Garfie mne by hrozne zajimalo, kdo to Blesku dal. Protoze si nejak myslim, ze to zverejneni neni v zajmu ani jednoho z nich.
VIP zjevy
carries a jaké to má "výhody"? Nebo spolu manželé dle církve musí sdílet jednu domácnost?
nemusi plnit manzelske povinnosti?;-))
jinak verici kamarad se ozenil prakticky jen proto, aby mohl chodit ke zpovedi (jeho slova), pac prej by nemoh rict ze toho lituje![]()
Evaeva myslím, že Garfie to dobre vysvetlila. Pokiaľ sú ľudia v tom vzťahu veľmi veriaci, tak odluka ma pre nich výhodu v tom, že spolu nežijú ako manželia, ale stále môžu chodiť na sviatosť prijímania.
Pretože keď sa aj rozvedú na civilnom súde, tak pred cirkvou sú stále manželia. Ak sa brali v kostole. Mozu ísť na spoveď, ale nie na prijímanie.
Pořád teda nevím, jaký je rozdíl mezi odlukou a tím, že spolu ti dva prostě nežijí (v obou verzích jsou manželé), ale to budou zřejmě nějaké nuance, které jako nevěřící nemám šanci pochopit. Díky všem za odpovědi.
Evaeva Je to v podstatě stejné. Jde jen o to, že nemůžeš mít nikoho jiného. Když řekneš, nejsme rozvedení, ale nežijeme spolu, obvykle to chápeš tak, že můžeš žít s někým jiným. Z církevního pohledu řekneš, že žiješ v odluce = nežijeme spolu, ale ani s někým jiným.
Lamicka Šéfredaktor Expresu někde říkal, že tu nabídku taky dostal (a rozhodl se jí nevyužít), ale že nepřišla od Tatiany. Ale jestli to byl někdo, kdo ji zastupoval, to už neřekl.
GarfieAno, nám bylo při přípravě na manželství doporučeno si tohle vyjasnit, kolik dětí a zdravotní stav. Jenže víš co, když seš mladá a nevíš, co obnáší jedno dítě, natož třeba 4? Jako někdy ten život hraje nepěknou hru.
Kan To je fakt no:-D. Ta představa mě úplně rozesmiva. Vždyť to se tak hrozně mění, jakmile se to zažije s tím jedním a myslím, že se to mění nejen snižováním počtu dolů, tak i nahoru. Úplně vidím, jak to dva mladí bezdětní řeší s knězem, co děti nemá:-D:-D.
Karja Tak ten kněz to jako asi neřeší, on při té přípravě funguje jako takový mentor, teda u nás. Navíc jako kaplan oddával moji babičku a později už jako kněz moji mámu a křtil nás, tak to bylo spíš takový povídání.
Kan Tak samozřejmě. Ale jak jsi to podala, že si máš vyjasnovat něco o čem nemáš páru....tak ale na druhou stranu mělo by to tak být před snatkem jakýmkoliv nebo vůbec před založením rodiny.
Což mi připomíná, jak mi kamarádka říkala, když manželovi řekla, že chce velkou rodinu, tak 3-4 děti. A on "aha, no tak to mě vůbec nenapadlo, vždycky jsem si myslel, že budu mít dvě, ale vlastně proč ne".
Karja mno.. kamaradovi pritelkyne porad rikala ze deti az pozdeji.. a tesne pred svatbou, ze zadny nechce. kolace uz skoro napeceny.. a co ted s tim, ze
viktorka_od splavu No a mají je? Mně přijde, že se tohle hrozně mění no!
viktorka_od splavu no to je hodně blbá situace.
Karja my jsme oba věděli, že děti chceme a to se nikdy nezměnilo. Ale případné rozepře by se stejně mohly týkat toho, kdy a kolik:)
Kamaradka manzelovi pred svatbou taky tvrdila, ze deti nechce a on to akceptoval. Casem se rozvedli a ona se ani ne za rok vdavala uz tehotna. Clovek s tema detma fakt nikdy nevi.
Vari možná je nechtěla s ním![]()
Evaeva Takovej jeden dal kopačky mojí neteři, důvod-nechce nikdy děti a ví, že ona ano....no do roka vychovával dvě cizí a čekal vlastní. ![]()
Garfie Jojo, to jsou takový ty klasický kecy v kleci....kamarádce taky řekl kluk, že se nechce vázat, ještě se usadit, asi po 10 letech vztahu, jako prostě nechtěl nahodit žádnej vyznamnej milník, jako dítě, svatba nebo hypotéka(:-D). Jen ji neřekl, že jde ty milníky nahazovat se sekretářkou, už s ní je 7 let:-D
Garfie
no když už ty dvě stejně měl, že jo
Evaeva Přesně, takhle měnit životní styl a presvedčení kvůli cizím! Do toho musel šoupnout ještě vlastní:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025