VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Kokoska
34430 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 09:44

viktorka_od splavu pokud neni ten lek v seznamu povolenych leku, coz drive byt nemusel, proste ho doktor pres ten SUKL system na recept neprocpe. Dalsi vec je, ze urcite leky smi psat jen vybrane odbornosti, coz by u leku na cukrovku odborna doktorka mela byt. Pokud to neni prakticka, ktera dela diabetologickou poradnu, ale i takova by mela mit odbornost "diabetolog".

Offline viktorka_od splavu
49128 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 09:50

Kokoska smi psat - ano, ale porad jde o tu uhradu pojistovnou. jinak "smi psat" cokoliv, vskutku. a pokud to "nema v systemu", furt ma tuzku a recepis. a jelikoz se bavime o "celebritach", tak ta ochota neco napsat nad ramec bezneho je proste vetsi (netvrdim u kazdeho, ale u vetsiny to tak bude, tak si holt celebritka kdyztak splasi ochotnejsiho felcara)

Offline Sweet Potato
39970 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 09:52

Z jiného soudku. Pepíček Trojanů reaguje na kritiku pohádky Tři princezny. Národe, styď se!

https://www.iglanc.cz/rozhovory/josef-trojan-pohadka-tri-princezny-kritika-ceska-televize/

Offline RoSa
10073 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 09:53

Kokoska dík! ta dr. je oborná dr. se specializovanou ordinací, ne praktická... systém to "pustí" asi tak poslední 2-3 měsíce, předtím rok ani ho...

viktorka_od splavu a ty ses narodila v kině jak brouk Pytlík, žejo?

Offline Kokoska
34430 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 09:57

viktorka_od splavu prosim te, pochopis, ze lek, ktery SUKL nepovoluje, proste doktor nenapise? Ted uz je asi situace s Ozempicem jina, ale ne vsechny leky v zahranici bezne dostupne lze napsat v CR. Jako na papir napsat muze i modry z nebe, ale co potom s tim.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 09:58

Sweet Potato Tak ale řekl to pěkně, kritika je dobrá věc, ale nenávist už je za hranou. Pohádku jsem neviděla, takže svým pohledem nemohu sloužit. Už jsem si všimla, že někteří diváci vyžadují každý rok na Vánoce krásnou, novou pohádku. Což mi připadá od dospělých lidí divný. 

Offline černá káva
2110 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 10:10

Kan To mně  taky.

Offline Kokoska
34430 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 10:14

Mne se nikdy nedari videt tu novou pohadku na Stedry den. Jak tu nemame deti, vecerime treba az pred 7, pak jsme u stromecku, popijime, povidame si... treba 12 mesicku jsem videla asi az po trech letech od premiery.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 10:35

černá káva Tak napsat hodnocení na princezny, že to jsou nehezká dřeva, mouční červy a vyblité bytosti může jen doopravdický český odborník na všechno. :D 

49128 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 10:40

Kokoska

takze mi chces tvrdit, ze mudr. nemuze predepsat lek, ktery nema v cr registraci?  vtipny.RoSa no mam s tim dost osobnich zkusenosti, ale samzrejme si ver cemu chces, mi to je putna

Offline Kokoska
34430 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 10:49

viktorka_od splavu obecně ne. Jsou myslím výjimky např. pro nějaké výzkumné programy u určitých druhů onemocnění, myslím na ÚHKT kdysi něco takového měli, ale běžný doktor ti neregistrovaný lék fakt nenapíše. 

Offline whiskas
20819 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 11:09

Nejde sice o Ozempic, ale účinky stejné a dokonce lze aplikovat na klinice:

https://www.envyclinic.sk/cz/cennik/envy-x-privee-praha

Článek jsem četla nedávno ve Forbesu, když jsem hledala naprosto jiné téma :-D.

Oddělení optimalizace hmotnostiLiečba regulácie hmotnosti Mounjaro

Úvodní konzultace (anamnéza, měření InBody, krevní testy)3 770 Kč1 aplikace Mounjaro terapieod 3 150 KčPrůměrná cena měsíční terapie12 580 Kč

V USA to tedy bude jistě ještě jednodušší.

Porovnávací studie zde

49128 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 11:20

Kokoska jo, akorat ty porad pises o uhradach od pojistovny, to chapu kdyz s tim pracujes, ale s opravnenim predepsat neco na recept to nema co do cineni. kdyz budes chtit, muze ti napsat neregistrovany lek, ktery ma registraci v ramci eu a lekarna ti ho individualnim dovozem objedna (porad na vladtni kapsu -na pojistovnu je to komplikovany samozrejme), nebo si pro nej sjedes pres hranice. fakt se to praktikuje relativne bezne.

Offline continuity
42366 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 11:20

whiskas me celkem pobavila představa, že bohatá americká celebrita je vázána podmínkami českého SÚKL (ať jsou už jakékoliv). 

Dostanou se k čemu chtějí, včetně tvrdých drog. Představa, že nějaká léčba je pro je nedostupná je spíš srandovní než co jineho. 

49128 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 11:24

continuity tak ja predpokladam ze debata je o nasich "celebritach", co je ke koupi v usa bych si netroufla komentovat

Offline Kokoska
34430 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 11:53

continuity viktorka_od splavu ona byla hlavne rec o mamince RoSa , teda ve spojitosti se SUKL

Offline continuity
42366 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 12:20

Ozempic měl předloni na několik měsíců omezeniu preskripci, ale už přes rok se jede v běžném režimu - na hradí pacient se nemusí splňovat ty indikační omezení pro úhradu pojišťovnou rušila to vyhláška z 23.11. 2023. 

https://mzd.gov.cz/tiskove-centrum-mz/vyrobce-nedodal-do-cr-lecivo-pro-diabetiky-ministerstvo-zdravotnictvi-vyzyva-k-uprave-predepisovani-leku-pouze-pacientum-pro-ktere-je-primarne-urcen/

Pro diabetiky byl k dispozici vždy. Tam mohl být jiný problém: ambulance už neměla limit léků na úhradu pojišťovnou a na hradí pacient to nešlo. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. ledna 2025 13:09

Kokoska my si tu pohádku pak pouštíme z archivu druhý den. S dětmi nejsme schopní vidět nic, co běží od osmi, žádný den.

Offline Sweet Potato
39970 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 13:18

Kan Tak to je samozřejmě hnus. Bohužel jsou určité typy lidí, kteří píšou výblitky komukoli a pod cokoli.

Ale nechválu té nepovedené pohádky svést na zaostalý národ mužských šovinistů?

Online Samantha
3288 příspěvků moje polička 08. ledna 2025 14:38
Reakce na Kan:

Sweet Potato Tak ale řekl to pěkně, kritika je dobrá věc, ale nenávist už je za hranou. Pohádku jsem neviděla, takže svým pohledem nemohu sloužit. Už jsem si všimla, že někteří diváci vyžadují každý rok na Vánoce krásnou, novou pohádku. Což mi připadá od dospělých lidí divný. 

​No jo, co se divíš... asi mají starý hnusný život