coralline já tam cukr vůbec nedávám, ale dávám šest lžic medu. To těsto je tvrdé, ale tady to vůbec nevadí. Je to pak hodně medové, ale ne sladké. Ještě lze obalovat v oriskach.
Čas vánoční...
continuity Tak to zkusím příště, díky za tip. Obalovala jsem v mletých mandlích, protože jsem si zapomněla nechat stranou ty rozmixovaný drobky ![]()
DruI Jako malá jsem dostala strašnej sprdunk, když jsem užírala těsto tuším na bramborový knedlíky. Včetně vyhrožování, že mi bude špatně. A od tý doby mě ochutnat nenapadlo. Asi budu požadovat odškodnění za psychickou újmu.
coralline no to s tím testem říkali i mě ( že mi bude špatně). Nikdy nebylo. Děti ho jí úplně stejně jako kdysi já. ![]()
coralline Když ono to fakt není zdravý :o) Ale bramborové těsto ochutnávám taky ![]()
No tak u toho kynutého těsta tuhle div vyletěl sambo, že se to syrový nesmí jíst! Kdoví co chudákovi říkali jemu v dětství, kdzy takhle reagoval:-D., řekla jsem mu ,,v klidu Pohlreich to taky ochutnává,, (já jsem ho jednou viděla ochutnávat mleté na nějaky karbanátek a tím se mi ochutnávání dost výrazně posunulo do asi všeho kromě kuřecího masa:-). Jo a jako argument to zabralo!
DruI Tak jasně, syrová mouka, syrový vejce atd. Ale to by toho člověk musel sníst hodně ne? Z maličkýho kousíčku nemůže bejt špatně.
Karja jako dítě jsem ochutnávala směs na klobásky. Starý otec na mě vzdy tak mrknul a dal mi. Milovala jsem to. ![]()
Dával tam čerstvé vepřové a králíčí z domácího chovu.
DruI co je na tom nezdrave? Jako jo, střeva asi dostanou trochu zabrat, ale nemyslím, že to je to o tolik horší než některé jiné věci, co jime. Jsem to těd rychle googlila, v Americe hlásili problém, že byla mouka kontaminovaná E coli.
Tady bych se tolik nebála.
coralline syrové vejce vadí trávení?
continuity Salmonela. Tou mě taky strašili.
coralline to už se tady řešilo
Vejce z kontrolovaneho chovu je bezpečné. Salmonela je navíc na skořápce, takže ke kontaminaci vejce dojde ve chvíli, kdy ho rozklepnes. Pokud do těsta nedáváš vajíčko, které stálo tři dny v lednici, nic se ti nestane.
Proto je drtiva většina nákaz z takových těch majonéz a lahůdek, které se skladují déle.
Syrové vejce jako takové je na rozdil od syrové mouky dobře stravitelné, to jsem myslela, že se řeší tou nezdravosti.
continuity My jsme měli domácí vejce od babičky. Jinak dneska už vím, že kupovaný jsou bezpečný, ale je to někde ve mě zažraný no.
Nevím, co teda nezdravostí myslela DruI , vejce jsem si dosadila já, viz má deformace z dětství.
Evaeva @drul tak já jezení těsta zakázala, vysvětlila, vyhrožovala, ukončila xkrat spolupráci, ... No, jedí ho pořád... ![]()
Nejvic mi teda vadilo, když mi chodili krást nudle do polívky, když jsem je sušila, takže byly roztahaný vsude. Jediný řešení je to nedělat. Nebo bych je možná mohla sušit u sousedů nebo na skříni... jestli by to s tou skříní fungovalo si nejsem úplně jistá.
Moje děti si teda klidně rozdělí napůl kvasnice a snedí je jen tak. ![]()
Karja to kynuté je blbý, že hodně nadýmá.
Já teda moc nechci, aby jedli ta syrová vejce, i když by měli být bezpečná. Nedělám kvůli tomu ani domácí majonézu, ani jim nedávám těstoviny carbonara. Starší syn pravidla dodržuje, když mu dávají smysl, mladší podle mě trochu podvádí. Dodatečně to povolovat nebudu, oni si na to přijdou sami
Mladsi.by.to.navic.vsechno.sezral.
Tabea ehm, kvasnice mám taky ráda. Ale nadýmají, jako dítě jsem s tím měla problémy a kynuté měla vyloženě na příděl.
Moje děti si teda klidně rozdělí napůl kvasnice a snedí je jen tak.
Tak to je zrovninka zdravý, ne? U nás se z toho dělala i pomazánka.
continuity oni je jedí jen syrový, pomazanku i knedlicky v polívce odmítli, že smrdí.
Mne to vadí jen když je kradou z ledničky tajně (většinou) a pak je to rozdrobený a rozmatlaný vsude. Do misky jim je ráda dám.
Kynuté mi nechutná, ale jinak je syrové těsto důvod, proč furt peču. ![]()
Tabea jako dítě jsem milovala, když mi máma ukrojila kus plátu těsta na nudle a opekla mi ho přímo na plotně. Stala se z toho křupavá placka s puchýřky. Milovala bych to i teď, ale s indukcí mám utrum!
Evaeva já nevím, jestli v kynutém těstě nevadí ta kombinace s moukou.
Tabea sušené nudle jsem u babičky jedla taky.
coralline u domácích vajec platí bod 2, salmonela je na skořápce. Já teda uvařená vejce neměla ráda nikdy, vždy polosyrová, na měkko, volské oči s tekutým žloutkem, míchaná ještě tekutá. Jím to takto celý život a zatím dobrý, tak snad to vydrží.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY