VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2023 21:33

Kokoska ano je

Offline Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 22:00

Ja byla dneska s manzelem a dcerou v divadle na baletu. A byla jsem fakt strasne rada, ze predstaveni bylo. Pred dvema lety byly nase vanoce dost hrozne, nikdo nevedel, jakou mam prognozu a jestli jeste nejake dalsi spolecne vanoce budou. Takze ted pro me neni nic cennejsiho, nez ten spolecne straveny cas. A krasne vanoce pro dceru. Spolecne peceni cukrovi, zpivani koled, koukani na pohadky... Neznamena to, ze mnou ta udalost na filde neotrasla, dost to prozivam i s brachou, jehoz kamaradka je jedna z obeti. Ale zase mnohem intenzivneji citim, ze tyhle spolecne chvile a krasne zazitky jsou pro me to nejdulezitejsi. 

Tyhle soudy o tom, jak ma kdo co prozivat, jsou fakt peklo. 

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 22:03
Offline Marielle
příspěvků moje polička 23. prosince 2023 22:08
Offline continuity
41785 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 22:13

Zuzuli ale o tom to přece vůbec nebylo. 

Offline Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 22:19

continuity no bylo tady opovrzeni nad temi, co by sli do kina na komedii a nebo treba na koncert. A co kdyz je prave tohle to, co ted potrebuji? A co je komu do toho? 

Offline SunEclipse
3409 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 22:23

Zuzuli conti napsala:  Když jeden den nebudou v kinech řekněme hrát komedie, nic hrozného se opravdu nestane.   Kde si proboha vzala nějaké opovržení?

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 22:30
Offline notna
9141 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 23:41

Pro mě ten den státního smutku je hlavně symbolem vymezení se a jasným postojem cele společnosti k té tragické situaci. Jsem moc rada, ze ho vyhlásili. Jasně, černý prapor, smutek apod těm mrtvým ani pozůstalým nijak nepomůže. Ale je to jasný signál o hodnotách. 
Jeden den nehrát komedie a jiné taškařice asi nikoho do bídy neuvrhne a ani nezpomali kola ekonomiky.

Souhlasim, ze nikomu nic není do toho, co kdo děla. Ale jsou jakési zažité vzorce chování. Takže když si nekdo na den státního smutku udělá bujarou party, tak asi to nebude vypadat jako sounáležitost. Ač třeba zapíjí hluboký smutek.  

Offline brrr
12153 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 00:00

barbucha stes A tam je někde napsáno ze kdy ty fotky jsou? Protože, jestli jsem správně hledala, byly tři koncerty, z toho ten první 20.12., tj. den před střelbou.

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 06:04

brrr ano,taky jsem to našla, aspoň to tak vypadá, že jsme se s barbuchou pomýlily. Já ted četla na idnesu,co se hrálo a pár nevkusnejch okamžiku,jako třeba divadelní komedie, mi teda prostě přijde mimo.

Offline černá káva
2108 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 08:31

notna Napsala jsito moc dobře.

Offline Anema
1270 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 08:32

.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. prosince 2023 08:40

Anema každý má dělat, co potřebuje.

Myslím na ně každý den, doufám, že se pozůstalým podaří to nějak zvládnout

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 09:15

Anema A to se tě to osobně dotýká. Moc mě to mrzí

Nikdo by proste neměl druhému určovat, jak má nebo nemá truchlit a už vůbec ne stát nebo někdo shora. Ten má nabídnout možnosti, nikoli zakazovat nebo určovat co ano a co ne. Já jsem pro co nejmenší zásahy. 
A ještě jedno si neodpustim - opět tady bude fungovat efekt Praha + intelektuální bublina vs. zbytek republiky. Jasne, nikoho ta informace neminula a určitě kazdyho svým způsobem zasáhla, ale vsadim boty, že tetina z Horní Dolní u Frýdku Místku by absolutně nepochopila, proč nemůže jít do kina. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 09:22

A přidám zrovna s kinem jednu historku. Já byla v kině asi týden zpět. Byla to rychloakce, muž měl nečekaně volno a přišel nás domu zachránit, když jsme jeli už xtý kolo dětských nemocí a takových těch malicherných, ale vyčerpávajících fuck-upů. Původně jsem chtěla jít obligátně cvičit, ale pak jsem si uvědomila, ze jsem fakt chvilku před zhroucením a cvičení nemá šanci mi tu hlavu vyčistit. Ze potrebuju totálně přijít na jiné myšlenky. Takže jsem šla sama se sebou na kafe a na Hunger games, kde jsem 3 hodiny žrala popcorn a premyslela jen o špatný úrovni toho filmu

A bylo to za pět 12, což jsem si uvědomila, když jsem se při kupovani lístku hystericky rozbrecela štěstím.

Jasne, kdyby kino zrovna ten den nehrálo, taky bych si nějak poradila, ale ... proste já jsem tým fakt lidem nechat všechny možnosti otevřené.

Offline Černá kočka
1726 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 09:25

MP Meri Tou tetinou z Horní Dolní jsi to zazdila. Jenom proto, že je někdo z periferie ještě neznamená vůbec nic. Lidi na Moravě tohle zažili už dvakrát, při hromadné střelbě v Uherském Brodě a ve fakultní nemocnici v Ostravě tam zemřelo celkem 15 lidí. Spoustě lidí se teď ty vzpomínky vrací jako bumerang.

Offline Miru
16330 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 09:25

MP Meri 

...vidím to stejně...

(být tolerantní, chápavý a velkorysý v tom, jak kdo co vnímá a prožívá...)

Offline olte
731 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 09:26
Reakce na Černá kočka:

MP Meri Tou tetinou z Horní Dolní jsi to zazdila. Jenom proto, že je někdo z periferie ještě neznamená vůbec nic. Lidi na Moravě tohle zažili už dvakrát, při hromadné střelbě v Uherském Brodě a ve fakultní nemocnici v Ostravě tam zemřelo celkem 15 lidí. Spoustě lidí se teď ty vzpomínky vrací jako bumerang.

​přesně tak!!!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 09:38

Černá kočka Hele vůbec jsem to nemyslela špatně, já sama se cítím víc jako "vesničan" než Pražák, prožila jsem na maloměstě celý život, oproti pár letům v Praze. A jsem přesvědčená o tom, že to tak je. Zajdi si na libovolné severočeské sídliště nebo do vesnice ve Šluknovském výběžku a pobav se s místníma. Všichni ti řeknou, že to, co se stalo, je strasny. Tečka. Pokud se jich to osobně nedotklo, jejich život jde dál. Tady v Praze/velkych městech tu sounáležitost vnímáme mnohem silněji. Jsou tu pietní akce (ne ze by nebyly po celé ČR, ale ta koncentrace je úplně jiná), lidi o tom diskutuji i na zastávce tramvaje, ta místa jsou "fyzicky" blízko ... ta atmosféra je úplně jiná.