VIP zjevy
Mně lidi jméno často krátěj (je taky na -ie) a to nemám ráda. Protože já jsem prostě ta s -ie. Ještě tak snesu odebrat poslední písmeno!
A mně nevadí nic! Závidíte, co?! A že mi to lidi pravidelně prasečej do 8 dalších tvarů, záleží kdo je jak zvyklej:-D.
Karja si piš, karčo![]()
viktorka_od splavu Tak jsme říkali Karin, snad jí to nevadilo:-D. -ča mi taky říkaj, nikdy mi to nevadilo, třeba to přijde s věkem:-D.
Camp_L No dovol, jestli neco nesnasim, je to komoleni jmen a prezdivky
Pardon, to nebylo nic osobního
Karja A původní tvar je Karolína? To je krásné jméno, škoda prznit nějakými patvary. Takhle se jmenovala moje babička.
Zpitvořeniny jmen dospěkých mi vadí hodně, většinou používám plné jméno, jen Janům říkám Honza, to už mi přijde nějak přes čáru. Ale co mě vytáčí do běla je to prznění dětí, všichni ty Aďulišulínkové apod., nejlépe tak, že už není poznat původní jméno.
Mna mnohi znami volaju Pecka (ocino kamaratiek z detstva ma volal Kôstka).Krstne meno mi v okoli moc nekomolia,a ak ano,tak do prijatelnych variant.
V triede na gymnaziu sme mali asi 7 Zuzan
a tak mali prezyvky podla priezvisk.A tak skoncila jedna ako Černoška.Vzdy bolo mnoho komickych situacii,ked sa povedalo,ze pride Cernoska-mnohi vsak po jej prichode boli sklamani.
MP Meri Nejvíc se potvořej jména dětí, když je pojmenují po rodičích. Tak aby je potom rozlišili, vznikají příšerny paskvily. Takhle tu máme třeba Pavluňáka ![]()
tv joaha, trochu se chytam. Dikes.
Potrefenáhusa Mi oslovení Huso připadá takové tvrdé, Husčo se mi taky moc nelíbí. A jak jsem měla pocit. že to není moc obvyklé jméno, tak v práci máme tři plus dvě manželky kolegů.
brrr mně právě odmala říkali vždycky doma Huso :-D Přijde mi to takový až skoro bych řekla intimní, haha, ale spoustě lidem to právě dost vadí.
Husičku teda taky úplně nedávám, hlavně teda třeba v pracovních kolektivech, to jsem teda zažila jen jednou, že se mi říkalo Husička a dost špatně jsem to nesla ![]()
Potrefenáhusa ja teda zasadne Husi, pac kdyz me nekdo oslovi plnou verzi jmena, nadskakuju, co jsem provedla ![]()
tyhle koncovky na -i zas nerada já, ale taky občas používám, když se chci vyhnout zdrobnělině. ty teda děsně kvetou v ženskejch pracovních kolektivech, co tak mám zkušenost.
mý občanský jméno se mi líbí, ale nikdo mi tak nikdy neříkal ani neříká a ani se jím nepředstavuju :-) (asi jako Josef / Pepa)
0zero7 @jinx
no to je to co rikam, pripona se k tomu da dat jakakoliv, v tom to samo o sobe neni, klidne i jinxča, ale neni to plynule a prirozene, nikoho by to nenapadlo, vzhledem k tomu, jaky je nezkomoleny tvar. Takova horliva snaha, no. Uplne nejvic vysmata muze byt 999.
Vono nakonec stejně nejvíc záleží,kdo a jak to říká ![]()
moora Já se taky představuju zkrácenou verzí jména, ostatně celým jménem mi říkají i doma výjimečně (když jsem něco provedla jako malá, atd.). A když mám průšvih v práci, tak mi říká šéf tou nejdelší možnou zdrobnělinou. Hned vím, že mám být ve střehu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí