VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline olte
731 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 10:29
Reakce na Zuzuli:

tamara protoze ti, co nechteli v horni dolni drzet minutu ticha, nakupovali v tom nakupaku na zlicine...

​tak jistě, tam nakupovali pouze neempatiční občané z horní dolní

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 11:22

MP Meri

Můj kamarád v Horní Dolní přišel z vánočního večírku v 6. Všichni si dali kafe, pivo, a šli domů. Tři zaměstnanci měli dostat ocenění za x let práce a řekli, jestli by to nemohli dostat v lednu normálně v práci. Většina zaměstnanců jsou chlapi s výučním listem z vednic, doufam, že to splňuje vaše sociologická kritéria. Moje máma o tom nemůže ani mluvit, měla tři děti na vysokých školách, ve městech, kam jela tak jednou za rok nebo kde ani nikdy nebyla, za chvíli na studia vyletí vnoučata. Myslela jsem, že zrovna na tomhle fóru lidi vidí i za svůj nos. 

Offline rozarka
4198 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 11:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2023 11:40

Karja mně teda přijde, že meri je pochopená úplně opačně. Ona přece nekritizuje, že někdo ten smuteční den tak neprožívá, naopak má pochopení. Já teda taky, zavření kin a nákupáků by mi přišlo zvláštní. Ale samozřejmě chápu, že někdo na kino vůbec nemá náladu, ať v Praze nebo v HD.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 11:47

Evaeva Ano, je možné, že ta podstata myšlenky se nějak odklonila. já to ani nemyslela jen na Meri, ale celkove ne posun této debaty.

Offline Pinot Noir
29389 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 12:10

Evaeva přesně tak, nikdo netvrdil, že mají všichni truchlit stejně, naopak, že je pochopitelné, že všichni to stejně neprožívají. A proto by bylo fajn nechat rozhodnutí, jestli jít, nebo nejít do kina, na každém z nás 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 12:24

Karja Od zacatku píšu, at každý truchlí jak chce a potřebuje, ty prožitky a okolnosti jsou fakt různé. Ale že stát by měl poskytnout nějakou možnost piety, nikoli zakazovat a určovat, co ano a co ne. Můj názor. 
Že se na to pak nabalila naprosto nesouvisejicí střelba v Ostravě a Uherském Brodě jsem sice nepochopila, ale neberu si to osobně. Rozumím, že někoho popudila ta tetina, za což jsem se omluvila. Sama to slovo nemám ráda a ani nevím, proč jsem zrovna tenhle termín použila. Za mě všechno.

Offline RoSa
9966 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 12:35

a on stát něco zakazoval? vím jen o státnim smutku a vlajkách na půl žerdi...

Offline Pinot Noir
29389 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 12:36

RoSa stát ne, ale několik pisatelek tady by rádo.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 12:44

rozbuška bylo tohle:  A ještě jedno si neodpustim - opět tady bude fungovat efekt Praha + intelektuální bublina vs. zbytek republiky. Jasne, nikoho ta informace neminula a určitě kazdyho svým způsobem zasáhla, ale vsadim boty, že tetina z Horní Dolní u Frýdku Místku by absolutně nepochopila, proč nemůže jít do kina.

To si asi nesedlo bych tak řekla, ne informace ať si každej truchlí jak chce, nechce. 

Offline tamara
příspěvků moje polička 25. prosince 2023 12:48
Reakce na Karja:

rozbuška bylo tohle:  A ještě jedno si neodpustim - opět tady bude fungovat efekt Praha + intelektuální bublina vs. zbytek republiky. Jasne, nikoho ta informace neminula a určitě kazdyho svým způsobem zasáhla, ale vsadim boty, že tetina z Horní Dolní u Frýdku Místku by absolutně nepochopila, proč nemůže jít do kina.

To si asi nesedlo bych tak řekla, ne informace ať si každej truchlí jak chce, nechce. 

​Ano, přesně tak to vidím i já.

Online Kokoska
34174 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 13:07

Prosim prosim, nechcete se uz v tom prestat tocit? Kazdy to proziva jinak, jinak truchli nebo vzpomina, nekdo to ma uvnitr uzamknute, nekdo ma ty slzy. Nic neni menecenne a nic neni o neco vic. Prejme vsem klidne spocinuti a tem, kdo zustali, at po case dokazou vzpominat snad bez slz, ale i s usmevem na ty chvile, ktere jim byly spolecne doprany.

Offline Černá kočka
1726 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 13:15

Chtěla jsem tady napsat co mi vadilo, ale myslím, že je to zbytečné. Vzpomněla jsem si na jednu starou poučku, podle které to co říkáme (nebo píšeme) ve skutečnosti vypovídá mnohem víc o nás než o lidech o kterých to říkáme. A že už vlastně není potřeba nic dalšího dodávat, že každý si umí udělat úsudek sám.

Offline Kammila
744 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 13:40
Reakce na Karja:

​protože jsem bohužel byla jednou z podrážděně reagujících, tak ano - Karja na to přesně kápla. Stojím si za tím, že příspěvek byl hloupý a naprosto nevhodný. Je ale pravda, že jsem na to musela potom celý zbytek dne myslet a vyčítala si, že jsem se neudržela a nesedla si raději na ruce. Kvůli těm mrtvým, mrzí mě to a připojuji se k tomu, at tady někdo nahodí nějaký vip zjev

Offline Mha
příspěvků moje polička 25. prosince 2023 13:52

Béla Lugosi, k vašim službám. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 25. prosince 2023 13:54

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 15:11

KokoskaUrčitě;-)

Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 13:37

Přebíjím Bélu Lugosiho

Offline stes