dorota Já to mám v mnohém podobně, jen mne dost překvapilo, že i Markéta nebo Karolína je pro staré mamy.
VIP zjevy
Garfie máma je Jana a na gymplu jich ve třídě bylo pět! Nám nedala bůhví jak originální jména, ale tomuhle se chtěla vyhnout. A je pravda, že třeba já sice svoje jmenovkyně potkávám, ale ne moc často. Akorát mezi matkami tady na parfu je jich nějak moc![]()
Jos mně přijde, že teď se dává hodně široké spektrum jmen, líbí se mi to. Je to zajímavější než samý Honzík a Terka.
Garfie Souhlas. Ta jmena jsou pekna, ale jak se kazda zena te generace mela jedno z cca 20 jmen, tak to ztratilo trochu tu osobitost. U me, kdyz nevim, bude to nejspis Katka
.
Mně zase vyprávěla učitelka někde z jihu USA, že je to teď peklíčko, jak se z voleje vymýšlejí jména dětí. Ona je zaprvé neumí vyslovit natož zapamatovat a za druhé, když opravuje testy, tak si prostě nepřiřadí jména k obličeji a k testu... Ale byla to ta starší generace učitelů, ta dáma
Debata o jménech je vzdycky bozi!
ja mám ty starosvetsky jména rada, Antonína i Josefa bych měla úplně v topu (a moji mámě přijdou strasny, ze je to jak její spolužáci Pepa a Tonda z malomestky zakladky před 60 lety)
Pro zajímavost, srovnání nejčastějších ženských jmen 1969 a 2016. Celkově v populaci.
Edit: Ty letopočty jsem prohodila!! ![]()

Tý jo tady přibylo za chvíli několik stran! Taky se mi hrozně líbí staročeská jména, Antonie, Leopolda, Bohdana, Anastázie, ale nejsem si jistá, jestli bych je dceři dala. Za mých dětských let frčely Petry, Radky, Lucie, Ivany, Moniky, Markéty, to bych asi taky nechtěla (Peter jsme měli ve třídě 7!!). Moje panenka se jmenovala Jolanka, byla jsem přesvědčená, že jednou tak pojmenuju svojí dceru. Jenže asi v 18ti jsem potkala jednu holčičku Sáru a od tý doby jsem byla ztracená
. Moc se mi to jméno líbí nejvíc doteď
. Manžel taky hned souhlasil.
vanilka Anastázii nebo Antonii bych dala klidně
Nesedia mi k malým deťom.
lenže dieta nakoniec vyrastie a meno používa hlavne ako dospelé. Väčšina rodičov premýšľa o tom, ako bude oslovovať bábätko, ale to nie je vlastne také dôležité.
continuity Švagrová dala kdysi dceři jméno Adéla. U tohohle jména jsem zrovna hodně pochybovala, jestli bych ho dala. Protože malá holčička Adélka je krásný, ale dospělá, starší paní Adéla?
Nějak mi to nesedí. Dneska je jí asi 25 a rodiče jí furt říkají Adélko
, ani jim to evidentně nejde jinak přes pysky. Adélo jim přijde prý jak nadávka.
vanilka mne to prijde uplne v pohode
A nejhorší je, když jediné jmenovkyně které znám jsou v politice a jsou to tedy příšerné slepice![]()
tina Jasný
.
Jinak samozřejmě neexistuje ošklivého jména, záleží jak se (s láskou) vysloví :-)
artemisia Gundi dobrá!
pro zajímavost jsem se koukla,kolik je v ČR Kunhut, a jenom jedna!
Moje prababičky Leopoldinu (Poldi)a Augustinu (Gusti)jsem tady už kdysi zmiňovala.A synovec je Dalimil...
Ještě máme v rodinné historii Wolfganga (Wolfiho) a Clivii.
continuityS tým súhlasím, že meno sa dáva na celý život a nie je také dôležité, ako sa bude oslovovať bábätko, ale napr. mená ako Jozefína, Karolína, Františka, Štefánia, Malvína sa mi nepáčia ani pri dospelých osobách. A to niektoré z nich máme aj v rodine, napr. sestra mojej starkej sa volá Jozefína, bratranec dal dcére meno Karolína. Mala som študentku Františku i Štefániu.
EDITH4B
Wolfi - moje oblíbená postava z komiksu Mýty.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.