Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 15:57

Kora Nad tím jsem taky přemýšlela, co bude s nima, budou sedět v domovech už napořád? A za jak dlouho se stanou natolik zchoulostivělí, že prostě bude pro ne riziko úplně všechno?

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 15:58

Kora při tom promořování by právě teprv stálo za to držet ty ohrožené opravdu v izolaci.. a vypustit je až když se všichni ostatní uzdraví. ovšem nedovedu si to vůbec představit, jak by šlo něco takového zařídit

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 15:59

rozarka no napořád ne, až když budou mít všichni ostatní protilátky a už tudíž nebude mít nemoc jak se šířit. ovšem to platí pokud teda vzniká dlouhodobá imunita

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 16:02

viktorka_od splavu No, to je otázka... já jsem si to neuměla nějak představit.

Offline Kora
příspěvků moje polička 06. dubna 2020 16:03

viktorka_od splavu nejsem odborník, ale to není otázka týdnů a možná ani měsíců, než pro ně bude bezpečno..

Offline Kora
příspěvků moje polička 06. dubna 2020 16:09

Já tedy přesně nevím jak si promořování pan Prymula představuje, bez ironie, ale přijde mi to jako dost blbej nápad.

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 17:56

Kora jestli mysli promorovani tak, jak si to predstavovali v GB, tak pambu s nama a zly pryc.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 18:13

Kora moc jinych možností stejně není, protože ten virus už nezmizi, okolité štáty se promori a nám zbývá buď je následovat nebo se hermeticky uzavřít, minimálně do doby, kdy bude komerčně dostupná vakcína. Co bude trvat minimálně rok a půl. ( Za mne teda lepší koronavirus než neotestovana vakcína). 

Jinak by bylo dobré se zeptat i těch ohrožených seniorů, jestli o tu ochranu izolací vůbec stojí.

Moje tchýně ma pred sebou v nejlepším případě několik malo dobrých let a celkem ji chápu, pokud je nechce strávit zavřená sama v baráku. Už se teda vyjádřila ohledně pohřbu, tak to asi nebere na lehkou váhu.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 18:15

Kokoska myslí to jinak, chce tu izolaci uvolňovat postupně, ale uvolňovat. Vzhledem k tomu jak tady posledních pár tydnů lidi děsili, tak to bude chtít zručného marketera, aby to lidem vysvětlil. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 06. dubna 2020 18:15

Kokoska snad ne, tam z toho taky pěkně rychle vycouvali.

Offline Kora
příspěvků moje polička 06. dubna 2020 18:25

continuity Moji mámě je osmdesát a fajt se bojí.  Sedi poctivě doma, maximálně na procházku a dává pozor, aby se s nikým nesetkala.  Já si s ní povídám pod oknem, nákupy taky tak, s kamaradkami si volá.  Neverim tomu, ze dokud budou přibývat nakažení,  že to změní.  Fakt  je, že seniory to kosi. 

Přiznám se, že ani mě se nebude chtít jít do kina nebo do hospody.  Nějaký čas určitě.  

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 18:32

Kora mojí tchýni je osmdesát a akorát nadává, ale ona má smrtelnou diagnózu s dost špatnou prognózou. Tak to asi bere jinak.

Moje máma sedí doma, ale je o deset let mladší, má sice dost nemocí, ale reálnou šanci tady ještě 15 let být. Jsou to prostě jiné vyhlídky. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 18:32

Me by stacilo videt nasejenze mamka dela v pecovatelskem dome a tak si to nelajznem... 

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 18:52

Priznam se, ze jsem vcera to dvouminutove setkani na dva metry od auta ořvala. V unoru jsem chlapecka hlidala pres vikend a dalsi tyden, kdykoli jsem tam prisla, nadsene me vital, po probuzeni se pry na me ptal. Vcera ty otazniky v modrych detskych ocickach, kdo to je, schovany za podivnym nahubkem, mohla by to byt babicka? Nebo bubak?

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 18:58

Kokoska Určite ťa poznal

Offline Sweet Potato
40491 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 19:05

Jako jeden hot, druhý čehý. Do škol ano! Do škol ne! Promořovat! Nepromořovat! Pal! Nepal!

Teď kolo a běh zase. Super. Ale. Jak rychle musím běžet, aby to byl ještě běh? Nebo mi stačí tepláky? #Saméocásky

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 19:07

Sweet Potato Přesně  A nezapomeň, že jde jen o běh v lese!!! 

Offline Sweet Potato
40491 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 19:10

Garfie Ten mám hned naproti, potud ok, ale jak moc mám ten běh markýrovat? Děti by mi možná mohly půjčit takové to pažní pouzdro na mobil.

(Ale golf!!! Jupí!!!)

Online Magráta
8133 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 19:19

Sweet Potato no máš pravdu, můj běh občas nevypadá jako běh ... A kámoška zas běhá kolem řeky, protože les má daleko... Ale já do lesa taky musím 500 metrů přes sídliště, takže v roušce , pak sundat, běžet, na hranici lesa nandat (neumyte ruce?)... samé otázky:-)

Offline Kokoska
35033 příspěvků moje polička 06. dubna 2020 19:19

Sweet Potato ja myslela, ze se zeptas Jak rychle mam bezet, abych virovi utekla?

milacka snad jo, nevim, tvaril se fakt dost zaskocene. Ten skoro petiletej, to uz je o necem jinym, s nim se da udelat videohovor, zavolat si, poslat si hlasovou zpravu, fotky... to "mimino" je fakt za mesic uplne jiny a co si muze pamatovat, tezko rict.

Ale co, jak prave ukazovali z projevu kralovny, zase se budem setkavat!

Mimochodem, cely projev jsem videla vcera na netu. Tomu rikam statnicky projev.