VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:07

coralline to nema cenu, protoze bych byla za hysterku. a jestli to tem lidem dela dobre me takhle oslovovat, tak at si to uzijou :D

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:15

Já mám taky přezdívku z příjmení. Ale mé příjmení je odvozeno z mužského křestního jména a tak se mi říká tím mužským křestním jménem. Jnak se jmenuju tááák krásně nudně, že na to nejde ani při vší snaze nic vymyslet :D

A mít Alfrédu, říkám jí Fredy :)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:22

Mně si v životě nikdo nedovolil dát přezdívku...případně si dal sakra majzla, aby se mi nedonesla

Offline Citrochnap
48 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:37

Jana Kratochvílová hadr

Offline Kokoska
34965 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:46

barbucha D'Or Vohnout :D

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 14:34

razorblade Když dospělý lidi nedokážou respektovat, jaký si ne-/přeješ oslovení, tak je to těžký Ale asi by mi bylo jedno, co si o mně takový jedinci myslí.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 14:51
Reakce na razorblade:

coralline to nema cenu, protoze bych byla za hysterku. a jestli to tem lidem dela dobre me takhle oslovovat, tak at si to uzijou :D

​No, ja by som tým ľuďom na oplátku začala komoliť ich priezviská. Dirty mind si niečo vymyslí aj na Nováka.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 14:53
Reakce na barbucha:

​Teodor - Teodora  dle vzoru Božidar - Božidara 

S tou Dorotou fakt nevim. Leda nějaká přesmyčka od "Dorotea" (Dorothea), to tak jedině. No a co teprve taková (běžně užívaná) Dora! Kluk bude Dor?

A vůbec, když už jsme u toho, proč chodit daleko: neznám ani žádnýho chlapa jménem Barbor! 

Prostě všechna jména (byť se změněnou koncovkou) se nehoděj pro obě pohlaví, no. 

​Hej, tak som to myslela, na Teodoru som zabudla. Tak potom Dorotheos .

Ale jasné, ono sa to nedá aplikovať na úplne každé meno. Taký Vratko napríklad......

Edit: Chela som samozrejme citovať ten ďalší príspevok....

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 15:14

Mně už dost lidí řeklo, že nemá rádo základní podobu svýho jména, tak se občas i zeptám, jakou formu preferuje. A když chce někdo bejt Simča, tak pro mě za mě klidně, budu mu tak ráda říkat.

A byli jsme jednou na křtu, kde pan farář jemně nabádal rodiče, ať holčičce říkají krom Anička a Andulka atd. také Anna, protože to je její jméno.
Imo ta neobliba základní podoby jména souvisí i s tím, že v dětství pořád slyší Kačenko, Kačí, Kačko, Katuško, pak udělá drobnej průser a najednou - Kateřino!

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 15:22

Zina přesně tak, všichni (co znám), kdo nechtějí být voláni jménem, co mají v občance, říkají, že je to jako kdyby se na ně volající zlobil. Ne že by to u nás nebylo podobné, ale tím že žiju v cizině, tak v práci používají mé celé jméno (konečně).

Děti oslovuji celým jménem. Aby to třeba dělal i zbytek rodiny, vybrali jsme jména krátká. Ale třeba dcera není Anna právě kvůli té Aničce, byla bych jediná z rodiny, která by ji tak volala.

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 15:28

Zina mně doma, asi jako jediní, říkaj odmala základní nezdrobnělou formou mýho jméno, a asi proto mi to nikdy jako "nadávka" nepřišlo, mám to ráda

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 15:46

MaeGandal nase Ana zase ma moc rada kdyz ji tady říkáme Anče nebo Anči nebo Ani. Sama říká,zš je nuda byt pořád jenom Ana. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 16:01

Dadoo Anče je moc hezký, to se mi líbí. Samozřejmě si hned vzpomenu na Anče a Kubu

Budu doufat, že naše děti nepocítí nudu, když mají jen to jedno jméno. Ale tady se vážně jména nezdrobňují, nezkracují a tak, takže nejsou jediní.

Pamatuju si na pohled jednoho tatínka dceřiný spolužačky, která se jmenuje Eví, když mu manžel říkal: Aha, vaše dcera (holky spolu chodí do školky) je Eví? No, ta naše je sice Eva, ale Eví jí také říkáme.Bylo vidět, že nechápal proč jí říkáme Eví, když to je jiné jméno. (jméno redakčně upraveno )

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 16:11

Jeden příbuzný mě oslovoval úplně jiným jménem. Nikomu jinému bych to ale nedovolila, od něj jsem to měla ráda a vůbec si nepamatuju, jak to vzniklo.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 16:26

Potrefenáhusa Mne zase az do dospelosti nikdo zakladni verzi meho jmena nerikal. Vlastne vubec nevim, proc mi rikali hlavne Vikino. Proste se to nejak ujalo. Az pozdeji me zacali oslovovat Viki nebo Viktorko ( i kdyz takhle mi vlastne rikala rodina z tatovy strany ). A pritom Viktorie se mi tak libi, ale vlastne mi tak rikaji jen kolegove, se kterymi si vykam. Ale jak nekdo v parku na psa zarve Vikino, otocim se taky.:-)

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 16:29

Emerald taky bych ti říkala Viktorko, jednu jsem znala. Vikinu psa jsem za svůj život ještě nepotkala, dost mě to zmátlo, když´s psala, že jedna varianta tvýho jména je psí, přemýšlela jsem, jestli znám nějakou klasickou českou literaturu s Alicí nebo Alenou :-)

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 16:30

Potrefenáhusa Tak to ja mam na psi Vikiny dost stesti.:-)

Offline Kora
příspěvků moje polička 21. srpna 2018 16:33

Emerald Viktorie je krásné jméno. Kdybych měla dceru, jmenovala by se tak.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 16:33

Emerald To je krásné jméno.

Ale s tím psem, tomu tomu rozumím Mně to říkaj často po představení - jééé, tak se jmenuje náš/babičky/sousedův pes V parku nebo na ulici se taky občas leknu, co jsem provedla, že na mě někdo křičí fuj!

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 16:36

Emerald krásné jméno... 

líbí se mi i anna... 

a karolínu jsem prosazovala já, aby bylo jasno,  komu jinx za tak pěkné jméno vděčí :-)