VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline notna
9528 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 10:39

rozarka Catherinne Pracovní oděv do nákladů zahrnout lze i u OSVČ a nemusí být nakoupený v pracovních oděvech. Je to trochu problematické z toho hlediska, že zákon nespecifikuje úplně přesně u OSVČ tuto oblast. Ale je to výdaj na dosažení a zajištění příjmů. Samozřejmě musí být tento náklad oprávněný. V dokazování oprávněnosti nákladu/výdaje leží břemeno na daňovém subjektu /podniktel/, takže je dobré to mít pro případ kontroly nějak ošetřeno, zdokumentováno. Je to docela obsáhlé, ale docela srozumitelně je to tady

Zrovna u kadeřnice asi nebude nikdo očekávat, že v oděvu plném vlasů pojede z provozovny domů apod. To stejné při práci s lepidly atd.

Beranka Rozlišení vína na tichá a šumivá se týká reklamních předmětů a odpočtu DPH. V nabídce poskytování nápojů v kadeřnictví to nehraje roli. Za určitých podmínek může být prosecco i jiný alkohol nákladem i pro kadeřnictví.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 10:42

Janulik03 to je fakt neskutecny, ti hoste

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 10:44

stes Sweet Potato To je snad nějaký kostým, ne? Zase tak nesoudná mi Decastlo nepřijde. A jestli je to práce kostymérky, tak asi Decastelo nemá ani trochu ráda.

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 10:49

Catherinne Pracovní oblečení, které lze dát do daňových nákladů, nemusí  být z pracovních oděvů, ale mělo by to být nezaměnitelné s běžným oblečením, takže s logem nebo názvem firmy, případně s názvem produktu firmy, případně firemní uniformy v barvách firmy..dost často menší firmy realizují, že si koupí univerzální trika, kalhoty a bundy a nechají vyšít nebo potisknout. 

Jinak to dost závisí, cituji "na osobní odvaze podnikatele", a na jeho případné schopnosti si v případě kontroly obhájit a dokázat, že je oblečení používáno výhradně pro pracovní účely ve firmě, a taky samozřejmě na přístupu místního finančáku.

Offline Mirka
4004 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 11:04

Kan Moje kadeřnice si brala do práce psa dost dlouho, byl by v bytě celý den sám. Bohužel mě stříhala ten den, co umřel, no, ale co už, i takové dny jsou.

Online stes
9425 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 11:23

notna kostým nekostým, hrozný to je. Kostymérka jí ráda asi fakt nemá, ale pořád je svéprávná a nemusela s tím souhlasit, ne? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 11:24

Mirka Já to taky chápu a jsem tam hlavně kvůli těm vlasům, že jo. Takže stížnost na rádio a kafe u kadeřnice nějak nepobírám. 

Offline notna
9528 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 11:29

stes Asi těžko si může dupat, co si obleče. Tak velká hvězda zase není. Si myslím. Prostě práce. Ale třeba je to fakt její, ten chlap vedle vypadá v civilu.

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 11:38

Tak mozno to vyzerá ze stretam samých divnych ludi, ale to nie tak. Okolo seba vidim samych milych a prijemnych ludi, len to tak cloveku neutkvie v pamäti. 

Jo a mam pustene spotify a tie cover verzie su super. Prvy krat som pocula o plyne v byte a smiala som sa nahlas. Dakujeeem

Offline Beranka
424 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 11:52

Janulik03Na spotify je nějakej playlist na to, prosím? jak se to najde? Já jsem stará škola a tuhle aplikaci jsem našla až teď v novým telefonu:-( děkuju.

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 11:59

Parmazan, parmazan, na chleba je namazan

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 12:04

Ty mne smis i lhat

Offline Karja
44897 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 12:19

Ja teda doufám, že nechcipne ten gynekologa pes až tam budu na preventivce! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. zaří 2022 12:20
Offline clothilde
2063 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 12:25
Reakce na Janulik03:

Parmazan, parmazan, na chleba je namazan

​a jedéém "s mírou , se vkusem, žena točí glóbusem....šalalala-la-la-li"

Tuto písničku jen tak z hlavy nevymažu

Offline Aranel
6680 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 12:32

Janulik03 Myslíš Prostřeno. Jako cože já jsem v režimu "hurá, někdo mi něco uvařil a nemusím ani mejt nádobí, dejte to sem"

Catherinne A nebyla někde snad ještě na MP diskuse, že kadeřnice nabízí vodu, ale kdo by to pil, když je to nějaká bůhvíjaká z kohoutku a ne speciální Evian z ledovce?

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 12:41

Ja se picnu. DOTEĎ jsem Spotify nepotřebovala. To už je snad třetí nebo čtvrtá aplikace kterou odsud nezbytně musím mít

Offline barbucha blogger
36087 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 13:00
Reakce na Janulik03:

Ludia su fakt zvlastni niektorí. Nedavno sme boli na veceri u známych. Bolo nas asi 10. Domaca pani vsetko nachystala, upiekla tortu. A poniektorí asi mali pocit ze su na natacani toho programu kde sa kritizuju navzajom kto co uvari. Nejaka vareska ci co. No normalne padali hlášky typu, tie cestoviny su domace?  Neplanovala si použiť iné korenie? A tá torta bola upečená davno? To je len par co mi utkvelo v hlave. A hmmm tie pohare nie su asi original na biele vino, ze? Mrk, mrk. 

​To je peklo!

Ale máš pravdu s tou televizí - ty lidi jsou už natolik zblblí těma příšernejma "zábavnejma" (ha ha ha) pořadama, že si myslej že se to tak patří, že takhle se má chovat člověk v lepší společnosti!

A při tý příležitosti si postěžuju na to, že se nedivím že půlka národa sestává z hotovejch mentálů. Při těch programech co musej sledovat (chtějí-li se na chvíli v rámci odpočinku svalit u televize) se naopak divím, že jich není víc. Soutěže, kde soutěžící sotva umí číst (a pokud ano, poslední kniha co měl v rukou byl slabikář), kde se další soutěžící předháněj v tom kdo je větší prase, kdo má doma větší bordel... kde se ucházej o dívku svých snů chlapi bez zubů, co neviděli vanu jak je rok dlouhej... a je to tam denně, denně!!

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 06. zaří 2022 13:01

rysamona ale zrovna Spotify je myslím dobrá věc :) Já bych se třeba bez ní neobešla :)

clothilde to je mor! Já si ji taky furt zpívám a všechny ostatní covery ji vytlačí jen krátkodobě.