Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Emerald
2674 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 09:39

Pinot Noir Všechno je možný. My jsem takhle jednu dobu úplně přestaly dělat vanilkové rohlíčky - stejný recept, ale asi tři roky po sobě se na plechu vždycky rozjely na tenkou placku, udělaly se v nich bubliny a sundavaly jsme je po kouskách. A posledních 15 let jsou zase v pohodě. Co to jako mělo znamenat?

Offline Poéma
765 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 10:08

Jste mně připoměly, jak moje dcera poprvé sama pekla vánoční ořechy. Recept ode mě, léty vyzkoušený, a jí po upečení a  vyklepnutí jen drobečky na válu. Tak se ptám, cos měla za mouku, jaký cukr, dalas lískové ořechy přesně podle receptu? No prý ne, dala jsem vlašské. A bylo to jasné, vlašáky jsou daleko víc mastné než lískové a udělaly tuhle paseku. Druhou várku pak upekla přesně podle receptu  a dnes už neexperimentuje.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 10:20
Reakce na Janulik03:

Mne zas robí problém nielen muka, ale ked robím snehové veci s cukrom, (Paclova), tak aj cukor. Stačí že načnem nové balenie a už sa chová inak. To ma ide poraziť. Snažím sa si preto cukor ktorý sa dobre robí, hned kupit rovnaku šaržu viacej kíl.

​Toto, presne, mama má posledné roky problém s polevou na rumové mesiačiky, ktoré robieva čo si pamätám a predtým bez problémov, raz to bolo lepšie, keď som sa hecla a nadrvila jej v mažiari kryštáľový až na prach. Vraj do toho práškového dávajú nejaké protihrudkujúce látky.

Pinot Noir na tú Babičkinu prisahá aj mama.

Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 10:25

slniecko praskovy cukr je potreba opravdu s brylema/lupou a hledat bez tech ecek. a co jsem zjistila davaji to uz i do soli zajimavy, ze treba 1 kg a 0,5 kg baleni od stejne znacky, totozny obal a vsecko, ale slozeni jine:-O jsem tuhle stravila peknou chvilku v albertu u regalu s blbou soli

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 10:33

Potrefenáhusa 

Trochu mimo formičkové téma , ale když vidím tu knihu,  nezkoušela jsi podle Sandtnerové uvařit  nepravou želví polévku ? Mě ten recept fascinuje. 

Online Potrefenáhusa
38611 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 10:35

Bledule 

(ne. Já tu kuchařku nemám ráda, protože je pro lidi, co umí vařit, co to neumí, jsou fakt ztracení)

49141 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 10:37

Bledule uka recept

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 11:01

Potrefenáhusa viktorka_od splavu 

Tak pokud máte doma telecí hlavu,  tak tady je. 

Online Potrefenáhusa
38611 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 11:05

Bledule to říkám, že to není kuchařka pro mě.....

Offline dzizisketa
8893 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 11:06

Bledule 

Myslím, že dneska člověk snáze sežene tu želvu, než telecí hlavu.

49141 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 11:07

Bledule hezkyyy:-)

49141 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 11:07

dzizisketa no da se, ale vcelku s mozkem tezko

Online Potrefenáhusa
38611 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 11:08

dzizisketa 

možná by šla u řezníka objednat.....já je teda viděla v zahraničí (východní okraj evropy) prodávat v tržnici, hezky vyskládanou na pultě jednu vedle druhý... přijde mi to teda mimojiné i v běžných kuchyňských podmínkách špatně zrealizovatelný

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 11:13

dzizisketa Potrefenáhusa viktorka_od splavu 

My máme doma i nové vydání a tam je ten recept značně zcivilizovaný a vaří se to tuším z telecích líček . 

49141 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 11:14

Potrefenáhusa puleny veprovy hlavy teda byvaly bezne k dostani i jsem ji mockrat varila, toto je ovsem vyssi level:-) ono by to asi doma byl problem i rozseknout:-) oci nevydloubnu to mam ozkouseny, ale tak driv musely byt hospodyne radne otrly

Online Potrefenáhusa
38611 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 11:17

viktorka_od splavu vepřovou hlavu i z výlohy pamatuju a malý sele celý se sehnat dá. Ale taky si neumim představit, jak pižlu telecí hlavu keramickým nožem na vikslajvantovým prkýnku...

49141 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 11:17

Bledule a mozeckovou ssedlinu nic? škandal!

Offline dzizisketa
8893 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 11:19

Bledule 

Ale z těch líček bych to možná zkusila! Když budu mít teď dva týdny volno, klidně pár hodin obětuju na zašpinění čtyř kastrolů za čtyři hodiny

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 11:21

slniecko praskovy cukr je potreba opravdu s brylema/lupou a hledat bez tech ecek. a co jsem zjistila davaji to uz i do soli zajimavy, ze treba 1 kg a 0,5 kg baleni od stejne znacky, totozny obal a vsecko, ale slozeni jine:-O jsem tuhle stravila peknou chvilku v albertu u regalu s blbou soli

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 14. prosince 2018 11:22

Bledule pomoc