Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online Lamicka
14205 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 08:49

milacka dekuji!

Offline Jos
příspěvků moje polička 06. dubna 2020 08:52

Candance Jde o to, jak velka ta chvile taky bude...Ja se ted taky videla s rodici, je jim pres 60...Ale tata je primar maleho ARa v nemocnici, takze vlastne v riziku jako tehotna jsem mozna tak akorat ja a to ve zcela nepatrnem. Tady nikdo z lidi asi negriloval se vsemi sousedy, ale mel kontakt s nekym ze sve vlastni rodiny a to po zralem uvazeni. 

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 09:13
Reakce na dynda:

U nás nemožné, protože tříleté dítě bychom neudrželi od babičky :-( 

​No. A dva dvouletý haranty už vůbec ne Snad je uvidim, než půjdou do školy a zřítelnici, než půjde do tanečních 

Candance 

Hele vono je to těžký, zvlášť pro nás starší, který nevíme dne ani hodiny. Mně může hned zejtra prasknout žilka... a zřítelnici, kterou jsem neviděla od listopadu!!, už nepotkám. Takže co se mě týče, kdyby otevřeli hranice, nekoukám napravo nalevo a jedu, i kdybych pak měla trčet v karanténě!

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 09:18

Candance Ja ja se vidam jen s tema co musim (ted hlidame sestre deti, musime, takze tim se dost vyresilo a ta rodinna bublina narostla). Ale pokud jsou prarodice relativne mladi v dobre kondici a o kontakt stoji a rodice nikam nechodi, tak jako proc to nejak neumoznit. Ten bacil tady bude jeste pul roku a to je moje optimisticka vidina, to bude kazdej separovanej furt od svejch nejblizsich? A to nepisu z pohledu toho, kdo to nemuze vydrzet, nas bydli doma dost, u me se temer nic nezmenilo.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 09:28

barbucha to se muze stat i mne a az otevrou hranice, tez pojedu za rodicema ale to uz bude jina situace.

Karja jenze pak se fakt nemuzeme divit, ze to bude trvat pul roku. Jsou to drobnosti - tady si davam dole rousku, kdyz mluvim na decko, tady se potkam s rodinou - pokud s nimi nejsem v uzkem kruhu a nepotkavame se denne, je to ta sama situace, jako kdyz jedou Prazaci na chalupu do vesnici, kde je nakaza minimalni.

Jsou to drobnosti ale i ty muzou nakonec zavazit. Vsichni se rozciluji, ze toto a tamto ale neomezi se skoro nikdo.

Offline Sweet Potato
40491 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 09:35

Candance Ono jde ale spíš o tu druhou stranu - jak dlouho může senior vydržet zavřený sám v bytě? To je strašná nálož na psychiku i na tělesnou schránku.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 09:36

Tak jak je vidět i z diskusí tady, někdo se ani neotěžuje prát si roušku. Za sebe jsem vyhodnotila riziko hodinového posezení na zahradě v rouškách s 3 metrovými rozestupy jako přijatelné. Našim je lehce přes pade, nesmrtelný určitě nejsou, ale žádný vetchý staříci taky ne. Táta dovalil na motorce, to bych mu nejradši zatrhla hned  

A jak píše Karja, to není o tom se na pár měsíců kousnout a pak to bude pryč. Nebude. Je potřeba se naučit fungovat jinak, v nějakém udržitelném režimu. 

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 09:45

Candance 

Když je chřipkový období, tak se taky nikdo neomezuje, rozhodně nikdo nenosí roušku... a ne, ten virus nikam neodejde (Karja ), ani to nebude trvat půl roku, ten tady s náma bude už nafurt - takže nemluvíme o krátkodobým omezování se, ale musíme se s tím naučit žít. A to se na mě nezlob, doživotí s rouškou bez možnosti jít do hospody a vycestovat (například), je vyhlídka, se kterou by se smířil jen blázen. Musí to skončit, a čím dřív, tím líp. Pokud někdo uzná za vhodný sedět na zahradě s rodinou... be my guest

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 09:57

barbucha ja vim, ze to bude na furt, ja jsem proto pro uvolneni. Ted je ale omezeni a pokud se takto bude schazet kazdy, tak to fakt nema smysl zadny. Ja to beru tak, ze momentelne jen ziskavame cas, abychom zajistili respirtory, peci.... kvuli tem ohrozenym skupinam a pak to pustime mezi lidi. A ja uz bych to pustila at uz to mame za sebou. 

Ale pokud se takto bude schazet vetsina, tak se ten cas neziska. Protoze se nesnizuje R (ci co). Na lidi bez rousky na ulici se mracime ale ten letmy kontakt je asi min nebezpecny ne? A i kdyby nebyl, tak to pak neseme do sirsi rodiny.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 09:58

Sweet Potato to nepopiram ale jak psala jina babicka - prezila jsem valku a kdeco.

Offline černá káva
2134 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 09:59

barbucha neviděla jsem patnáctiměsíčního vnoucka měsíc. Má další zuby a chodí.

Vedke sousedi, nasi vrstevníci, jsou oba doktoři, byli v Rakousku lyzovat a oak teda v karanténě. Pan doktor jezdí do hradecké nemocnice, oani tu ma vnoucata, dve mistni, dve z Prahy. O vikendu tu byly dcera s mužem z Prahy. Na zahrade jsem je moc nevidela, asi hráli deskové hry.

Tak jak je to teda?

Souhlasim s Tebou, jsem jeste starší než Ty. Dostanu sem tam fotku nebo krátký video, ale po hovam si ho jeste někdy?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 10:01

Sweet Potato Přesně tak, to bude důvod, proč to časem lidi nevydrží. Vidím to na rodičích i na puberťákovi. Měsíc to nějak šlo, ale tak chápu, že syn chce vidět kámoše, že moji rodiče se sami dva doma nudí a my jsme jediní koho vidí, když nemůžou za svýma známýma. Ta nákaza se tady bude motat tak jako tak, dokud se nepromoří populace a nebo dokud nezničí sama sebe a s největší pravděpodobností už tady zůstane navždy. To by znamenalo sedět doma i víc než půl roku a potom si stejně myslím, že by to klidně mohlo jet znova. Jsme opatrní na sebe i na rodiče, ale nemůžeme je tam nechat samotný. 

Candance Mimoto by tě možná překvapilo, kolik lidí neustále chodí k nám na vyšetření a to je pořád o hodně větší riziko než se vidět s rodinou. 

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 10:07
Reakce na Candance:

barbucha ja vim, ze to bude na furt, ja jsem proto pro uvolneni. Ted je ale omezeni a pokud se takto bude schazet kazdy, tak to fakt nema smysl zadny. Ja to beru tak, ze momentelne jen ziskavame cas, abychom zajistili respirtory, peci.... kvuli tem ohrozenym skupinam a pak to pustime mezi lidi. A ja uz bych to pustila at uz to mame za sebou. 

​Tak s tímhle nemůžu nesouhlasit. 

Jen si myslím, že na tý zahradě, to jest na čerstvým vzduchu a eště s rozestupama, se nakazíš rozhodně obtížnějc než třeba v tramvaji, výtahu, sámošce.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 10:22

Candance R se snizuje docela slusne, aktualne 1,1

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 10:31

moora ale bude takove i po Velikonocich?

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 10:40

Candance no psala jsi, ze se nesnizuje. Tak snizuje

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 10:41

moora protoze byli vsichni doma ale zacinaji Velikonoce, lidi uz se zacinaji schazet.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 10:53

Tak on už i Prymula otáčí. A to to není tak dávno, co říkal něco o uzavřených hranicích na dva roky.

Rozhovor na Dvtv

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 14:47

Se všemi, kteří nevídají rodinu, soucítím. My jsme v jednom domě, víkend jsme prožili úplně normálně, v sobotu jsme prořezávali stromy, v neděli nasázeli brambory. Ale pokud Prymula plánuje to uvolnění a promoření, tak je jisté, že to dovlečeme domů dceři a mamce a pak se bojím moc. Ale navždycky je někam zavřít nemůžu ...

Offline Kora
příspěvků moje polička 06. dubna 2020 15:29

Mirka Ano, to mi taky napadá. Co ti senioři, který teď držíme doma? Taky promořit? To je pro ně konečná. Jako chápu, že tyhle omezení nejdou udržet věčně, ale byla bych opatrná. Jsem zvědavá jak se osvědčí chytrá karanténa...