Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2025 14:55

Gatita u nás mají ve škole tajného santu, to je fajn, že aspoň kupuješ konkrétnímu spolužákovi 

Offline Tabea
8234 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 15:45
Reakce na Kokoska:

Pinot Noir u nas se delaly takhle kokosove krouzky, na mlynek se nasadil nastavec s ruznymi otvory. A rikalo se tomu "strojkove". 

taky to tak znám. Nebo tyčinky, co se slepovaly a napůl namáčely do čokolády. 

Offline Tabea
8234 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 15:45

Pinot Noir diky!

Offline Sweet Potato
40617 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 15:47

Tabea Ty se protlačovaly tím hřebínkem.

Offline Tabea
8234 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 15:49
Reakce na Pinot Noir:

Kokoska já myslela, že strojkové je tady z toho

To naše je prostě z mlýnku, žádného strojku.

​tohle je nějaká moderna, žádnej klasickej kovovej strojek na mlýnek. Taková jedna páska, s různýma profilama, co se šoupe před vylez mlýnku. 
edit: tohle 

Offline Tabea
8234 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 15:52

Sweet Potato talířek je ale parádní! 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. prosince 2025 15:55

Len ja letos zvladla minimum. Mame takir pernicku a talir slaneho peciva no a na rohlicky a linecke muz koupil testo v Makru, tak jsem ted dodelala posledni varku. Jo a rohlicky jsem nastrkala do formicek z Tchiba, ja je taky nijak nemiluju, tak me jejich vzhled moc nezajima. Hlavne ze syn si to zkusil.... A vic uz se mi nechce. Vicemene posledni tyden to doma davam do kupy? Umyla jsem i hromadu oken, vyklidila chodby a jeste i a miminem zaridila par daru....Myslim ze staci, dokonce jsem na sebe poprve celkem pysna. S tim miminem je to takove narocnejsi vsechno

Online Jitka77
1955 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 16:03

Stromek je pořád v autě, ale přemluvila jsem muže, že pro něj zajde ještě dneska. S kaprem jsme chtěli dát pauzu, protože ho vždycky porcoval mužův tatínek, ale pstruha se nepodařilo sehnat, takže proběhla premiéra s velikým napětím a uf, ryba stažená. Cukroví jsem letos vyřešila minimalisticky - ze ztuhlých válečků těsta jsem nožem nakrájela sušenky. Linecké větší a tenčí, rohlíčky jsem na plechu překrojila na půlkolečka (k čemu máme fantazii), pracky menší a silnější.

Nálada se zatím ne a ne dostavit. Navíc se odmlčel jeden internetově blízký člověk, o kterém vím, že má vážné chronické potíže, a vlastně nemám žádný způsob, jak zjistit, jestli je v pořádku, pokud se neozve. Tenhle rok je tolik plný odcházení, že se vážně bojím.

Offline Kokoska
35131 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 16:05

Offline Tabea
8234 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 16:07

Kokoska moc pěkný zleva doprava úplně všecko.

Offline Kokoska
35131 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 16:07

Tabea jo, to kovove je ten nas "strojek" :)

Offline Kokoska
35131 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 16:09

Tabea no, on je to trochu povod. Ty stromecky jsou normalni linecke, bile a hnede kulicky uvnitr totez a vosi hnizda dodala dcera

Offline Kokoska
35131 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 16:11

A prave mi dcera psala, ze stasi dite se zniceho nic slozilo do postele s teplotou. To uz je fakt k zblazneni, od zacatku prosince byl ve skole asi 6 dni, Adela to chyta od nej a prihodila k tomu pichany ucho, prisla o besidku ve skolce, dospeli jsou taky porad nalomeny...

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 16:15

Tabea hele, vždyť já to na ten mlýnek mám a používám, celou dobu mluvím o tomtéž, nepotřebuju to vysvětlovat

Jen tomu neříkáme strojek.

Edit: na tom tvém obrázku teda ale zrovna chybí ta díra na rohlíčky.

Online brrr
12383 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 16:33

A protože mě cukroví nebaví, upekli jsme s klukama perníčky (nezdobíme), linecké mi slepil muž, z bílků, co zbyly po výrobě vaječňáku jsem udělala kokosky a něco, čemu říkáme "mandlové křupinky". Dneska si pánové vyrobili vosí hnízda a mi kyne vánočka (to jediné mě baví vyrábět). To musí stačit.

Offline barbucha blogger
36073 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 16:54
Reakce na Kokoska:

1010 co nam nechutna, to nepecu a nevarim. Letos jsem teda delala nejake pistaciove kulicky s bilou cokoladou, ty ma rada snacha a minule byla smutna, ze nejsou. Ja bych se bez nich obesla a dam ji vetsinu domu. A varim rybi polivku, kterou nemam vubec rada, a ryby i pres rok, protoze to ma rad muz, ja to prakticky nejim.

​Já bych si rybí polívku dala (umím moc dobrou ) ale nikdo jinej by to nejed! Tak nebude nic

Na druhou stranu nejsem ochotná se pinožit s kaprem jen kvůli milostpánovi, takže bude zase losos a treska. To jíme (rádi) celoročně, takže žádnej extra svátek. 

Ale s těma polívkama... mám velký cukání aspoň na hrachovku, vánoční klasiku český chudiny - a i ve Švédsku patří k tradičním, tak že bych to spojila... milostpán se netváří ale já jdu namočit hrách!

A teď se duševně připravuju na přípravu bramborovýho salátu. Už se schyluje... To je vždycky náročný anžto začíná otevřením nějaký tý flašky a končí dohadováním následující den, kdy si nejsme jistý co jsme do něj vlastně dali

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 17:17

Zdobili jsme stromeček a potřebuju terapii. Vlastníme prastarý svítící řetěz s muchomůrkama, už trochu zlobí, ale bejvaly na stromečku celej můj život, tak tam bejt musí. Takže jsme je ještě uložené v krabici vyzkoušeli - svítily. Rozložila jsem je na zem - nesvítily. Všechny jsem utáhla - svítily, hurá. Nandala jsem je na stromeček - nesvítily. Utáhla jsem všechny třikrát a třiktát vyzkoušela - nesvítily. Odolala jsem touze prohodit stromeček oknem, sundala muchomůrky, vrátila je do krabice a hádejte co? Ty mrchy svítily!

Stromeček žije, je na něm nudnej řetěz s barevnýma světýlkama

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 17:23

Co se týče cukroví, pečeme jenom, co nám chutná. Z těch klasických druhů třeba pracny nám stačí jednou za pár let, když už dlouho nebyly.

Letos jsme experimetnálně zkoušeli citronový vosí hnízda a jsou dobrý. Já můžu všechno citronový a je to kontrast k těm sladkým druhům.

Offline viktorka_od splavu
49427 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 17:25
Reakce na Samantha:

​Nene, linecký nesnáším, tak ho nepeču

mne nechutnaji ani pernicky.

a uz ani kapra nemame, stejne o nej nikdo nestoji. salat jo, ten pry bude jist i nezerka:-) (jen nesmi byt ulezely)

Offline continuity
43535 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 17:47

Jos no jak mě ty vanocni přípravy fakt baví, tak teda úklid

Minulou stredu jsme s mužem fakt uklidili byt, včetně koupelny a toalety. V pátek jsme všichni odjeli a vrátili se včera večer. Dnes koukám, že ta koupelna je zas zralá na pořádný úklid.