Stará Stanová Kůže Taky plošně všechno hned neperu, ještě to tak!
Přiznání
Stará Stanová Kůže mně úplně všechno nové z obchodu smrdí buď chemicky, nebo takovou jako starobou, nevím. určitě bych vůbec nic neoznačila za fresh. a navíc bych se u všeho bála chemikálií, ve kterých to bylo namočené, proto to radši vyperu, čímž smyju aspoň tu vrstvu úplně nahoře, a nenasáknu si ji hned do kůže.
ale nakupuju normálně v hm, reserved a tak. nejdražší věci mám z peek and clop., ale ani ty bych si neoblékla hned. peru i svetry, které si nedávám na tělo, právě pro ten nefresh pocit. akorát kabáty nedávám do čistírny.
a ještě mi vadí vědomí, že si to přede mnou zkoušelo x lidí, kteří mohou mít kdejakou kožní hrůzu, byli zpocení a kdovíco. jako zkusit si to zkusím, ale celý den bych v tom být nechtěla.
Pinot Noir Taky to u nás tak bylo, ani nevím, kdy jsem to dětské přestala přepírat (možná, když mě matka přestala terorizovat svým dokonalým pojetím čistoty, haha). Smysl to určitě má u osob, které mohou být citlivé na nějaké chemikálie z výroby, ale to jsme naštěstí nikdy nemuseli řešit.
já nevim, tak třeba balík černých ponožek, které si stopro nikdo nezkoušel:-)) ale strašně chemicky to smrdí, na noze celý den bych to fakt mít nechtěla. stejně jako bych nepovlíkla na postel nově koupené povlečení nebo se neutírala novým nevypraným ručníkem...
viktorka_od splavu Povlečení, ručníky a utěrky předem vyperu, protože je to tvrdý a nesaje to. Ale svetry, kalhoty, trika, to bych se teda mohla! Něco očividně špinavého jsem si nikdy nekoupila a že to měl přede mnou někdo půl minuty na sobě, mi nevadí. Chemie mi nevadí též, co se kosmetiky týká, používám ty nejhorší dryjáky - mé kůži je to úplně jedno.
viktorka_od splavu Jsem si kvůli tobě roztrhla igeliťák s novými ponožkami z Gapu. :) Ne, fakt mi to nesmrdí, má to takovou tu vůni nového textilu (teda jestli právě to nepovažujete za smrad, co já vím).
Koukám, že už se pomalu přibližujeme těm několikrát vzpomínaným utěrkám a Savu ![]()
Pinot Noir No kůže, tu mam taky hroší, ale co těm toxinům a jedům jednou řekne játra?!![]()
Stará Stanová Kůže jo, to bude asi ono![]()
Pinot Noir To bych se mohla- píšeš tak ako keby si nosila denne 10 tašiek nového oblečenia. No veď to nieje žiadna extra robota navyše tak nechápem. Ale tak pokiaľ ti to nevadí.
Ale možno mám len zlú predstavu o tom koľko toho iný nakupujú.
Mutziputzi játra řekne: tys blby jak cyp!
viktorka_od splavu pošlu ti jiný nerozbalený, očucháš to a hned bude jasno. ![]()
viktorka_od splavu Ponožky by mi nevadili ale všetko ostatné proste oprané byť musí. Ako som písala že u drahších vecí hlavne z hygienického hľadiska ale u tých lacných proste tú chémiu cítiť až štípe v nose. Sedieť v tom celý deň...
viktorka_od splavu Játra je strašná mrcha
.
Pardon, nemohla jsem si pomoci, játra a okurek mě vždycky rozsekaj.
Mutziputzi Tys četla Dobu jedovou, že jsi z toho poslední dobou taková zpovykaná? ![]()
![]()
Okrem spodného prádla a uterákov neperiem nič nové. A na dovolenke si kludne radšej kupim nové ako by som to prala. Pokial teda hotel nemá službu pranie v ponuke.
Lama_z_Lana Četla, hele myslim i dvojku nebo nějakej update, měla jsem jednu bláznivou kolegyni co mi to cpala, to už je dávno... To mě ale neber vážně prosim tebe![]()
Pinot Noir u chemie v oblečení nejde o to, jestli je na ni citlivá kůže nebo ne. ale o hromadění jejího obsahu v tkáních. na kůži nic vidět nemusíte.
já mám už dost velký genetický předpoklad mít rakovinu a určitě tomu nemíním zbytečně pomáhat v podstatě balením se do chemického koktejlu.
nebezpečné nebo potenciálně nebezpečné látky jsou často vypratelné.
Jiná Realita No a co prací prášek? V prádle určitě zůstanou nějaká rezidua i po vymáchání.
Mutziputzi Kup si ještě do Barcelony tu plisovanou sukni COS, co jsem tu chválila. To je fakt super dovolenkovej kus, přežila narvaná v kufru, večeře v luxusních restauracich i přes plavky na pláž.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí