VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Malvin
1642 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 09:39

MP Meri ta třetina může mít dceru na FF v Praze. A i kdyby neměla. Není to dlouho od výročí střelby v porubske nemocnici. Jsem u rodiny v Ostravě a ČT 24 tu běží celý den a i jako ateisté jsme sledovali bohoslužbu. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 09:43

MalvinSamozřejmě ze může, ale píšu od začátku "pokud se jich to osobně nedotýká". A Ostrava není Horní Dolní a vy jste "intelektuální bublina". Imho tvůj případ nesplňuje ani jednu ze tří "podmínek", ve kterých se, at se to někomu líbí nebo ne, nachází většina obyvatel republiky, o kterých jsem mluvila. Ale to je jedno. 

Offline Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 10:14

MP Meri ja s tebou souhlasim. Statni smutek je symbol, je dulezity. Ale neznamena, ze se zivot zastavi. To je tak nejak vlastnost zivota, porad bezi dal navzdory vsemu. Nikdo nikomu nemuze diktovat, jak ma cokoliv prozivat,a uz vubec za to nekoho soudit, ze to nedela podle jeho meritek. 

Offline barbucha blogger
35173 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 11:00
Reakce na brrr:

barbucha stes A tam je někde napsáno ze kdy ty fotky jsou? Protože, jestli jsem správně hledala, byly tři koncerty, z toho ten první 20.12., tj. den před střelbou.

​Ano, a další v den střelby, a další den poté. Nezrušil ani jeden, a těžko věřit, že byly nějak vysloveně pietní, co by tam ty dvě tři hodiny hráli za písničky? Ani podle reakcí pod článkem to moc nevypadá. 

Anema 

Nejste žádný necitové. Je něco jinýho sejít se v kruhu přátel (a přitom ty události nějak zpracovat)... Navíc jsem už byla na pár pohřebních hostinách, kde pozůstalí nakonec skončili u veselejch historek a nasmáli se notně - to k tomu (uvolnění citů nebo jak to nazvat) prostě patří. Ale jak říkám, v soukromí je to něco jinýho, než vesele řádit na pódiu.

MP Meri 

Tu intelektuální bublinu Praze přisuzuješ sama - není důvod, proč by tetina z Horní Dolní neměla mít stejný pocity jako Pražák. Notabene když studenti na pražskejch školách pocházejí ze všech koutů republiky.

Offline Fakirka
2223 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 11:05

MP Meri Já žijuv prdeli světa a zasáhlo mě to stejně jako kohokoli jiného, třeba i Pražáka.

V práci jsme o tom diskutovaly, večer jsem o tom četla a brečela. Vím, že nejsem sama. Zasáhlo to hodně lidí, i proto že šlo o studenty. A ano by ano, mám syna ve stejném věku. Ale prožívala bych to, i kdybych ho neměla. 

Online Pinot Noir
29389 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 11:13

MP Meri souhlasím s tebou

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 11:25

Sweet Potato Musela jsem si dát pár dní "radiový klid", abych to nějak vstřebala

Navíc den před událostí zemřel kolega z práce, takže celkově smutné období.

Je mi to moc líto. Přeju hodně sil.

Offline Lilly_Ku
4453 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 11:27

MP Meri souhlasim s tebou.

pro me je tezke pochopit ze lidi kterych se to vubec osobne netyka kvuli tomu breci. ale kazdej jsme holt jinej.

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 11:27

MP Meritaky souhlasím ( a jsem původem z HD v pohraničí) 

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 11:27

MP Meri

Máš pravdu. Samozřejmě, nelze to nikdy říct univerzálně. 

Offline 1010
205 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 11:47

Já si myslím, že lidi z Prahy to muselo všeobecně zasáhnout víc než ty, kteří ani neví, kde ta konkrétní fakulta je (já to taky nevím). Prostě když někudy člověk třeba denně chodí, mnohem více si to uvědomuje a představuje. Nemyslím to vůbec zle, pouze jako konstatování faktu. 

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 11:51

1010 Vždycky to tak je. Máme své kruhu. Nejužší je rodina a pak se rozšiřují. Geograficky (a je sakra znát, jestli kolem toho místa denně chodíš), sociálně, profesně(učitele se vždy víc dotkne smrt učitele, sportovce smrt sportovce...), národnostně, vyznáním...

Offline Catherinne
10700 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 11:52

Myslím, že včera v poledne, když zněly zvony celou krajinou, se muselo srdce na chvíli zastavit všem 

Offline Anema
1270 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 11:56

MP Meri rozumím, jak to myslíš, ale nedělala bych tu linii Praha vs. periferie. To lidi na obou stranách, kteří s tou svou přisuzovanou kategorií nesouhlasí, akorát naštve. Btw. v duchu "no a co, takových tragédií se ve světě děje" se vyjadřoval náš mladý pražský soused. Prostě rozdíly jsou, jen je nedeterminuje bydliště, věk a pod.

Offline Anema
1270 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 12:07

A Evaeva MP Meri barbucha děkuju

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. prosince 2023 12:41

Lilly_Ku mně se to osobně netýká, ale brečela jsem taky. Respektive to, že se mně to osobně týkat mohlo, jsem se dozvěděla až ex post. Ale já jsem plačka, co mám děti, brečím kvůli spoustě menších věcí

Offline Jitka77
1861 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 13:10

Včera dopoledne jsem se oblékla do černého, když jsem šla vybrat schránku a vynést nějaké kartony (jinak už jsme byli jen doma). Na schodech jsem potkala souseda. Usmál se na mě a pronesl něco o tom, že výtah zase nefunguje. V domě žádný výtah nemáme. Zasmála jsem se, krátce, ale upřímně. Třeba mu udělalo radost, že mě trochu rozveselil, dalo mu to pocit, že něco může udělat, změnit pro někoho jiného. Myslím, že v osobním setkání a u živých akcí máme každý dobrý radar, jak se chovat a reagovat, aby člověk nešel sám přes svoje pocity. Nikomu jinému bych nebrala možnost dělat to, co chce a potřebuje zrovna on.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. prosince 2023 13:38

barbucha já teda nevím, jak lehké je přesunout konzert v O2 aréně, jestli to vůbec jde. Ale zrušit to jen tak určitě nejde, museli by nahradit lidem vstupné, zaplatit pronájem, faktury,... To půjde do milionů. Takže pokud to zrušení někdo nenařídí, těžko to uděláš sama, když v tom máš ty peníze. Pak je na osobním rozhodnutí každého, jestli tam půjde.

Offline Kammila
744 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 13:59

MP Meri tobě a tvé intelektuální bublině bych ráda připomněla, že obětí po střelbě v nemocnici v Ostravě bylo 7 a taky to bohužel byli nevinní ve špatném čase na špatném místě. Státní smutek vyhlášen nebyl. Asi že tetiny z Ostravy? Nebo 7 životů ještě není na státní smutek? A od kolika kusů vaši intelektuálové tedy mají hranici?  Za mě dost hloupý příspěvek sorry. Každého to zasáhlo, ale mravokárců fakt netřeba. Osobně jsem se zúčastnila jednou pohřbu, který na výslovné přání zemřelého probíhal netradičně vesele (v rámci možností pochopitelně)

Online Pinot Noir
29389 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 14:06

Kammila já myslím, že mravokárce je tu právě úplně někdo jiný.