Pinot Noir jake udusane soulacky? Jsou krehke a tenke spicky taky nemaji!
Čas vánoční...
Lenúly jsou must have! My nakonec těch druhů máme spoustu, ale největší podíl má moje mamka, taky bych neměla kapacity, dáváme to pak vždycky dohromady. Ale jí už pomalu vypovídá "malý" otrok a mně pomalu odrůstají děti tomu nejhoršímu období, tak věřím, že se karta jednou obrátí a všechno jí to vrátím.
Kokoska viděly jste někdy rohlík?
Ten přece má tenké špičky!
1010 co nam nechutna, to nepecu a nevarim. Letos jsem teda delala nejake pistaciove kulicky s bilou cokoladou, ty ma rada snacha a minule byla smutna, ze nejsou. Ja bych se bez nich obesla a dam ji vetsinu domu. A varim rybi polivku, kterou nemam vubec rada, a ryby i pres rok, protoze to ma rad muz, ja to prakticky nejim.
Evaeva tak moje rohlicky ne, jsou vsude stejne tluste, jen maji konce ohnute.
Kokoska Ohledně rybí polévky a smaženého kapra jsem na tom stejně. Letos jsem bez polévky a jen o br. salátu. Jsme na Štědrý den sami, tak to je jedno.
Vcera sel muz pro rybu. Pro jednu mensi, kdyz ja to nejim a on je ma i behem roku celkem casto. Prinesl dve. Sedm kilo ryb.
Tabea u nás z mlýnku, strojek je podle mě zas něco jiného.

Pinot Noir u nas se delaly takhle kokosove krouzky, na mlynek se nasadil nastavec s ruznymi otvory. A rikalo se tomu "strojkove".
1010 nedělám to. Peču 2 druhy, které umím a rodině chutnají. A jen jednu dávku, na pečení vůbec nejsem, nebaví mě to (ale ráda si ke kafi dám). Jeden extra druh jsem občas pekla jen jako dárek tátovi, kterému to udělalo radost, jinak bych to nepekla.
A nepřijde vám, že se letos ty Vánoce nějak zmírňují, že se tak neperformuje jako dřív? Teď na besídce ve školce byla spousta kupovaného cukroví, loni to byla přehlídka home made kousků, nazdobené perníčky, spousta práce. Přijde mi to sympatické. A ve škole učitelka zrušila vánoční tombolu (a tím i každoroční kupování 2-3 nicneříkajících anonymních dárků v cenovém limitu). Mně loni přišlo, že toho bylo všeho strašně moc, kupovala jsem s odporem spoustu věcí někde v Sinsay, aby se neřeklo, aby bylo do všech tombol a besídek, pekla jsem z povinnosti ve všední den večer před besídkou nějaké umolousané domácí perníčky do soutěže (!) ve škole ![]()
Já jsem se letos s mužem domluvila, že salát bude vídeňský. Já ten majonézovy moc nemusím, děti to nejí vůbec, jemu je to jedno.
Zas dělám tři polévky, zelňačku, houbovou omáčku a k obědu halászlé. Dvě mám teda už hotové a začínáme to jist hned, abychom to ve čtyřech spořádali. Ale jen ta houbová je u nás výslovně vánoční jídlo, nevařim to nikdy jindy.
Tabea Já nevim.

Len Úly (u nás vosí hnízda), jsou moje nejoblíbenější cukroví, snědla bych jich mísu na posezení
akorát na ně už není kapacita, třeba až dorostou děti z "pomáhačů" do opravdových pomocníků ![]()
1010 co nikdo nejí, nepečeme. Řekla bych, že za klasiku považuje každý něco jiného, snad kromě lineckého, to pečou asi fakt všichni.
Nene, linecký nesnáším, tak ho nepeču![]()
Já jsem letos pekla trochu míň, ale to bylo tím, že se během adventu toho nesnedlo tolik. Takže místo třech dávek vanilkových rohlicku jen jedny. Nesehnala jsem oblíbené perníkové těsto, tak perníčky nemáme vůbec.
Ale jinak mám těch svých deset druhů jako vždy. ![]()
Sdělala jsem do toho spolu s Martinskými rohlíčky kilo ořechů a tak sedmičku alkoholu.
Jednu krabičku jsem vzala mámě a ta si je sysli ke stromečku, takže všechny návštěvy během víkendu obdivovali sestry linecké s práškem do pečiva. Ona se mi tak bokem omlouvala, že nechce, aby je jí hned snědli. Mě to baví, tak to dělám, kvůli světské slávě to v naší rodině fakt nemá cenu ![]()
Obdivuji vás všechny,co pečete...ne,že bych to neuměla,ale letos nebyl čas...skoro na nic...upekla jsem jedny perníčky-rozdala,něco jsme snědli...
A teď tady prokrastinuju...
Pinot Noir u nas se delaly takhle kokosove krouzky, na mlynek se nasadil nastavec s ruznymi otvory. A rikalo se tomu "strojkove".
Ano, to myslím! Pinot Noir Na tvojí fotce je podle mě náhrada pro lidi, co ten nástavec nemají. A bohužel tím plastem se to kokosové těžko utáhne.
Sweet Potato Z formičky mají nějaký reliéf, jsou všechny stejné a ano, trochu placatější.
Gatita moc to neumím posoudit, náš advent je poznamenaný tou nekonečnou hromadnou chřipkou a nehorázným návalem práce, kromě zítřka, kdy to fakt nehodlám zapnout, pracuju a budu pracovat denně. Nebyla jsem na jediné besídce, vánočním tvoření, viděla se s jednou kamarádkou a absolvovala jednu snídani s klientem. Nebyli jsme na žádném rozsvěcení stromku, na žádné vánoční procházce, žádné vánoční akci s dětmi. A kapry už měli jen maličké, nebo obří. Ale máme největší stromek, co jsme zatím měli, a dárek jsem vyhodila jenom jeden, kluci byli dnes dvě hodiny v jump parku a nikdo si nic nezlomil, takže jsem vlastně happy. ![]()
u nas dopadly ulky/vosi hnizda podobne jako Garfie velikonocni beranek. Sice nespalene, ale tvar ponekud zborceny....
Moc rada bych poprala vsem, co maji dneska narozeniny, jako Garfie , nejsem si jista whiskas jestli dneska nebo zitra . Pinot Noir Evaeva a vsem Evam k zitrejsimu svatku vsechno nej
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY