VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 09:49

barbucha barbar

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 09:54

Mutziputzi 

To neni jméno, ale definice chlapa 

20970 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 09:58

barbucha a ty myslíš že pramatka Barbora definici neodpovídala?

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 10:02

Mutziputzi Hele a teď jsem se urazila, jsem Barbara

20970 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 10:04

brrr a dodnes jsi žila v přesvědčení, že Barbara je latinsky křehká krásná květinka

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 10:12
Reakce na Mutziputzi:

barbucha a ty myslíš že pramatka Barbora definici neodpovídala?

​Nebuď drzá, jsem 1. pramatka a 2. Barbora.

A je to z řečtiny, chytráku!

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 10:13
Reakce na Malvin:

Jedné kamarádce říkame Kachna a nevadí jí to. Byly ve třídě tři, tak se musely odlišit. Na ni vyšla Kachna. 

​No, já bych s tím nevadí jí to byla opatrná. Mně na základce kamarádky taky vymyslely přezdívku v podobném duchu. Nemyslely to zle, ale vadilo mi to. A kdybych se nějak důrazně ohrazovala, byla bych za protivnou krávu, dyť je to jenom sranda, né. Ta moje přezdívka naštěstí upadla v zapomnění.

20970 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 10:18

barbucha promiň mi mezeru ve vzdělání, již jsem doplnila a přikládám abychom všichni věděli z čeho pochází Barbora

Ženské křestní jméno Barbora, stejně jako Barbara nebo Bára je řeckého původu. Vzniklo z řeckého slova „barbados“, které se dá přeložit jako „cizinec“ či „cizinka“. Užívá se také ve významu „člověk, kterému nejde rozumět“, vykládá se i jako „brepta“. Stejný význam má i slovo barbar.

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 10:25

Mutziputzi Díky náčelníku:D a Bára je tam taky uvedená

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 10:27

Mutziputzi Děkuju velice moc, že tady tu definici rozmazáváš, jaky kdybychom na ni my podobně postižené náhodou zapomněly 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 10:31

No, ja mam velmi nekomplikovane a jednoduche jmeno. No ale na gymplu mi ho "prekomolili" na Lana. A nekteri mi tak rikaji dodnes 

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 11:03

mladší sestře mojí švagrový se říká Kachna - když moje švagrová na naši babičku u božihodovýho oběda vybalila, že tu kachnu jíst nebude, protože její ségra je Kachna, koukala na ni babička, jako by se úplně zbláznila

Offline brrr
12341 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 11:04
Reakce na Mutziputzi:

brrr a dodnes jsi žila v přesvědčení, že Barbara je latinsky křehká krásná květinka

​To jsem celá já

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 11:07
Reakce na brrr:

​To jsem celá já

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 11:20
Reakce na coralline:

​No, já bych s tím nevadí jí to byla opatrná. Mně na základce kamarádky taky vymyslely přezdívku v podobném duchu. Nemyslely to zle, ale vadilo mi to. A kdybych se nějak důrazně ohrazovala, byla bych za protivnou krávu, dyť je to jenom sranda, né. Ta moje přezdívka naštěstí upadla v zapomnění.

​ja jsem mela na zakladce a na gymplu prezdivku velice logicky odvozenou ze sveho prijmeni, kterou jsem nenavidela a tesila se na ten dospely zivot, kdy se ji konecne zbavim. na par let jsem se ji zbavila, nez jsem prisla do svy (ted uz teda bejvaly) prace a tam mi tak zacali rikat prvni den a v soucasny praci to taky obcas nekomu ujede. mam to asi nadosmrti :D

Offline Friga
2154 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 11:22
Reakce na barbucha:

​Teodor - Teodora  dle vzoru Božidar - Božidara 

S tou Dorotou fakt nevim. Leda nějaká přesmyčka od "Dorotea" (Dorothea), to tak jedině. No a co teprve taková (běžně užívaná) Dora! Kluk bude Dor?

A vůbec, když už jsme u toho, proč chodit daleko: neznám ani žádnýho chlapa jménem Barbor! 

Prostě všechna jména (byť se změněnou koncovkou) se nehoděj pro obě pohlaví, no. 

​Tohle mi pripomnelo, ze v nejaky knize (tusim, ze to byla nejaka Zemeplocha) byl zminen Blamuž, jako muzska verze od Blaženy 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 11:27

razorblade Leda se vdát Říkala jsi jim, že ti to oslovení vadí? Kdyby moje přezdívka neumřela samovolně, tak bych si kamarádky v dospělém věku už srovnala. Nebo na to oslovení prostě nereagovat, pokud protějšek odmítá pochopit.

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 11:46

coralline Fak jí to nevadí. Já ji poznala mimo školu, kde přezdívka vznikla. 

Přezdívka, která se z mého příjmení nabízela, dva dny žila na gymplu. Řekla jsem, že se mi to nelíbí a bylo po přezdívce.

Offline andulka01
12847 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 12:00

Podepisuji a představuji se Anna, ale stejně mě všichni oslovují Aničko. V mém věku mi to pomalu přichází nevhod, v k tomuto tvaru si představuji malou holku s culíkama a to teda už dáááávno nejsem. Ale zatím se mi okolí nedaří přesvědčit, že je načase mi říkat méně zdrobněle. Pro část přátel jsem Anča, doma Andula.

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 12:27

andulka01 To se mi vždy líbí ve filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat ...., že Preissovou ve většině případů oslovují Anno. Ale znám i šedesátileté Aničky, co se tak představují.