Pinot Noir Všechno je možný. My jsem takhle jednu dobu úplně přestaly dělat vanilkové rohlíčky - stejný recept, ale asi tři roky po sobě se na plechu vždycky rozjely na tenkou placku, udělaly se v nich bubliny a sundavaly jsme je po kouskách. A posledních 15 let jsou zase v pohodě. Co to jako mělo znamenat?
Přiznání
Jste mně připoměly, jak moje dcera poprvé sama pekla vánoční ořechy. Recept ode mě, léty vyzkoušený, a jí po upečení a vyklepnutí jen drobečky na válu. Tak se ptám, cos měla za mouku, jaký cukr, dalas lískové ořechy přesně podle receptu? No prý ne, dala jsem vlašské. A bylo to jasné, vlašáky jsou daleko víc mastné než lískové a udělaly tuhle paseku. Druhou várku pak upekla přesně podle receptu a dnes už neexperimentuje.![]()
Mne zas robí problém nielen muka, ale ked robím snehové veci s cukrom, (Paclova), tak aj cukor. Stačí že načnem nové balenie a už sa chová inak. To ma ide poraziť. Snažím sa si preto cukor ktorý sa dobre robí, hned kupit rovnaku šaržu viacej kíl.
Toto, presne, mama má posledné roky problém s polevou na rumové mesiačiky, ktoré robieva čo si pamätám a predtým bez problémov, raz to bolo lepšie, keď som sa hecla a nadrvila jej v mažiari kryštáľový až na prach. Vraj do toho práškového dávajú nejaké protihrudkujúce látky.
Pinot Noir na tú Babičkinu prisahá aj mama.
slniecko praskovy cukr je potreba opravdu s brylema/lupou a hledat bez tech ecek. a co jsem zjistila davaji to uz i do soli
zajimavy, ze treba 1 kg a 0,5 kg baleni od stejne znacky, totozny obal a vsecko, ale slozeni jine:-O jsem tuhle stravila peknou chvilku v albertu u regalu s blbou soli![]()
Trochu mimo formičkové téma , ale když vidím tu knihu, nezkoušela jsi podle Sandtnerové uvařit nepravou želví polévku ? Mě ten recept fascinuje. ![]()
(ne. Já tu kuchařku nemám ráda, protože je pro lidi, co umí vařit, co to neumí, jsou fakt ztracení)
Bledule uka recept
Bledule to říkám, že to není kuchařka pro mě.....![]()
Myslím, že dneska člověk snáze sežene tu želvu, než telecí hlavu.
Bledule hezkyyy:-)
dzizisketa no da se, ale vcelku s mozkem tezko![]()
možná by šla u řezníka objednat.....já je teda viděla v zahraničí (východní okraj evropy) prodávat v tržnici, hezky vyskládanou na pultě jednu vedle druhý... přijde mi to teda mimojiné i v běžných kuchyňských podmínkách špatně zrealizovatelný
dzizisketa Potrefenáhusa viktorka_od splavu
My máme doma i nové vydání a tam je ten recept značně zcivilizovaný a vaří se to tuším z telecích líček . ![]()
Potrefenáhusa puleny veprovy hlavy teda byvaly bezne k dostani i jsem ji mockrat varila, toto je ovsem vyssi level:-) ono by to asi doma byl problem i rozseknout:-) oci nevydloubnu to mam ozkouseny, ale tak driv musely byt hospodyne radne otrly
viktorka_od splavu vepřovou hlavu i z výlohy pamatuju a malý sele celý se sehnat dá. Ale taky si neumim představit, jak pižlu telecí hlavu keramickým nožem na vikslajvantovým prkýnku...
Bledule a mozeckovou ssedlinu nic? škandal!![]()
Ale z těch líček bych to možná zkusila! Když budu mít teď dva týdny volno, klidně pár hodin obětuju na zašpinění čtyř kastrolů za čtyři hodiny ![]()
slniecko praskovy cukr je potreba opravdu s brylema/lupou a hledat bez tech ecek. a co jsem zjistila davaji to uz i do soli
zajimavy, ze treba 1 kg a 0,5 kg baleni od stejne znacky, totozny obal a vsecko, ale slozeni jine:-O jsem tuhle stravila peknou chvilku v albertu u regalu s blbou soli
![]()
Bledule pomoc ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025