711990 úly bez rumu
(jako chápu, Tonda no)
Čas vánoční...
Sweet Potato no místo formičky obalis tu kuličku. Funguje to líp.
Sweet Potato Výroba úlů je čirý zlo. Ale já je mám bez práce, každoročně se vyrábí v rodině muže (asi z osminásobný dávky) a já je pak směním za ořechy. Ale ovšem hlavně si nikdy, opakuju nikdy nikdo nekupujte formičky na "úly" ve tvaru kuřátek. Jednou jsem měla tu čest... No, těch pár kuřat, co se vylíhlo byly všechny nějak hrozně postižený a moje agrese na stupni tisíc. Vždycky, když někdo vytáhne kauzu zakopaný pracny, vzpomenu si na ty kuřátka.
Sweet Potato Vánoční dílny
Tak asi chtěla něco nejvíc zajímavého. Já bych to teda taky nedala, ten kámoš je dobrej. Naše holky na ten proces se zájmem koukají, řeknou si, kterýho spapaj, kapr tam plave ve vaně a ony řeknou ,,a tenhle bude v sobotu,,:-D. Tak třeba budou k práci víc jak já:-D
Evaeva no mam to stejne, ale rikala jsem si, ze jich sezere fakt hodne, tak radsi...![]()
711990 chápu! Moje děti zrovna tohle moc nemusí (asi kvůli tomu rumu
), navíc jsou u nás vyloženě na příděl. Mamka teda tvrdí, že to vyprchá, ale to úplně nevím.
continuity no ale mluvíš o pracnách nebo úlech? Tuším, že každá se Sweet Potato o něčem jiným
Kuličky na úly bych obalovala v moučkovým cukru, kdybych to dělala. Ale já to moc nemám ráda a muž sice jo, ale sní za celý vánoce tak pět kousků cukroví, to ani nemá smysl špinit mísu.
A abych přispěla veselou vánoční historkou, tak my jsme dneska zdobili stromeček. Třikrát. Dvakrát se převrátil
pak už jsme ho nějak vyvážili a pro jistotu ještě přivázali ke knihovně. Považuju za velkej úspěch, že se rozmlátila jen jedna ozdoba a jsem ráda, že ještě nemáme doma ty slíbený retro ozdoby od maminky ze sklepa. To bych asi obrečela, moje dětství. ![]()
Evaeva Malamala zrovna na besídce dva ulky ukradla nějakými pánovi od stolu z talířku....donesla si to ke svemu, ukousla tu spicku a se slovy ,,nechutná,, to tomu chlapkovi šla vrátit. Ten to se smíchem po ní tak bezprostredne dojedl, jak po vlastním dítěti. To bylo fakt vtipné.
žluťásek my máme takový ten stojan, jak se tam stromek napíchne a okolo se stáhne takového lanko a nakonec se páka zajistí nějakou pojistkou. Loni jsme ho postavili, ale muž nějak nezajistil pojistku, mladší syn to šel prozkoumat a najednou žuch, stromek leží vedle něj a on s klidem hlásí "Spadlo to"
Ale ozdobený ještě nebyl, navíc ho většinou přivazujeme.
Jsem jediná, komu úly nechutnají?
Já nemám ráda ty klasické, ať je v nich cokoli. Manželovi jsem je teda udělala s vaječným koňakem.
Sama jsem našla verzi kokos, mandle, máslo, malinko salka a piškoty. Do toho se dávala náplň ze smetany, marcipánu a másla. Včera jsme to se švagrovou vyhodnotily, jako nejlepší vánoční cukroví. Rovnou i tím, kolik toho asi musíme nacvičit, když to sežereme všechno.![]()
Evaeva 711990 Tý jo, já jsem fakt nechutně nesystematická, já na rohlíčky odlupuju kousky těsta přímo z hroudy. Ale teda, když mi na tom záleží, tak je mám taky všechny stejné. Ale občas to taky skončí tak, že když mě to přestane bavit, tak krom vanilkových rohlíčků máme taky vanilkové kuličky. A loni teda tvarovala dcera a to jsme měli vanilkové hady všech možných velikostí :o)
A na rohlíčky je v naší rodině formička. Ta se pomoučí, vmáčkne těsto a vyklopí na plech. Jsou potom všechny stejné. Já bych to nikdy v ruce nezvládla
. A asi máme dobrý recept, letos se nám tak ze 200 zlomil jeden při obalování
.
A právě jsem letos koupila tu formičku a stojan na úly, nikdy jsem to nedělala. Je otvírací a ještě mi kamarádka poradila dát do ní folii, takže se těsto nelepilo, krásně se to vyndalo. Pak jsem je postavila do toho stojanu, naplnila během minutky, dala piškot. No snad mi to nezabralo ani půl hodiny. Právějsem nechápala, že všichni nadávají, jak se to blbě dělá. To kokosové bylo trochu horší, protože jsem neměla jemný kokos.
Tak já porce na rohlíčky odhaduju krájením - těsto zformuju do tvaru hranatého "knedlíku", po vytažení z lednice, až trochu povolí, krájím ostrým nožem plátky a z nich pak tyčinky. Ty potom lehce poválím mezi dlaněmi a ohnu. Letos jsem si v jednu chvíli říkala, o co lépe by se ty tyčinky skládaly na plech i do krabice...
A mám zadělanou druhou pididávku perníčků od moora , tentokrát bez kakaa, těch už jsme půlku sežrali. Myslím, že jsem je poprvé zbytečně přesušila, tentokrát troubu líp ohlídám. Chuťově vynikající.
DruI já myslím, že se jí to hlavně připalovalo, když byl každý jiný.
Renusatko formičku na rohlíček mají kluci v modelíně, ale ta je tak dvakrát tak velká než náš rohlíček. My máme skoro všechno mini![]()
Evaeva No tak já mám po babičce nějaké větší, ty se nějak slepovaly. Tyhle jsou velikostně stejné, jak z té silikonové formy. Jen jsou z doby, kdy nic takového nebylo, ale velké nejsou.
Zase vím, že někdo to dělá, jak miniatury a s tím já se odmítám dělat
. Jako budu se s tím piplat o několik hodin dýl a proč?
Úly vôbec nepoznám, nikdy som to nejedla ani u nikoho nevidela. A vanilkove rohlicky odmeriavam sparatkom.
Sweet Potato salát kapra podle Václava Friče. Octa dávám méně, citron vůbec, neb nevím, kam.

dzizisketa nejsi :-) mně stačí kakaové rohlíčky a medovníkové koule
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY