Fleur já taky ještě nepeču, perníčky ani nepovažuju za vánoční cukroví, my je pečeme, kdykoliv máme chuť.
Čas vánoční...
Fleur u nás se vždycky peklo až po Mikuláši. Vyjma perníčků, my děláme ty měknoucí. Ale zrovna na ty mám teď v lednici těsto na druhou dávku, tak uvidíme, jestli budou měkké už na štědrý den ![]()
Pinot Noir My taky, dělám teda většinou asi jen z 250g mouky, ale máme to tak na dvě odpoledne. Ale jak jsem psala už tisíckrát, poslední dobou jsou hrozně hnusný. Teď zkusím koupit těsto hotove, tím vyloučím chyby v pečení a bude jasny, že je to rukama. Dcera minule říkala ,,asi hodně medu, mami,,. Teď naštěstí ve školce objevily křížaly, tak to je mnohem příjemnější ,,pečení,,.
Karja a těsto ti užírají? ![]()
My začali pect minulý víkend. Dneska mě donutili upéct třetí varku perníčků ze 400g mouky. Linecký jsem pekla a slepovala ve čtvrtek večer po dekoraci perníků. Syn měl v pátek něco přinést do školy. Pak ještě mini Elisen a včera vanilkový kuličky
z mandlovýho a lískovooříškovýho testa. Děti po tom jdou jak smyslů zbavený. Jo a ještě ty cornflakes s čokoládou. Ty jsem odkoukala od kamaradky na výletě do hor minulou neděli. 

Já už nevím komu, ale musím poděkovat za recept na perníčky od Vaňka a za nakopnutí nebát se vejce a ještě za ten royal icing. Perníčky jsou měkké a dobré, lesklé a na zdobené, to teda s menším úspěchem, ale určitě lepší, než loni s normální polevou. Fotku nedávám, velkou část zdobily děti a ten můj kus není o moc lepší.
Fleur U nás je to cukroví spíš advent. Po svátcích už to nikdy nikdo nechtěl. Takže pokud u nás 27.12 je na talíři poslední kousek, tak jsem nejraději. Potom už u nás stejně není žádné volno a všichni jsou v práci, tak to máme hodně krátké. A hned 26.12 následují dvoje dětské narozeniny a dorty
, takže ještě minimálně týden jíš další sladké.
Tabea Jo, i na kynutý buchty ale! Ale zas to má výhodu, že při vareni polévky snědí i celer a petržel třeba:-D.
Karja mně berou i na nudle nebo na pizzu. ![]()
A to pečení je náročný protože přesně jak jsi psala. "On mohl nasypat dvakrát a já jen jednou! Usaaa" "ona je blíž a já dosáhnou na míň těsta!" " On snědl víc těsta než ja!"
Dneska jsem zjistila, že ztvrdl na kamen cukr prasek, protože syn se hrabal v polici s jídlem a shodil na zem láhev s passatou. Láhev praskla, on si toho nevšiml a dal ji zpět. Částečně prosákla a všechno na polici navlhlo. Chvíli to trvalo, než jsem to zjistila. Když jsem hledala jinej cukr, tak mi dcera shodila z linky rozmichaný vejce do těsta.... Pečení je radost! ![]()
Karja Kynutý těsto u nás ujídám zásadně já. Dceři buď nechutná nebo je strašně poslušná, protože jsem jí vysvětlila, že to není zdravé. Tuhle když skoro hodinu motala preclíky, neuždíbla ani jednou :)
Je to k Vánocům. Každý rok jezdíme před svátky do zahradnictví Brabec. Je to prostě nádhera a i když člověk nic nechce, tak něco koupí. Mimoto tam vydržíme prohlížet i dvě hodiny.![]()
Když nic jiného, tak ta výzdoba nemá chybu, je to asi v pěti místnostech, podle barev.

Takový vedlejší stromeček, hlavní má ještě čas ![]()

Renusatko to bych taky mohla procházet hodiny...
Včera jsme s kamarádkou experimentálně pekly. Kupodivu máme všechno jedlý. Citronový crinkles, který vůbec nechutnají citronově, ale jinak jsou dobrý. Mandlovo-kokosovo-čokoládový placičky, jestli mají nějaký jméno nevim. Medovníkový kuličky, na jednom talíří jsou uvnitř mandle, na druhým sušený švestky. Podle vzoru "namažu jinou marmeládou a je to novej druh" to prohlašuju za dva druhy
Perníčky zdobený bílkovou polevou, teklo to všude, ale i přes zmatek s ingrediencema jsou měkký. Použily jsme snad všechno nádobí, co mám vůbec doma. Myčka jela už dvakrát a ještě pár kusů zbejvá, uf.

coralline hezký! a dáš recept na ty medovníkový kuličky?
DruI u nás je to úplně stejné. Pod pohrůžkou bolení břicha jsem pojídání těsta zakázala. Oni to dodržují, já ho jím tajně
i kynuté.
Podle rady, která padla kdysi tady v diskuzi, dát do těsta jenom půlku cukru. Zaznamenala jsem, že v nějakým vlákně se to půlení cukru teď hejtovalo, ale do tohohle přijde ještě karamelový salko, je to sladký fakt dost.
EvaevaKdyž ono je to syrové těsto strašně dobré! Já si při tom zadělávání nedokážu pomoct. Jsem ráda, že nejsem sama :o)
DruI nejlepší!![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY