Potrefenáhusa aha jo promin, prosla jsem prvni radek a tam mi to od oka prislo jenom vetsi mnozstvi.
Přiznání
continuity a) jsou to tři různé recepty a b) moje babička třeba nevěděla ani co je 400 ml. když to měla v návodu na nějakém pytlíku dala tam čtvrt litru. od 14 let pracovala.
viktorka_od splavu tak ty to nepotřebuješ, když jíte cukroví v homeopatickým množství
viktorka_od splavu moje babicka tedy chodila do skoly snad jenom pet trid a to jeste do madarske, ale recepty si prepocitat normalne umela, miry a vahy taky.
Potrefenáhusa hlavně mám i tak zbytečně mnoho tadytěch cajků, jeden plnej šuflík všelisjakých vymyšleností včetně toho silikonovýho plata co má dadoo
viktorka_od splavu ten mi dneska taky cpala máma a já ho nechtěla.....no, možná si pro něj ještě ráda sjedu, až budu kachny zakopávat na zahradě...
možná si pro něj ještě ráda sjedu, až budu kachny zakopávat na zahradě...
neee určitě se povedou:-)
Potrefenáhusa myslim na tebe, ani nevis jak!
Potrefenáhusa To vyklepavani je zahada. Moje mama ma tenhle problem s orechy. 5 let to jde, pak vubec, pak zase 5 let pohoda, letos vubec. A postup je porad stejny...
Emerald Ořechy se vyklepávají dobře, když mají takové to držátko, to s nimi jde tak pěkně švihnout o vál.
Sweet Potato Drzatko maji, letos ale proste drzely vevnitr.
Emerald Jo, to jsou věci mezi nebem a zemî.
Emerald Byla jsem na takovém školení v jedné "lepší" cukrárně a tam ti cukráři říkali, že v ČR je velký problém sehnat mouku stabilní kvality. Že mouka stejné značky je pokaždé jiná, jinak nasákne tekutinu, má trošičku jinou hrubost. Že na méně citlivé věci berou tu Babiččinu, která má prý nejmenší výkyvy, i když to pořád není ideální, ale na precizní pečení musí vozit mouku z Francie. Tak si na to vždycky vzpomenu, když recept, který používám léta najednou nefunguje a něco se pokazí. Vždycky si řeknu "zatracená mouka"! Že jsem tam nedala vejce zjistím obvykle až později ![]()
Pinot Noir s chlebem to takhle taky funguje, pokaždý je to trochu jiný. Z babiččiný mouky peču taky ráda, ještě z předměřický a bohužel, ač nerada, mám fakt dobrý zkušenosti s penamem. Už jsem zapomněla, která byla ta hrozná, ale z něčeho fakt jednu dobu vůbec nešlo péct.
Pinot Noir mne totez rikal znamy ktery ma pekarnu, ale pry jsou na to do chleba ruzne ty “zlepsovace mouky” co obcas lze precist i nekde ve slozeni.
Mne zas robí problém nielen muka, ale ked robím snehové veci s cukrom, (Paclova), tak aj cukor. Stačí že načnem nové balenie a už sa chová inak. To ma ide poraziť. Snažím sa si preto cukor ktorý sa dobre robí, hned kupit rovnaku šaržu viacej kíl.
Já formičký dycky vymáznu a někdy i vysypu..podle druhu těsta. Nikdy nebyl problém vyklepnout. Vyklepávam horký. Pracny sem pár let nedělala, ale letos budou!
Ounz dúfam, že sa pochváliš výsledkom. ![]()
Janulik03
tak jestli to nebude zakopaný taky, tak jo
uf, zrovna jsem v práci sežrala domácí čokoládu, co jsem dostala od kolegyně Japonky a asi půjdu k obědu shánět štangli uheráku na zajedení
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje