barbucha barbar![]()
VIP zjevy
To neni jméno, ale definice chlapa ![]()
barbucha a ty myslíš že pramatka Barbora definici neodpovídala?![]()
Mutziputzi Hele a teď jsem se urazila, jsem Barbara![]()
brrr a dodnes jsi žila v přesvědčení, že Barbara je latinsky křehká krásná květinka![]()
barbucha a ty myslíš že pramatka Barbora definici neodpovídala?
Nebuď drzá, jsem 1. pramatka a 2. Barbora.
A je to z řečtiny, chytráku!
Jedné kamarádce říkame Kachna a nevadí jí to. Byly ve třídě tři, tak se musely odlišit. Na ni vyšla Kachna.
No, já bych s tím nevadí jí to byla opatrná. Mně na základce kamarádky taky vymyslely přezdívku v podobném duchu. Nemyslely to zle, ale vadilo mi to. A kdybych se nějak důrazně ohrazovala, byla bych za protivnou krávu, dyť je to jenom sranda, né. Ta moje přezdívka naštěstí upadla v zapomnění.
barbucha promiň mi mezeru ve vzdělání, již jsem doplnila a přikládám abychom všichni věděli z čeho pochází Barbora![]()
Ženské křestní jméno Barbora, stejně jako Barbara nebo Bára je řeckého původu. Vzniklo z řeckého slova „barbados“, které se dá přeložit jako „cizinec“ či „cizinka“. Užívá se také ve významu „člověk, kterému nejde rozumět“, vykládá se i jako „brepta“. Stejný význam má i slovo barbar.
Mutziputzi Díky náčelníku:D a Bára je tam taky uvedená![]()
Mutziputzi Děkuju velice moc, že tady tu definici rozmazáváš, jaky kdybychom na ni my podobně postižené náhodou zapomněly ![]()
No, ja mam velmi nekomplikovane a jednoduche jmeno. No ale na gymplu mi ho "prekomolili" na Lana. A nekteri mi tak rikaji dodnes ![]()
mladší sestře mojí švagrový se říká Kachna - když moje švagrová na naši babičku u božihodovýho oběda vybalila, že tu kachnu jíst nebude, protože její ségra je Kachna, koukala na ni babička, jako by se úplně zbláznila ![]()
![]()
brrr a dodnes jsi žila v přesvědčení, že Barbara je latinsky křehká krásná květinka
To jsem celá já ![]()
No, já bych s tím nevadí jí to byla opatrná. Mně na základce kamarádky taky vymyslely přezdívku v podobném duchu. Nemyslely to zle, ale vadilo mi to. A kdybych se nějak důrazně ohrazovala, byla bych za protivnou krávu, dyť je to jenom sranda, né. Ta moje přezdívka naštěstí upadla v zapomnění.
ja jsem mela na zakladce a na gymplu prezdivku velice logicky odvozenou ze sveho prijmeni, kterou jsem nenavidela a tesila se na ten dospely zivot, kdy se ji konecne zbavim. na par let jsem se ji zbavila, nez jsem prisla do svy (ted uz teda bejvaly) prace a tam mi tak zacali rikat prvni den
a v soucasny praci to taky obcas nekomu ujede. mam to asi nadosmrti :D
Teodor - Teodora dle vzoru Božidar - Božidara
S tou Dorotou fakt nevim. Leda nějaká přesmyčka od "Dorotea" (Dorothea), to tak jedině. No a co teprve taková (běžně užívaná) Dora! Kluk bude Dor?
A vůbec, když už jsme u toho, proč chodit daleko: neznám ani žádnýho chlapa jménem Barbor!
Prostě všechna jména (byť se změněnou koncovkou) se nehoděj pro obě pohlaví, no.
Tohle mi pripomnelo, ze v nejaky knize (tusim, ze to byla nejaka Zemeplocha) byl zminen Blamuž, jako muzska verze od Blaženy ![]()
razorblade Leda se vdát
Říkala jsi jim, že ti to oslovení vadí? Kdyby moje přezdívka neumřela samovolně, tak bych si kamarádky v dospělém věku už srovnala. Nebo na to oslovení prostě nereagovat, pokud protějšek odmítá pochopit.
coralline Fak jí to nevadí. Já ji poznala mimo školu, kde přezdívka vznikla.
Přezdívka, která se z mého příjmení nabízela, dva dny žila na gymplu. Řekla jsem, že se mi to nelíbí a bylo po přezdívce.
Podepisuji a představuji se Anna, ale stejně mě všichni oslovují Aničko. V mém věku mi to pomalu přichází nevhod, v k tomuto tvaru si představuji malou holku s culíkama a to teda už dáááávno nejsem. Ale zatím se mi okolí nedaří přesvědčit, že je načase mi říkat méně zdrobněle. Pro část přátel jsem Anča, doma Andula.
andulka01 To se mi vždy líbí ve filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat ...., že Preissovou ve většině případů oslovují Anno. Ale znám i šedesátileté Aničky, co se tak představují.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.