Pinot Noir tak zkus si neplést (až) následné reakce s prvním příspěvkem, kterým to vše začalo a třeba se ti potom i podaří lépe rozklíčovat kdo je právě kdo
VIP zjevy
Kammila tak hloupej je ten tvůj prispevek.
Kammila no potom tedy nevím, jestli rozumíš pojmu mravokárce.
Ignis reagovala jsem na ni, protože výslovně napsala že tetina z HD u Frýdku-Místku by absolutně nepochopila proč by po události v Praze neměla jít do kina. Tak jsem chtěla připomenout, že nemám pocit že by se Pražáci nějak halili do smutku po střelbě v blízkosti tetiny kdysi (Frýdek je kousek od Ostravy).
Nicméně dámy přeji vám příjemný Štědrý den a jdu ho raději trávit se svou intelektuální bublinou
Kammila no, ale to nebylo přece ve zlém. Že to lidé ve vzdálenějších oblastech od události prožívají obecně méně, pokud nemají konkrétní vztah k místu nebo obětem, není nic špatného.
Já si třeba v obou případech řekla něco ve smyslu "panebože, to je strašný", v duchu politovala oběti a jejich blízké, s šla si po svým. Praha se mě dotýká o trochu víc, že je blíž a občas si tam zajedu, ale to je tak vše.
Já si zas myslím, že tetinam z lontu je úplně ukradený, že nehrajou kina a cokoliv jiného. Nám se na venkově zrušily asi všechny předvánoční akce -trhy, nějaké vánoční zpěvy, prostě kde co bylo na sobotu, tak není a nevidela jsem jediný komentář na fb, který by to nějak zpochybňoval. Jako jasně, pokud někdo bydlí v centru, tak ho to zasáhne asi víc, ale nevím, nakolik méně by to mělo zasáhnout tetinu z Frýdku Místku než tetinu z Letnan, myslím, že tam hraje roli spíš vlastní vědomí toho konkrétního člověka, okolnosti, jestli máš třeba děti v tom věku, jestli třeba taky studují, jestli tě postihla třeba podobná tragédie atp. a ne okres tvého bydliště. To samé si myslím s těmi slzami, jsou lidi citlivější a pak jsou přesně ještě ty okolnosti, které to prožívani formují víc nebo míň.
Já myslím, že u pražské situace hraje trochu roli i to, že je čas Vánoc a že jsou to studenti. Podle mě je to důvod, proč se to lidí dotýká víc, i té zmiňované "tetiny z Frýdku".
Ono se to dotýká i lidí jinde, třeba australský taxikář to s námi probíral celou cestu z letiště.
Karja to jsi napsala přesně.
Tak empatie šla okolo některých liberálek opravdu obloukem.
stes jo devce, to tak byva, ze lidi jsou ruzne. Nekdo je empaticky vice, nekdo mene, nekdo vubec. Ale s liberalismem to nijak nesouvisi.
stes Zazdilas to, liberálka je stejnej fail jako tetina z Horní Dolní.
Isca Aha. Doplním,žes to nepochopila. Tetina z HD je prostě urážka. Asi jako smažka, za tu tady nekdo nedavno dostal ceres. Liberálka urážka není, ostatně liberálové vetsinou jsme.
MP Meri Hm. Asi se mě ta tetina z Horní Dolní dotkla. Protože nežiju v Praze, tak jsem asi ta tetina. Nicméně musím podotknout, že pražskou tragédii prožíváme i v Horní Dolní velmi intenzivně. Když byla minuta ticha za oběti střelby, tak se v Horní Dolní opravdu čas zastavil. Srovnej např. minutu ticha v nákupním centru Praha-Zličín - lze dohledat na internetu.
Omlouvám se, pokud se někoho dotkla formulace tetina z HD u Frýdku Místku, to jsem samozřejmě neměla v úmyslu. Reformuluju to tedy s dovolením na zástupce/kyně obecné veřejnosti obývající vnitřní nebo vnější periferní oblast České republiky, bez osobní vazby na oběti, rodiny nebo zúčastněné celé události. A nenapsala jsem, že se jí to nedotkne vůbec, ale že se jí to pravděpodobně nedotkne natolik, aby to vnímala jako legitimní důvod uzavření kina. Za vším co jsem napsala si stojím, nicméně souhlasit se mnou samozřejmě nikdo nemusí.
tamara protoze ti, co nechteli v horni dolni drzet minutu ticha, nakupovali v tom nakupaku na zlicine...
Je to těžká situace, rozjitřená tímto obdobím. Každá to má v hlavě jinak, nejen ve vztahu k vnímání téhle tragédie. Soucitime každá jinak. Asi bude rozumnější toho nechat.
tamara protoze ti, co nechteli v horni dolni drzet minutu ticha, nakupovali v tom nakupaku na zlicine...
Na tohle se snad ani nedá reagovat.
Když jsem u rodičů, tak v sobotu v poledne to v obci vždycky vypadá, že se drží minuta ticha. Nebo spíš tak hodina.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje