Poctivě jsem přečetla asi sto nových stran o jménech (super čtení, dík!), ale nějak mi z toho uniklo, jak že se teda vlastně Sweet Potato jmenuje a hynu touhou to zvědět.
Já jsem Adéla a (možná jsem to už sem někdy psala, nevím) když jsem byla na základce, tak po každém mém představení před někým cizím následoval údiv, jako bych se jmenovala Tutanchamón. Já jsem se za to styděla a chtěla jsem se jmenovat Lenka, což jsem tehdy vnímala jako to nejobyčejnější jméno. Pak přišlo krátké období, kdy jsem si tuto originalitu začala užívat (žádnou svou jmenovkyni jsem myslím nikdy nepotkala). No a pak už přišel boom Adélek a posledních asi 20 let je to jméno snad v první pětce nejčastějších. :-/ A mě z té předchozí doby zůstal podvědomě soběstředný zvyk podepisovat/ohlašovat se jen křestním jménem, protože k identifikaci to vždy stačilo.
Jo a teda potvrzuju, že mi hodně lidí stále říká zdrobněle, to jméno k tomu nějak vybízí. Třeba manžel mi "Adélo" řekl tak 2x v životě a bylo to fakt divný. Říká mi zdrobněle i když se hádáme. :-D