VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Kammila
744 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 14:11

Pinot Noir tak zkus si neplést (až) následné reakce s prvním příspěvkem, kterým to vše začalo a třeba se ti potom i podaří lépe rozklíčovat kdo je právě kdo 

Offline Tak Betty
5972 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 14:20

Kammila tak hloupej je ten tvůj prispevek.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. prosince 2023 14:29
Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 14:31

Kammila sorry, ale jak souvisí střelba v Ostravě s tou pražskou? A co s tím má MP Meri

Ona o tom, kdy bude a nebude státní smutek nerozhoduje. 

A jestli se vás tak dotkla tetina z Ostravy, tak to šlo napsat líp než vytahovat  nesouvisející (byť podobně tragickou) událost.

Offline Pinot Noir
29389 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 14:32

Kammila no potom tedy nevím, jestli rozumíš pojmu mravokárce.

Offline Kammila
744 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 14:37
Reakce na Ignis:

Kammila sorry, ale jak souvisí střelba v Ostravě s tou pražskou? A co s tím má MP Meri

Ona o tom, kdy bude a nebude státní smutek nerozhoduje. 

A jestli se vás tak dotkla tetina z Ostravy, tak to šlo napsat líp než vytahovat  nesouvisející (byť podobně tragickou) událost.

Ignis reagovala jsem na ni, protože výslovně napsala že tetina z HD u Frýdku-Místku by absolutně nepochopila proč by po události v Praze neměla jít do kina. Tak jsem chtěla připomenout, že nemám pocit že by se Pražáci nějak halili do smutku po střelbě v blízkosti tetiny kdysi (Frýdek je kousek od Ostravy). 

Nicméně dámy přeji vám příjemný Štědrý den a jdu ho raději trávit se svou intelektuální bublinou

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 15:16

Kammila no, ale to nebylo přece ve zlém. Že to lidé ve vzdálenějších oblastech od události prožívají obecně méně, pokud nemají konkrétní vztah k místu nebo obětem, není nic špatného. 

Já si třeba v obou případech řekla něco ve smyslu "panebože, to je strašný", v duchu politovala oběti a jejich blízké, s šla si po svým. Praha se mě dotýká o trochu víc, že je blíž a občas si tam  zajedu, ale to je tak vše. 

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 24. prosince 2023 21:15

Já si zas myslím, že tetinam z lontu je úplně ukradený, že nehrajou kina a cokoliv jiného. Nám se na venkově zrušily asi všechny předvánoční akce -trhy, nějaké vánoční zpěvy, prostě kde co bylo na sobotu, tak není a nevidela jsem jediný komentář na fb, který by to nějak zpochybňoval. Jako jasně, pokud někdo bydlí v centru, tak ho to zasáhne asi víc, ale nevím, nakolik méně by to mělo zasáhnout tetinu z Frýdku Místku než tetinu z Letnan, myslím, že tam hraje roli spíš vlastní vědomí toho konkrétního člověka, okolnosti, jestli máš třeba děti v tom věku, jestli třeba taky studují, jestli tě postihla třeba podobná tragédie atp. a ne okres tvého bydliště. To samé si myslím s těmi slzami, jsou lidi citlivější a pak jsou přesně ještě ty okolnosti, které to prožívani formují víc nebo míň.

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 03:44

Já myslím, že u pražské situace hraje trochu roli i to, že je čas Vánoc a že jsou to studenti. Podle mě je to důvod, proč se to lidí dotýká víc, i té zmiňované "tetiny z Frýdku".

Ono se to dotýká i lidí jinde, třeba australský taxikář to s námi probíral celou cestu z letiště. 

Offline Tabea
7664 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 06:57

Karja to jsi napsala přesně. 

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 07:16

Tak empatie šla okolo některých liberálek opravdu obloukem. 

Offline SunEclipse
3409 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 08:49

stes jo devce, to tak byva, ze lidi jsou ruzne. Nekdo je empaticky vice, nekdo mene, nekdo vubec. Ale s liberalismem to nijak nesouvisi.

Offline Isca
4874 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 08:55

stes Zazdilas to, liberálka je stejnej fail jako tetina z Horní Dolní.

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 09:06

Isca Aha. Doplním,žes to nepochopila. Tetina z HD je prostě urážka. Asi jako smažka, za tu tady nekdo nedavno dostal ceres. Liberálka urážka není, ostatně liberálové vetsinou jsme. 

Offline tamara
příspěvků moje polička 25. prosince 2023 09:46

MP Meri Hm. Asi se mě ta tetina z Horní Dolní dotkla. Protože nežiju v Praze, tak jsem asi ta tetina. Nicméně musím podotknout, že pražskou tragédii prožíváme i v Horní Dolní velmi intenzivně. Když byla minuta ticha za oběti střelby, tak se v Horní Dolní opravdu čas zastavil. Srovnej např. minutu ticha v nákupním centru Praha-Zličín - lze dohledat na internetu.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 09:51

Omlouvám se, pokud se někoho dotkla formulace tetina z HD u Frýdku Místku, to jsem samozřejmě neměla v úmyslu. Reformuluju to tedy s dovolením na zástupce/kyně obecné veřejnosti obývající vnitřní nebo vnější periferní oblast České republiky, bez osobní vazby na oběti, rodiny nebo zúčastněné celé události. A nenapsala jsem, že se jí to nedotkne vůbec, ale že se jí to pravděpodobně nedotkne natolik, aby to vnímala jako legitimní důvod uzavření kina. Za vším co jsem napsala si stojím, nicméně souhlasit se mnou samozřejmě nikdo nemusí.

Offline Zuzuli
3615 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 09:55

tamara protoze ti, co nechteli v horni dolni drzet minutu ticha, nakupovali v tom nakupaku na zlicine...

Offline stes
8882 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 10:02

Je to těžká situace, rozjitřená tímto obdobím. Každá to má v hlavě jinak, nejen ve vztahu k vnímání téhle tragédie. Soucitime každá jinak. Asi bude rozumnější toho nechat.

Offline tamara
příspěvků moje polička 25. prosince 2023 10:08
Reakce na Zuzuli:

tamara protoze ti, co nechteli v horni dolni drzet minutu ticha, nakupovali v tom nakupaku na zlicine...

​Na tohle se snad ani nedá reagovat.

Offline Pinot Noir
29389 příspěvků moje polička 25. prosince 2023 10:22

Když jsem u rodičů, tak v sobotu v poledne to v obci vždycky vypadá, že se drží minuta ticha. Nebo spíš tak hodina.