paktofonika Naopak, kupuju tak málo oblečení, že jednou za čas strávit den v tom chemickém koktejlu podle mě nevadí ;)
Přiznání
Mutziputzi Neboj ![]()
Sakra, mám takový nutkání jít se taky něčim pořádně vyhrotit!
Mutziputzi Moju játru už nezachrání ani svěcená, natož praní čistého oblečení ![]()
Pinot Noir ja sa pravidelne dezinfikujem zvnutra. ![]()
Stará Stanová Kůže já používám eko prášek, což nemusí nic znamenat, možná je ještě horší než ne eko, teď se nedá ničemu věřit, ale každopádně rezidua pracího prášku jsou jistě méně nebezpečná, než čistý chemický koktejl na tom oblečení.
tam jsou třeba zpomalovače hoření (!), olovo, ftaláty, rozpouštědla....
a co jsem četla, tak to není tak, že by drahé luxusní značky byly lepší, naopak o složení svých chemií mlčí mnohem víc, než třeba zara. a kdo mlčí v byznysu, ten se nemá čím chlubit, takže je podezřelý.
999 Hele, já jsem si ji byla vyzkoušet, vždyť je strašně škrábavá, tobě to nevadí?
já si myslím, že chemie z oblečení se hrubě podceňuje.
a pal se všichni diví prudkému nárůstu alergií, rakoviny kůže a tak.
ale samozřejmě - vědecky doloženo to nemám.
Vy jste tady strašně sugestibilní - jsem na tu plizovanou sukni taky koukala, ale pak jsem se vzpamatovala, že to už s nákupy opravdu přeháním....![]()
Stará Stanová Kůže mně naštěstí plisované sukně nesluší, jsem v klidu ![]()
999 Hele, já jsem si ji byla vyzkoušet, vždyť je strašně škrábavá, tobě to nevadí?
no uff, tak to jsem ráda že to vim! furt si musím opakovat neobjednávej si přes net, neobjednávej si přes net...
Sweet Potato Vůbec, ona se těla skoro nedotýká, krásně se nese kolem...
999 Dotýká, v pase! A občas bych chtěla i sedět a tak. Asi jsem moc fajnovka, co nadělám, ale cokoli připomíná umělinové hrůzy let minulých, mi fakt vadí.
999 já jsem ze svý plisovaný z manga taky furt nadšená, a to je celá polyesterová a já normálně polyester úplně nesnášim (koupila jsem ji kvůlivá barvě, ta je uplně dokonalá zářivě královsky modrá)
ale je lehoučká a příjemná
Sweet Potato jo, mně právě taky, jak je něco na těle nepříjemný stejně bych to nenosila, byť by to bylo sebekrásnější.
Potrefenáhusa Já ani tak neřeším nápis na cedulce, jako pocit na kůži. S lecjakou vlnou se taky nedokážu sžít.
Sweet Potato Ale v pase má přece gumu, to je jiný materiál :-). Ale jinak chápu a opravuju: super sukně, ale nic pro fajnovky...
Sweet Potato kolik já vyhodila krásných vlněných kalhot... dyť sou přece podšitý! no sou, ale v oblasti kolem pasu vždycky v těch švech někde kousek škrábavýho vyleze, a navíc ta podšívka jen po kolena... mě to kouše i na lýtkách! ale já su fakt hroznej cíťa. doteď si občas s hrůzou vybavím scény co jsem dělala mamince (která má odjakživa hroší kůži) jak mě žraly krepsilonový punčocháče, čepice "to je z pravé vlny, to nemůže kousat!!!" atd..
999 No a ta guma, nebo možná šití nebo konec té látky pod gumou nebo co já vím, mne zespoda nepříjemně škrábala. Mne na nějaké “pro krásu se musí trpět” nikdy moc neužili.
viktorka_od splavu není vlna jako vlna - mám teď nějaké prosvítající vlněné letní svetříky z COS a ty opravdu nekoušou, i když přesně vím, o čem mluvíš, v souvislosti s vlnou.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí