No a o tom to je..myslím, že na batohu v lese/na horách se to ztratí
Pravé české i světové peklo
Jo. Je fakt, že ho tam nosíme už dlouho :). Ale taky je fakt, že mi nikdy nenapadlo dát si ho na nohu. :) až tuhle. A až když jsem se to někde dočetla, že na nohu lépe než na ruku.
No, je to líp vidět prý
mne dostavaji do vytrzeni ti psi s blikajicimi obojky. tuhle jsem to potkala v blizkem lese, sla jsem pesky od babicky a uz se serilo. prede mnou neco sviti (kolo?) a hrozne me matlo, ze se k tomu priblizuji. a nakonec: pes.
Blikačky na obojku oceňujem u nás veľmi. Minule išli oproti mne tri také svetielka a cik cak po ceste. Fakt som mala blbý pocit. A ono to banda troch psov a ešte každý inak veľký. Ale vidno ich bolo z diaľky. Tak som ocenila, že napriek tomu, že boli na vychádzke evidentne sami, majitelia sa postarali o viditeľnosť.
Niekedy by som tie blikajúce obojke vedela využiť aj u konkrétnych ľudí, čo stretávam ráno cestou do práce. Ako napríklad dnes. Baba mala fakt šťastie. ![]()
Za tie svietiace obojky som vďačná. Lebo zamyslená na večernej prechádzke, keď sa na mňa z parku z ničoho nič z kríkov ozvalo zvučné HAF, tak to som vždy vyletela do polovice prvého poschodia.
Mně ten svítící obojek naopak málem přivodil infarkt - všude tma, nikde nikdo... jen proti mně poletuje nějaký UFO
Čokl byl černej a potichu ![]()
ale už vieš, čo to je, kdežto to zlomyseľné HAF je opakovateľné ![]()
Dneska bych byla bývala vděčná jednomu večernímu běžci, kdyby měl aspoň ten proužek připnutej na bradavce. Jela jsem přes půlený přechod pro chodce, ničeho jsem si nevšimla, a když jsem byla přesně na zebře, zjevil se mi vedle levého okýnka chlap. Celý v černém a ještě měl černý hadr přetažený přes obličej. Počkal teda v klidu, až přejedu, ale jak doběhl na ten prostřední ostrůvek a zjevil se jak duch, to jsem teda měla tep ve vteřině 250.
Já jsem zapomněla zdůraznit, že ty odrazky vidím hlavně na lidech, pohybujících se v městských ulicích - v civilu a za denního světla ![]()
Vždyť jsou odepínací! Jde-li někdo běhat potmě nebo se v noci motá po silnici mezi auty, ať si to obtočí třeba kolem všech končetin...
U dětí to už vůbec nechápu. Co je jim platná zaškrcená ručička nebo takto ozdobenej baťůžek... když se dělá oblečení, který při nasvícení fakt nejde přehlídnout ![]()

To si říkám pořád taky, že si ženy mají myslet na to, že pokud jdou za tmy, nasadí si ten reflexní pásek, to je v pořádku, ale proč ho tam proboha mají pořád
. A potkávám jich za bílého dne takto nazdobených opravdu hodně.
Teď nedávno jsem viděla paní, co měla na uchu kabely rovnou tři reflexní pásky, každý v jiném neonovém odstínu, tak možná to někdo bere jako svého druhu ozdobu?
Šišimarja, ona je o sedm let mladší než já
?
Jinak se mi vyloženě ošklivá nezdá, na Ukrajinku. Stačilo by jen, aby si to obočí malovala normálně, ale takhle je to fakt peklo
.
Ona je otázka, jestli jsou ty děti toto oblečení ochotny nosit. Já když vidím, jak pečlivě si na sebe naše pětiletá vnučka vybírá oblečení, tak nevím nevím :). Taky se snažíme, aby měla aspoň na bundě ty pásky, ale na té, co je na ní Elsa, prostě pásky nejsou a ta bunda je, jak modří vědí, prostě in. Je to těžké, no.
Když přijde na návštěvu čtyřletá vnučka, musí nam ukázal i spoďárky a ponožky, aby nás neochudila ani o kousek Elsy. A lyže jí museli koupit aspoň růžové, když s Elsou nebyly.
Jo, na to, že to je snad jeden film (teda myslím, nějak to moc nesleduju) tak to ostatní kolem zmákli dokonale. Na čem není Elsa, jako by pro tuhle věkovou kategorii holčiček nebylo. Ještě snad Anna (ta její sestra) a pak mi bylo vysvětleno, že ještě může být Locika. To už vůbec netuším, co je zač.
Co/kdo je to Elsa?
Mojí vnučce je už deset (ta fotka je stará), tak nějaký dětský hrdiny už nenosí... bund, kabátů a oteplovaček má požehnaně, ale ani jedno bez těch reflexů - tak jsem získala dojem, že dneska se už bez toho ani dětský oblečení nedělá
Taky má svoje preference...zrovna u těch bund se mi zdá, že čím horší - barva, vzor atd., tím je oblíbenější a některý ležej ladem jak je rok dlouhej
Ale i proto jsem ráda, že jsou z hlediska bezpečnosti ošetřený všechny, protože si pak může nosit, co jen chce ![]()
ono to asi zavisi, deti mam dve a ani jedno netrva na obleceni s Elzou, dokonce ani s Annou ne (a to je ta mladsi na obleceni docela vysazena, ale spis si vybere neco se zviratkama). myslim, ze maji fakt precpane skrine, kazda nekolikery docela drahe saty (ve kterych jsou schopny vlezt na kolo nebo na hriste), ale nejak se to stalo, ze civilni obleceni s pohadkami ne. maji kazda jedno pyzamo a ani to neni nejak extra preferovane. zimni bundy maji technicke, hlavne, aby to nepromohlo a hralo, zadne postavicky tam nejsou. co mi pripomina, ze musim starsi zmerit, abych objednala softshellove katata u pani na MMB, ktera sije na miru. maji reflexni kanky.
pokud je to ta vnucka, co zije na dalekem severu (jestli jsem to spravne pochopila, ze tam jezdis za ni). tak to je docela stesti, protoze severani obecne maji ukrutne vychytane sportovni obleceni pro deti. jako fakt to nema paru, a ceny jsou docela snesitelne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my