Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:19

Sweet Potato mě by chutnala i bez ničeho, rozinky i mandle dávám jen kvůli muži. Ale jím jí s máslem.

Offline continuity
43547 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:24

Potrefenáhusa já na to teda netrpim, ale tady nejde o chuť, tady se ty pracny zakopavaji do lesa. 

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:30

Ve škole dnes měli vánoční dílny. Na výběr všechny možné aktivity, od různého tvoření a pečení vánoček, přes zpívání, deskové hry a koukání na film až po sporty.

Takže co si vybralo moje vegetariánské dítě? Kuchání, čištění a porcování kapra!  Neptejte se mne proč, nevím. Za poplatek!

Vlezla tam, udělalo se jí zle, rozplakala se a utekla. Jejího kapra jí vykuchal kámoš. Přinesla nám ho domů v pytli na odpadky, v natažené ruce, co nejdál od těla. (Kapra, ne kámoše)

A že ho má táta dochystat a budem ho mít na štědrý večer... to asi úplně neklapne, leda by šel do mrazáku. Takže jsem si vzpomněla na zdejší epochální kapří salát! Tisíce děkovných dopisů!

Receptů jsou plné internety, ale který je ten pravý?

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:31
Reakce na dzizisketa:

Jsem jediná, komu úly nechutnají?

​Nejsi, já to měla snad dvakrát v životě a vždycky to bylo hnusny. Je v tom nějaká rumova náplň tušim?

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:32
Reakce na 711990:

dzizisketa kuzely by ti mozna chutnaly vic?

Karja hele ty uly sou uplne bleskova zalezitost...

​Blesková záležitost? Mně to přijde jako nejvější vopruz a patlačka, bordel všude, hromada nepodarků... A pak přijde dítě a všechny naráz je vdechne.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:33

Sweet Potato boží historka

Online 711990
18330 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:36

Sweet Potato mozna vsichni delate neco blbe?:D nahazu suroviny do misy, uhnetu rucnim hnetacem, nakulickuju(ja na vaze, kazda kulicka +- 12g, ale to chapu ze neni pro vsechny) a pak uz je to jen frk frk, bez nepodarku:D posledni bod teda probiha i u nas, mizej rychlosti blesku! Jo a mam teda formicku, ktera je oteviraci a je k ni ten napichovaci kuzel....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:38

711990 napichovací kužel nemáme, ale otvírací formičky jo. Stejně je to piplačka, už jenom to, že potřebuješ těsto a krém. Ale jsou v mé top trojce, bez nich nejsou vánoce.

Online 711990
18330 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:43

Evaeva taky je mam mezi top3!

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:44

711990 Mně se to vždycky lepí i k otvírací formičce.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:47

Sweet Potato Vysypávám mletým cukrem. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:47

Kan lepí se i s cukrem Sweet Potato 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:48

EvaevaMně ne.

Offline Antje
příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:48

Sweet Potato davas mezi testo a formicku folii ? Dam folii, vmacknu testo, otevru formicku, z ulu sundam folii, dalsi ! 
Udelala jsem jednu davku a rikam si kdyby Andule chutnaly ( protoze nevim jake chteli, maminka delavala tyhle orechove, ale receptu je spousta, ja nevim jake delavala Terka ) , tak je muzeme udelat spolu. 
s tou folii to je opravdu metelescu blescu.

Offline Antje
příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:51

Sweet Potato ja ji lituju, me to strasne smrdi. Ale strasne, na zvraceni.

ta rybi krev nebo co to je, hruza.

Online 711990
18330 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:54

Sweet Potato obaluju ty koule v mixu kakaa a mouckovyho cukru:) 

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:57

Antje Nedávám fólii, to mne nikdy nenapadlo. A dávat ji tam beru to jako potvrzení toho, že je to piplačka. Už vidím, jak se mi různě muchlá, roluje a lepí kam nemá! (Ano, jsem strašný nemehl)

Offline Sweet Potato
40624 příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:58
Reakce na Antje:

Sweet Potato ja ji lituju, me to strasne smrdi. Ale strasne, na zvraceni.

ta rybi krev nebo co to je, hruza.

​A teď si toho představ plnou třídu, fuj! vůbec nechápu, proč si to vybrala. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. prosince 2022 21:59

Mne nejde zadne cukrovi, jsem strasne leva. Linecke jsem delala podruhe v zivote kvuli muzi (nechutna mi), no a nic moc. Piplacka a stejne je to hnusny esteticky, foto pro pobaveni. Priste koupim vetsi vykrajovatko, tohle je pidimidi a muz sni ten talir naraz. A u ulu mi vytece ta napln, priste nebudu skudlit a koupim formicku. Pernicky nikdo nejedl (krome me), tak jsem je letos nedelala. Vetsi uspech jen rohlicky, ale tchyne ma to cukrovi stejne vzdycky mnohem lepsi. U nas se teda vzdy delalo neco tezsiho s kremem, treba s parizskou slehackou nebo neco cemu se rikalo opily isidor. Pak neco do plastovych forem na vajicka, z ledovych kastanu a rumu. Ale babi umrela a recepty jsou kdovikde...

Offline Antje
příspěvků moje polička 19. prosince 2022 22:00

Sweet Potato vubec ne ! Ja jsem na cukrovi a peceni leva, ale i kdyz se zmuchla to jde ven uplne krasne. Opravdu, ja pamatuju jak jsme s tim doma triskaly a ja to nenavidela, ale tohle jde rychle.

Proto rikam kdyby ji to chutnalo, muze ji bavit udelat druhou davku sama, kdyz ji to zamicham.