Děti měly ve školce finské kamarádky, ty saunovaly snad od narození. Detaily, teplotu, čas, bohužel nevím.
Pravé české i světové peklo
Já teda nemám zkušenosti se saunou, ale v Japonsku se chodí do onsenů-horkých pramenů-a když myslím horkých, tak myslím horkých, většinou se tam nemůžete ani ponořit, jen třeba sedíte na břehu a rácháte si nohy a tak....děti bych tam nebrala ani omylem, ale Japonci chodí i s miminama. Asi ne cíleně, ale když jde prostě rodina do onsenu (on je to častý cíl a "zážitek"), tak ho berou s sebou.
U nás sa chodí do sauny s deťmi už pri bábetkovskom plávaní a chodia aj na plávaní zo škôlky a zo školy. Samozrejme teplota v nej nie je tak vysoká.
Zajímavé... Já jsem slyšela, že třeba chlapečci do dvou let by neměli chodit do termálů, protože teplá voda může v raném věku způsobit nevítané přehřátí intimních partií a v budoucnu neplodnost.
Nam říkal fyzioterapeut někde v lázních, že děti bere do sauny běžné, akorát teda nechá na nich jak dlouho tam budou. To omezení je spíš, aby tam nedělaly bengal. Když jdeme do sauny, kde to můžu ovlivnit, tak jim to tolik nevyhrivame, ale když to nejde tak to nehrotim. Do páry chodíme úplně bezne.
Ona je otázka, jestli jsou ty děti toto oblečení ochotny nosit. Já když vidím, jak pečlivě si na sebe naše pětiletá vnučka vybírá oblečení, tak nevím nevím :). Taky se snažíme, aby měla aspoň na bundě ty pásky, ale na té, co je na ní Elsa, prostě pásky nejsou a ta bunda je, jak modří vědí, prostě in. Je to těžké, no.
Tak mě napadlo,ž e zrovna bunda s motivem Elsy z Ledového království by se dsala krásně dělat reflexivní - kdyby na ní výrobce našil hvězdičky z reflexivní látky, tak by jí ještě holčičky nosily s nadšením, že je bunda kouzelná stejně jak Elsa
Takže v tomto případě vidím jako chybu výrobce nevyužít potenciál ![]()
BTW k té Elsománii, v pátek jsme našli na balkoně míš s Elsou a Annou, odpoledne si ho pak přišla vyzvednou roztomilá holčička v růžovém, které jsem nerozumněla ani slovo (u dětí jsem s tou Němčinou fakt v háji, navíc na dospělé automaticky reaguji anglicky, u dětí jsem nějaká bezradná...). ještě že jsem o tom míči na balkoně věděla, jinak ybch asi na ní zírala co že to chce ![]()
Jo, na to, že to je snad jeden film (teda myslím, nějak to moc nesleduju) tak to ostatní kolem zmákli dokonale. Na čem není Elsa, jako by pro tuhle věkovou kategorii holčiček nebylo. Ještě snad Anna (ta její sestra) a pak mi bylo vysvětleno, že ještě může být Locika. To už vůbec netuším, co je zač.
Locika je hrdinka Disneyovky Na vlásku, doporučuji shlédnout, my jsme se u toho chlámali jako dospělí :) je tot aková ta holka s šíleně dlouhými vlasy ("Lociko Lociko spusť své vlasy dolů
)
BTW já docela kvituju Disneyovy emancipované hrdinky, třeba Moana (teda v ČR Vaianna) se mi fakt líbí ![]()
Jak to tak po sobě čtu, tak i ve 30 jsem prostě duší dítě - na animácích asi budu ujíždět až do smrti ![]()
Saláte, saláte, spusť své vlasy dolů.. ![]()
Saláte, saláte, spusť své vlasy dolů.. ![]()
Teď se trochu nechytám ![]()
No, locika je druh salatu, celym jmenem tusim "locika seta" ![]()
Však ona jméno má podle toho salátu, to není náhoda ;-)
Animované filmy nemám moc ráda, ale na Elsu a Annu jsem se podívala, abych před tím dítětem nebyla za trdlo. Docela se mi to libilo, ale zas na nějakou dobu stačilo. Než se najde nový filmový hit, asi.
U nás v sauně je v pravidlech napsáno, že zákaz vstupu mají děti do šesti let. To není obecné pravidlo? Sama nevím důvod, myslela jsem, že prostě věk. V Německu teda školkové děti běžně saunují?
Zajímavé, my jsme do sauny chodili ve školce, ale to už je dávno, časy se mění.
chodi se v nekterych skolkach porad, ale je to jen pro tu skolku a teplota bude prizpusobena. taky jsem chodila s kojencem a tam bylo spis jen prijemne teplo na prohrati po plavani. a bez ochlazovani
hodne male deti v dobe kdy chodi dospeli je v nasich podminkach myslim lepsi nechat doma
Však ona jméno má podle toho salátu, to není náhoda ;-)
Vidite, to jsem nevedela! Ja myslela, ze to je fakt jen nahoda ![]()
Pohádkové okénko:
Když královna čekala dítě, dostala chuť na salát, který rostl v sousední zahradě. Král jí ho ze samé lásky přinesl, jenže čarodějnice, která tam žila, se rozzlobila, že si salát vzal bez dovolení. Rozhodla, že za trest jí bude muset královský pár dát dítě, až mu bude "nevím kolik". Jen nevím, jestli princezna jméno dostala už doma, nebo od čarodějnice.
V německé verzi chce královna rapunzel, což je nějaká květina ( našla jsem, že zvonek řepky ), takže princezna se tam jmenuje Rapunzel.
Ta "Finka" jsem ja
. Tady lidi chodi do sauny i s miminama, ale zustavaji na spodnich lavicich a nejsou dlouho.
Jojo, chodila školka. Pamatuju si, že vedro bylo hrozný, pak jsme chodili do sprchy a do ledového bazénku.
mně ta "opravdická" echt rozehřátá suchá sauna hodně vadí, odmala právě od té školky - hrozně mně ten horkej suchej vzduch pálí v nose a v krku, ale fakt děsně. pára je super
Vam v ty saune nehazeli vodu na kameny, aby se udelala para? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY