho nepochopil je můj otec![]()
Jiná Realita Já když jsem tady loni napsala, že se pravidelně scházíme parta i s dětma na hraní deskovek, tak jsem si vyslechla na několika stránkách, jak je to strašné.
No já jsem ráda, že mi nesedí u počítače a umí se zabavit i jinak. Jen doma máme tak 40 různých deskovek. Dixit se u nás teda hraje často a ještě si ho půjčuje brácha, když někam jedou, máme i spoustu rozšiřujících karet. I doma hlavně v zimě sednem a celý večer něco hrajeme.
Máme tady taky jeden omyl. K narozeninám dostal syn Arkam horor, ale to je pro nás asi nehratelné. Složitá pravidla a hra na delší dobu, tak ta nám tady už dlouho leží.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí