Pravé české i světové peklo

01. prosince 2016 11:05
Offline žluťásek
8831 příspěvků moje polička 06. ledna 2017 22:40
Reakce na Torrah:

A přemýšlím, to ti lidi, co chodí třeba venčit psa v pyžamu, v tom pyžamu fakt potom zas zalezou do postele? to jsou mi věci.

Mě spíš zajímá, jestli jim v tom nemrznou nohy. Byla jsem včera jen vynést odpadky v domácích legínách a teniskách a než jsem došla k popelnicím a zpět, byla jsem úplně zmražená.

Nicméně kdybych strávila celej den v pyžamu, byť jen doma, asi bych si večer do postele musela vzít čistý. Nějak mi vadí lézt do postele v oblečení, ve kterém se válím na gauči, na zemi, vařím, uklízím...

Offline Candance
5630 příspěvků moje polička 06. ledna 2017 22:45
Reakce na Berta:

Vim, ze se to tady kdysi resilo - na nekterych telefonech (android?)neslo zacit psat bez toho, aniz by clovek zmenil pismo. Ja k nim patrila, ale uz mi to funguje, i kdyz jsem nic nemenila. Vam to stale nefunguje?

Offline RoSa
10086 příspěvků moje polička 06. ledna 2017 23:13
Reakce na Berta:

chodí v bílém tilku, pánských trenkach, takových těch typických volnějších

Představuju si, že asi takhle nějak choděj oblečený doma český chlapi - to byl totiž můj první šok po návratu z Německa, když jsem tady v Praze zazvonila na souseda, a on přišel otevřít v tomhle úboru (velkopodnikatel)

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 06. ledna 2017 23:26
Reakce na RoSa:

Tak možná občas nějakej... no asi jich nebude málo a jeden takovej soused na nás taky jednou takhle vystrojenej zazvonil.  Tipuju, že vyšší koncentrace těchto modelů (často s lahváčem v ruce) bude v generaci 50+. 

Offline Myrtila
5254 příspěvků moje polička 06. ledna 2017 23:56

Bydlim ve starem cinzaku, kde nektere byty maji spizirnu pristupnou ze spolecne chodby. Nasi dva sousede, manzele kolem sedmdesatky, do ni chodi snad dvacetkrat denne a zasadne ve spodnim pradle. Pan v trenyrkach a tilku, pani v tricku lehce pod pas a obvykle ruzovych bombardacich. Kdyz jsme se pristehovali, byvali vice obleceni, ale postupem casu, asi jak si na nas zvykli, odkladali svrsky, az skoncili u tohoto uboru. Postupne je uz potkaly vsechny nase navstevy, kdyz k nam nekdo jde poprve, radsi ho predem upozornim, co driv nebo pozdeji urcite potka.

Pyzamo v tescu nebo teplaky v divadle me uz nemuzou rozhodit 

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 00:05
Reakce na domenica:

U nás v domě přesně takhle vystrojený chodí soused - do sklepa, s odpadky, na chodbu do skříňky. A má v jednom uchu stříbrnou naušnici s kamenem. Ucho má chlupaté .

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 00:09
Reakce na cinkja:

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 00:32
Reakce na cinkja:

U nás v domě přesně takhle vystrojený chodí soused - do sklepa, s odpadky, na chodbu do skříňky. A má v jednom uchu stříbrnou naušnici s kamenem. Ucho má chlupaté .

vy jste si ho prohlížela teda nějak zblízka

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 00:38
Reakce na Jiná Realita:

No, občas se zadaří ve výtahu a tam není úniku .

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 07. ledna 2017 13:07

Musím se přiznat,  že jsem kdysi občas chodila v pyžamu se psem na rychlovku. Bylo to po setmění a nechtělo se mi převlékat. Bydlela jsem ale tenkrát na místě, kde bych mohla potkat maximálně zloděje barevných kovů. 

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 11:36
Reakce na RoSa:

chodí v bílém tilku, pánských trenkach, takových těch typických volnějších

Představuju si, že asi takhle nějak choděj oblečený doma český chlapi - to byl totiž můj první šok po návratu z Německa, když jsem tady v Praze zazvonila na souseda, a on přišel otevřít v tomhle úboru (velkopodnikatel)

Kdysi jsem obcházela partaje ohledně stavby v našem bytě a otevřel mi soused jen v boxerkách. Nemohu mu upřít sportovní postavu, má mezi 60 a 65 lety, na svou kategorii vypadá výborně, ale bylo mi hrozně trapně. On se cítil asi v pohodě. Vyslechl si můj monolog, podepsal mi papíry, rozloučil se. A já stála a snažila se tvářit neutrálně

Offline Friga
2078 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 13:18
Reakce na Guinea Pig:

Boxerky jsou jeste dobry  Jednou od nas odchazel kamarad a na chodbe potkal naheho souseda .  Bylo horko a soused ma okna jen na jednu stranu, tak vetral pres chodbu. Finove a ti starsi obzvlast (sousedovi je pres sedesat) maji sice ponekud volnejsi vztah k nahote, ale tohle bylo trochu moc i tak. Prijezd vytahu pry kamarad kvitoval s velkou ulevou.

Offline žluťásek
8831 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 13:34
Reakce na Friga:

Jako já jsem chtěla trumfovat, že trenky a boxerky jsou ještě dobrý, na nás zvoní soused jen ve slipech, co už maj lepší za sebou. Ale na naháče teda nemám

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 14:33
Reakce na Friga:

No... moje cesty z bytu a do bytu chodbou už nikdy nebudou jako dřív. Zapínám ostražitost na stupeň 10.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 08. ledna 2017 22:59

Tepláky jsou teď zase hrozně moderní mezi mladými muži. Dole u kotníku stažené, rozkrok takzvaný nas*aný a k tomu bunda s kapucí obroubenou kožešinou. Mladý fousek od naproti to nosí a ve městě to potkávám na každém kroku a děsně se mi to nelíbí.

Offline Pavlena
6905 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 10:31
Reakce na Ronna:

Ano, tepláky a parka. Super ohoz. Nejen, že ho mají všichni gangsta kingové z brněnského Bronxu, ale chodí tak k nám i manželova dcera...  Přitom je krásná a postavu má, že by za ni ostatní pubošky vraždily..

Hlavně třeba, když jdeme v neděli do kavárny, tak je to super, mám velkou radost, že ji všichni považují za mou dceru..

Offline dost_bot
271 příspěvků moje polička 09. ledna 2017 22:24

A problém je, že všechny ty tepláky mají kotníčkovou manžetku. Peklo. Pokus koupit pánovi normální domácí sportovní tepláky je nemožný. (cca univerzální oděv, ne jedny běžecké kalhoty, jedny na pingpong, jedny na těžká nedělní odpoledne na pohovce, atd...)

Offline Garfie
28399 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 08:20
Reakce na Pavlena:

Ha ha, to je vtipný, zrovna o víkendu takhle zuřila kamarádka. Vyšla si do divadla se svými i manželovými dcerami, celkem 4 holky ve věku 6-12 let...a dvě z nich ne teda v teplákách.....ale tak nějak podobně, roznodně ne do divadla :-D

Offline viktorka_od splavu
49168 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 08:42
Reakce na Garfie:

Pavlena no ono to nazlobi, ale zas kdyz jsou teplacky ciste, neni jeste tak zle;-) blby kdyz ma maminka jiny nazor i na hygienu atd

Offline Pavlena
6905 příspěvků moje polička 10. ledna 2017 09:29
Reakce na Garfie:

Jo, to jsou přesně ty situace..

Ale vidím v okolí, že je to tak trochu způsob, jak z tatínků vytáhnout víc peněz, posílat tam dítko oblečený jak od popelnice. No, na našeho tatínka to tak úplně neplatí. Teď nevím, zda bohužel, nebo bohudík... :-)

Zajímavý je, že když jsem několikrát hezký oblečky podarovala, tak už jsem je na holce nikdy neviděla...