Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 09:57

Jos mne linecký chutná fakt až dost odleželý, když začne vynikat citron, čerstvý mi nepřijde nic moc 

nejlepsi cukroví jsem mela od hodne příšerný kolegyně z práce, ktera dokázala hodiny a hodiny vyprávět o tom, ze kůrka u kuřete v jídelně byla nedostatečně vypečená, ale cukroví mela drobný, úhledný a uplne skvělý 

Offline RoSa
10225 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 10:13

Pinot Noir vykloktat rum

Offline dzizisketa
9024 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 10:17

Letos jsem měla nejlepší pracny, co jsem kdy jedla (promiň mami), pekla je šéfova manželka, dělá si vlastní směs koření a byly fakt vynikající. A to to není zrovna můj oblíbený druh cukroví.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2024 10:22

Jos marmeláda na vánočce? Jedině máslo

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 10:24

Evaeva Máslo, marmeláda... cokoliv, ale hlavně ta vánočka

Online Potrefenáhusa
38998 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 10:24

dzizisketa a podělila se o tajemství?

Online Pinot Noir
30020 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 10:32

Vánočka jedině suchá, nekazit žádným mazáním!

Offline viktorka_od splavu
49431 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 11:29

Jos taky nemam rada linecke. pernicky uz vibec ne, to se oboji snad dela kvuli vzhledu ne chuti

Offline berush
465 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 11:39

Asi by to patřilo do přiznání, ale co už. Cukroví mám hezké a prý i chutné, ale neumím vánočku. Proběhlo několik pokusů, různé zaručené recepty, ale vždy vzniklo něco, co se dalo v lepším případě použít místo obušku.Fakt nevím, kde dělám chybu, protože normální Honzovy kynuté buchty dávám levou zadní, ale vánočka je nedosažitelná meta.

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 11:41

viktorka_od splavuperníčky jsou skvělé cukroví. Ale musí být vysoké; žádné milimetrové placky, dobře okořeněné a bez polevy. Cukr to kazí.

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 11:43

berush aneb naše teta peče léta na vánoce vánočku, nereptáme, aspoň máme něco pro kočku

ale chápu tě, jak ti je... já zase neudělám zaboha houskové kynuté knedlíky (ale to už vůbec není vánoční, takže jako bych nic neřekla) 

Offline vanilka
2192 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 11:45
Reakce na Pinot Noir:

... mi začalo chutnat linecké natolik, že ho vlastně považuju za dokonalé (to svoje samozřejmě ), takže nic jiného nepotřebuju.

​mám to úplně stejně, linecké je pro mě nejlepší, nejkrásnější a nejvíc vánoční cukroví. A myslela jsem si, že ho má tak výborné jako já každý, ale to jsem se spletla!! V práci nosí kolegové po Vánocích zbytky ke kafi, od několika jsem ochutnala a to se nedalo! Normalne jsem to šla vyplivnout .  A nemyslím si, že to bylo tím, že už je moc uleželé, prostě bylo chuťově hnusné. Nechápu, jak se nemůže povést, vždyť je to pár ingrediencí. Možná to nebylo z másla, nevim. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 11:47

Já bych chtěla poradit, co mám upéct aby se to dalo buď slepit karamelem nebo ještě lépe bez vykrajování, nějaké pláty upecet ala medovník a pak promazat tím karamelem několik na sebe a nakrájet na obdelnicky...Takže asi něco málo sladkého...vůbec nic mě nenapadá. 

Offline Karja
44890 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 11:49

vanilkaMně prijde, že mě se taky nepovedlo nikdy. Pekla jsme ho asi třikrát. A bylo to takový jalový...jako možná se musí třeba trochu odležet, nebo mi to nechutná, protože to dělám já (tak to mám se spoustou věcí, že asi jak to člověk třeba ochutnává nebo si to dá hned po upečení, tak je tím takovej jako dost už namlsanej)

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 11:57
Reakce na Pinot Noir:

Vánočka jedině suchá, nekazit žádným mazáním!

Offline vanilka
2192 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 11:59

Vtipné je, že moje mamka sbírá furt recepty z časopisů, experimentuje, ale nikdy ho nemá tak dobré jako já, která mám recepty od ní , ty původní, desítky let staré, ještě po babičce ❤️. Držím se klasiky. Linecké, rohlíčky, pracny, tam nic nevymýšlím.

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. prosince 2024 12:00

vanilka ja neumim ani to testo. Nikdy neodhadnu teplotu masla a pak se mi testo trha. Neodhadnu kdy vyndat z trouby....jo a jednou jsem zkousela s vejcem, pak bez a uz s nim koncim. Proste si nerozumime

Offline vanilka
2192 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 12:05

Jos máslo by mělo mít pokojovou teplotu, nechávám ho před tím třeba 2 h ležet rozbalené na lince. A do lineckého patří jen žloutky. 
kdybys chtěla recept, můžu ti ho vyfotit (na další Vánoce )

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2024 12:10

vanilka nene, linecké se dělá ze studeného a málo hníst prostě každý má svůj recept 

Offline vanilka
2192 příspěvků moje polička 23. prosince 2024 12:10

Evaeva jasně