VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 08:10
Reakce na moora:

tyhle koncovky na -i zas nerada já, ale taky občas používám, když se chci vyhnout zdrobnělině. ty teda děsně kvetou v ženskejch pracovních kolektivech, co tak mám zkušenost.

​Ja takhle obcas jednomu znamymu do mailu napisu Kubi misto Kubo, protoze ta dve pismena jsou vedle sebe a ja se uklepnu. Parkrat jsem si toho nevsimla a odeslala to jsem pak za vlezlou krutu :D

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 08:26
Reakce na Dadoo:

MP Meri Nejvíc se potvořej jména dětí, když je pojmenují po rodičích. Tak aby je potom rozlišili, vznikají příšerny paskvily. Takhle tu máme třeba Pavluňáka 

​pojmenovani deti po rodicich fakt nechapu, ohavne neprakticky. jeste kdyz se dedi nejaky neobvykly jmeno jako prapradeda Xaver tak ok, ale znam rodinu olga, oldrich, olinka olince je jako mne, a kdyz doma nekdo zavola oli, sebehnou se vsici. by me mrsklo

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 09:43

jinx  Máš pravdu, kdo tohle zkomolií, vyhrál...

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 09:54

Krehutka Já se tak nejmenuju, ta zmiňovaná Karča se jmenovala Karin. Tak se to střídalo. Pro moje jméno mi patvary nevadí, hodně jich vymyslely až děti od sourozenců a mně se to líbí. Líbí se mi, že táta mě oslovuje jinak než máma, že tchánovci taky jinak, že přítelovi kamarádi mi říkají jnak, moji kamarádi jinak atd. Když mě někdo osloví základním tvarem tak se leckdy zarazim, jestli jsem něco neprovedla.:-D

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 10:24

viktorka_od splavu ja to tiež neznášam, a tvrdila som, že v živote to svojim deťom neurobím. Bohužiaľ... Priateľ nie je tvrdohlavý v ničom, a vždy je s ním možná dohoda, ale dieťa chce mať pomenované po sebe nech sa deje, čo sa deje, cez to nejde vlak. Robím, čo môžem, ale trvá na svojom, ale zase do krvi sa s ním o tom hádať, keď je to snáď jediné, čo si kedy želal, za to mi to nestojí. Takže asi budem mať v dome dvoch chlapov s rovnakým menom

49385 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 10:27

betsey no, k tomu muzu rict jen ze to je opravdu neprakticky a samozrejme diteti pak jeho jmenem nikdo z rodiny nerika. pak je to “péťulka” az do padesati

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 10:28

My plánujeme pojmenovat děti po našich otcích, a to i pokud to budou holky, tak v ženských variantách. Mně se ta tradice rodinných jmen líbí, neb jsem sama nositelka jednoho takového

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 10:31

viktorka_od splavu no to som mu vysvetľovala, a aj to, že bude mať po ňom jeho priezvisko, farbu očí, tvar nosa a bohviečo ešte, čiže myslím, že nútiť mu aj meno je celkom zbytočné. A ešte naviac je to meno úplne obyčajné, takže to ani nie je o tom, že by chcel zachovať nejaké vzácne rodinné meno. Popravde vôbec nechápem, prečo má túto potrebu

Offline Sweet Potato
40532 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 10:35

betsey To je totiž strategické. Zavoláš Petře a nepřijde ani jeden, protože přece myslel, že voláš toho druhého:-))

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 10:39

Sweet Potato ahááá, tak to má dobre premyslené

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 10:41

Já jsem na to předávání jmen po sobě úplně alergická, zejména matka co dceru pojmenuje po sobě, znám dokonce matku s dcerou co se na přání podepisujou a na zvonek si daly Kačenky..brrr

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 10:41

betsey Možná by stálo za to, zmínit se, že se z něj tím pádem stane pan Betsey senior 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 10:48

V mužově rodině je tradiční jméno Josef, už asi 8 generací, a i když to vypadalo, že od toho upustí, tak nakonec u benjamínka nevydrželi nervama a muž to jméno schytal. Sama teda nevím, jak bych tomu čelila, kdybych povila syna, protože mi přijde, že by muž o to pokračování i stál.

Jinak Lucie jsme měli na základce vždycky minimálně tři, ale rekord držely ve škole i ve školce Jitky a Jany.

49385 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 10:49

betsey nenadelas nic, no. taky bych to vzdala. teda kdybych si pana chtela nechat;-)

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 10:56

Zina 

Ny gymplu 4 Veroniky ve třídě, a dvě měly téměř stejné příjmení, rozdíl byl jen v jednom písmenku.

49385 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 10:57

Zina osmigeneracni tradice to respektuju, to se neda nic delat

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 11:05

Zina jedna známá si našla Evžena s tradicí a už dlouho před svatbou zjišťovala, jestli by na tom trval (netrval)

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 11:06

viktorka_od splavu znám Vojtěcha 7. s malým Vojtěchem 8., tak jako OK, ale jinak mi to přijde takový mírně úchylný, ta potřeba vyrobit si kopii (když už si ji člověk stejně vyrobil)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 11:07

Potrefenáhusa Evžen je super, to by mi vůbec nevadilo.

49385 příspěvků moje polička 17. ledna 2018 11:07

Potrefenáhusa zajímavý že to mají chlapi. žeby proto že tatínek není nikdy jistej?;-)