Sweet Potato Ne, to ne, jen vzhledem k veku uz vaham. Ale ziju vlastne docela v souladu s tou zdrobnelinou![]()
VIP zjevy
tina Mně už to dnes taky přijde k neuvěření. Ale jmenovkyni ze stejné generace jsem potkala až na Parfumanii!
mirajo Ta tvoje je běžná. Představovat se jako Mařenka nebo Janička je divné už v pubertě.
Mohučanka Myslím, že se neučilo ani za nás, ale aspoň proberete, co je to umělecký pseudonym :-)
Sweet Potato A holky uz maji kazda minimalne jednu ve tride![]()
Me teda dodnes mrzi, ze starsi je Bara, ze si to muz prosadil, za to u sary jsem spokojena. A treti pokud se stane a byla by to holka, tak Zora.
clothilde James Dean? Nebo inspirovano Deanem Reedem, rudyho Elvise ja jeste pamatuju!
mirajo myslim, ze inspiraci byl Dean Reed...
Sweet Potato ja znam Marušku, které se takto říká ještě v důchodu
. Moc milá paní to je.
Já třeba měla pro dceru jméno vysněné už od dětství, tehdy hodně neobvyklé, dnes je jich úplná záplava, takže mě to trochu štve. Chvíli jsem laškovala, že ji pojmenuji po mojí nebo mužově babičce, ale nakonec jsem z nich nedokázala vybrat, takže zůstalo u toho mého vysněného a dnes mě to trochu mrzí. Babičky byly Karolína a Josefína, obě jména bych pradla. (a Pepina by se teda na dceru dost hodilo!!!)
U nas se dlouze vybiraji jmena pro holcicku. Do uzsiho vyberu se probojovala Josefina, Helena (prani dcery) a Ruzena s Ludmilou (prani nastavajiciho tatinka). Jsem moc zvedava, jak vyber dopadne, me osobne se moc libi Helena. A Josefina taky
clothilde Josefínu (a Josefu) mám taky v soukromém užším výběru (asi 15 jmen
).
Já jsem nedávno potkala rodinu, kde mají Arletku a Olbrámka, a to jsem se, přiznávám, v duchu trochu podivovala, jak na to přišli :)
Priznám sa, že mne sa mnohé z mien, ktoré tu padli, nepáčia, napr. Jozefína, Anastázia, Antónia, Malvína, Matilda, Albína, Karolína, Marta, Markéta, Margita, Žofia, Františka, Antonín, Viktor a pod. Pripadajú mi ako mená pre staré mamy, resp. starých otcov, vnímam ich ako starosvetské (asi preto, že u nás sa tak volali vrstovníci mojej starkej či môjho starkého, v mojej generácii som sa veľmi s týmito menami nestretla, sú menej časté). Nesedia mi k malým deťom. Nepáčia sa mi ani mnohé mená, ktoré sú dnes módne ako napr. Sebastian, Kristian, Lucas, Tobiáš, Mathias, Sofia, Vanessa, Rebeka, Mia a pod. Nerozumiem tej móde snažiť sa dať svojmu dieťaťu nejaké netypické, resp. menej časté meno.
continuity Ono v důchodu už to zase jde![]()
(Ale ono nejde ani tak o to oslovování, jako o představování, co jsem myslela já a mirajo )
clothilde Jó, Dean Reed, to byl idol! Zpívej kovboji![]()
Později se s úšklebkem veršovalo, že
Deana Reeda čile
vyhodili z Chile.
Šéfka mé příbuzné tady v Česku je Kunigunde. První den v práci, kdy ty dvě seděly spolu nad nějakým programem se otevřely dveře a velice hlasitě a žoviálně se ozvalo: haló kundy! Příbuznou takové hulvátské chování velice nadzvedlo do doby než se ukázalo, že je to německý manžel a zdravil pouze svoji Gundi![]()
dorota myslím, že ty jména, co máš v první skupině, budou našim dětem připadat běžná. Můj táta třeba nechápe, že se mi tak líbí ten Mikuláš, prý by se mu všichni smáli a slyšel o někom toho jména, co se v dospělosti radši přejmenoval. No a já mezi dětmi potkávám nějakého Mikuláše skoro každý týden.
dorota Mně se právě ta jména po babičkách/prababičkách líbí, zvlášť když je tam teda nějaká rodinná historická návaznost. Ta tvoje druhá skupina mi spíš přijde tak nějak legrační. Ale co já hrozně nemám ráda, jsou jména mojí generace, Šárka, Jana, Lenka, Martina, Petra, Jitka, Radka....víc to teda platí u holčičích jmen, chlapská mi asi tak moc nevadí.
dorota Mam to uplne presne naopak. Treba jmena bezna v dobach Prvni republiky se mi libi velmi. Ja jak mam normalni ale ne uplne bezne jmeno, tak mi to prijde jako ideal. Kdyz nekdo zavola mym jmenem, na 99% mluvi na me. U manzela to bude nekdo ze 156 kamaradu, kteri se jmenuji stejne. Nas soused je puvodem z USA a rikal, ze je polosileny z toho, ze vsichni jsou Jirka nebo Eva nebo Tomas a on vubec nevi, kdo je kdo. Ale ted jak polovina lidi dava ta klasicka jmena a druha pulka lehce bizarni, tak treba bude svet vic v rovnovaze.
A nekdo tu psal, ze jak starne, tak se mu libi uz skoro vsechna jmena. Mam to taky tak, zadne zminovane mi vubec nevadi. Vsechna jsou pekna, snad krome Ruzeny ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.