Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Online continuity
43541 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 10:11

1010 tak já nevařim jídla, které mi nechutnají, protože zas taková super kuchařka nejsem, abych mohla vařit "poslepu" a potřebuji to ochutnat. 

U toho pečení toto odpadá, jim teď sladké velmi omezeně, takže ještě jsem všechno, co máme, ještě ani nechutnala.

Offline Makara
3667 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 10:25

continuity to obdivuju! Já se neudržím, protože mi bohužel  chutná všechno, co peču. Proto máme jen 5 druhů a co nejmenší kousky. Pravidlem "jeden kousek od každého/den" to není taková nálož. Ještě dorazí 3-4 krémové od mámy.

Offline Aranel
6678 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 10:42

Pinot Noir Janulik03 Evaeva No my děláme rohlíčky z formičky. Z toho strojku znám kokosové, to mám ráda, že je pak takový "chlupatý".

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 10:58

Aranel Chlupaté housenky?

Online continuity
43541 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 10:59

Makara no to není letos žádné hrdinství, bohužel, ale to je do jiného vlákna. 

Offline Myrtila
5417 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 11:05

Sweet Potato AprilTwelve Jeste se vrátím k těm pohádkám kousek zpět, děkuju za tipy na Němcovou, projela jsem Google a myslím, že to byly její Báchorky, podle jednoho obrázku, který mi něco připomíná, pravděpodobně vydání někdy z roku 1902. To by i odpovídalo tomu, že jsem to nikdy pořádně nečetla, asi kvůli tomu jazyku, ale babička mi ty pohádky podle té knížky vyprávěla a prohlížely jsme si spolu u toho ty obrázky, i když jsem pak byla už starší a číst jsem uměla. Takže to bylo vydání po mých praprarodičích škoda, že se někde ztratilo, když babička a děda zemřeli. 

Offline AprilTwelve
1032 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 11:18
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2025 11:21

Aranel z formičky se mi taky nelíbí

Online Zuzuli
3847 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 11:43

1010 ja nejim zadne cukrovi. Nechutna mi od detstvi. Ale ja nejim ani susenky. Takze na to, ze pecu neco, co mi nechutna, jsem zvykla.

Online Sweet Potato
40623 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 12:12

Evaeva To poznáš?

Offline Allysa
907 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 12:21

1010 Nejsi jedina, nechutna mi to, nepecu to...Manzel to nevyzaduje, dcera neji nic, tak je to fuk. Nejvetsi zahada je pro me obliba vanilkovych rohlicku...

Ale loni tchyne delala pistaciova vosi hnizda, plnene malinovym dzemem, tak to mi chutnalo moc.

Offline letfenixa
10931 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 12:25

Allysa vanilkove rožteky je jediné orechové pečivo, ktoré mám rada a teda z vian.peciva mi chutia najviac.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2025 12:32

Sweet Potato jako že jsou z formičky? Jasně, jsou takové placaté. Nebo možná, že některé formičky jsou tak pěkné, že to nepoznám a myslím si, že jsou ruční

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 12:42

Mě naopak vůbec neoslovují ty nové druhy, malinové, citronové, pistácie, s lyofilizovaným ovocem, chilli apod. Možná mimo Vánoce, jako sladkost ke kávě, ale na Vánoce mám chuť na zdejší klasické cukroví. I když chuť... Měla jsem celkem asi deset kousků cukroví a mám odjedeno, já radši toho kapra se salátem.

Offline Allysa
907 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 12:48
Reakce na letfenixa:

Allysa vanilkove rožteky je jediné orechové pečivo, ktoré mám rada a teda z vian.peciva mi chutia najviac.

​A to je pro me prave ta zahada

Offline Allysa
907 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 12:50

A vubec, ze vsech vanocnich jidel mi nejvic chutna houbovy kuba a bramborovy salat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2025 12:57

Pinot Noir já mám tyhle kyselé chutě ráda kdykoliv, tak proč ne na vánoce, jediné, co mně v jídle ovlivňuje, jsou venkovní teploty Pěkně to střídám, dám si linecké, pak roíček, pak zase něco lehčího a na konec třeba úl. Ale co je pro mě osobně záhada, že nemám Vánoce vůbec spojené s čokoládou, ač jí miluju.

Offline Len
2676 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 13:09
Reakce na Evaeva:

1010 co nikdo nejí, nepečeme. Řekla bych, že za klasiku považuje každý něco jiného, snad kromě lineckého, to pečou asi fakt všichni. 

​My linecké nepečeme. Mně to nechutná a muž to mít nemusí,  nemám kapacitu ztrácet čas pečením toho, co si neužijeme. Každý rok pečeme perníčky (ty zas miluju moc), vanilkové rohlíčky a ořechy (mini oříšky) a muž se podílí na hoře úlů (včera přinesl, mňam). Letos je kapacita zcela minimální, takže nemáme ani ty ořechy. A kvůli sestře, či nemůže lepek dělám ještě extra perníčky a malinový kuličky. Je toho spousta, co bych ráda zkusila, ale dost by to zintenzivnilo už takhle náročný předvánoční období.

Offline Tabea
8234 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 13:25
Reakce na Sweet Potato:

Evaeva To poznáš?

​a to jde nepoznat, že jsou rohlíčky z formičky? 

Offline Tabea
8234 příspěvků moje polička 23. prosince 2025 13:27

Pinot Noir Janulik03 Nemohly byste se prosím slitovat a ukázat mi rohlíček ze strojku? Neumím si to představit a jsem zvědavá.