Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline Kokoska
35351 příspěvků moje polička 23. zaří 2026 20:48

A uz jste videly letosni kolekci od Fucikove? Ja uz mam stop stav, uz toho mam azaz z minulych let.

Vanocni kolekce

Vsechny kousky jsou az dole na strance

Offline Len
2692 příspěvků moje polička 23. zaří 2026 22:10

KokoskaLetos je začali prodávat už v srpnu.

Ale tentokrát se mi ta kolekce zas tolik nelíbí. Naštěstí mám taky nakoupeno a nic dalšího nepotřebuju. Sehnala jsem ale hrnek s tramvají že starý kolekce, abysme měli čtyři. Chlubila jsem se s tím mamce, a ta mi řekla, že ho sehnala taky. Vyprávěla jsem to sestře jako vtipnou historku a ta měla stejnej nápad doplnit nám pod stromek kolekci. A koupila dva, ať máme náhradní kdyby se jeden rozbil.

Offline Kokoska
35351 příspěvků moje polička 24. zaří 2026 07:03

Len letos se mi asi libi nejvic ta miska, a tu mit nemusim. Minule kolekce se mi zdaly opravdu hezci.

Offline JankaM
3158 příspěvků moje polička 24. zaří 2026 08:25

A to to vánoční nádobí vytahujete jen na vánoce a pak je celý rok ve skříni? Ptám se vážně, já mám vánoční i jinak sezónní taliřky taky (tedy jen lowcost), ale používám je normálně celý rok, prostě co je nahoře, to beru, mám tedy oblíbenější, které beru raději. Ale vlastně kompletní servis nemám. Tak třeba až budu veká holka, koupím si ho    

Offline Potrefenáhusa
39164 příspěvků moje polička 24. zaří 2026 08:33

JankaM ja jo, jen na vanoce, patri to k tem svátkům (a taky to ma zlato, ktery nesmi do myčky, takze do beznyho provozu to neni)

i doma, kdyz jsem byla mala, jsme měli vždycky hodobóžovej servis (ted teda vytahujem z gauče starej porcelán po mužově prababicce a k tomu par kusu od Renaty)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. zaří 2026 08:43

Potrefenáhusa my taky měli hodobóžový servis, ale s nákupem myčky se z něho stal běžný

Já bych nějaký pěkný chtěla, ale určitě vhodný do myčky. 

Offline Potrefenáhusa
39164 příspěvků moje polička 24. zaří 2026 08:53

Evaeva ja z toho jednoho po babičce taky udělala bezny, ty červený tenký linky to z něj bohužel odtrhlo úplně 

ted asi kdybysme ten starej servis neměli, tak celej novej kupovat nebudu (mame novej ten obycejnej), ale těch pár kousků od Renaty mam moc rada (a jeste potrebuju dokoupit)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. zaří 2026 08:57

Potrefenáhusa mně se tohle vánoční tady populární nádobí nelíbí, toho jsem ušetřená. Ale jinak nemám ani šest stejných talířů. V normálním provozu mi to nevadí, ale líbilo by se mi mít jeden kompletní pěknější.

Ten sváteční jsme měli u našich, se zlatým zdobením, ale s myčkou bylo potřeba víc nádobí no. Postupně se omylo to i ten běžný, s červeným vzorem. Překvapivě to zlato vydrželo víc. On to teda asi nebyl žádný super truper servis, mamce to líto nebylo.

Offline Potrefenáhusa
39164 příspěvků moje polička 24. zaří 2026 09:17

Evaeva mne by celej servis prisel asi moc, ale na vanocni snídani a kafe a jako talíř na cukroví to mam rada moc 

Offline Potrefenáhusa
39164 příspěvků moje polička 24. zaří 2026 09:18

Evaeva krasny vánoční servisy ma royal copenhagen, ale ty ceny uz jsou hodne nekde jinde a s malejma detma fakt zbytečná investice 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. zaří 2026 09:48

Potrefenáhusa já chci univerzální, nějaký bílý a rozumně drahý

S tím kafem to chápu, ale můj styl to není. Kor v paneláku

Offline Potrefenáhusa
39164 příspěvků moje polička 24. zaří 2026 10:43

Evaeva my mame tlustej benedikt s kytickama, taky nevim, jak do paneláku

jdou dokupovat i jednotlivé, to je velká výhoda a taky se v některých hospodách (třeba na slamníku) cítíme jak doma :-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. zaří 2026 10:51

Potrefenáhusa ten je pěkný!

Ale ne k nám no, já chci fakt jednoduchý. 

Offline Myrtila
5576 příspěvků moje polička 24. zaří 2026 13:21

JankaM My máme jednu hodobóžovou sadu po mé babičce, není vánoční, jen se zlatým proužkem, takže nesmí do myčky. Když jsem si ji po babičce brala, bylo to se záměrem mít ji jako vánoční servis. No a myslíš, že jsme ji někdy použili? Ani jednou jsme si na ni ani nevzpomněli

Offline Len
2692 příspěvků moje polička 24. zaří 2026 18:50

JankaM Taky to nádobí používám jen na vánoce. Patří to k atmosféře, mám ho uložený v krabici s veškerou vánoční výzdobou. Mám to moc ráda a stejně tak ráda všechno šestýho uklidím do sklepa.

Na denní používání mám jednoduchej bílej porcelán, dá se dokupovat (a malý talířky už jsme dokupovali, těch máme spolu s miskama největší spotřebu) a hodí se ke všemu.

Offline continuity
43991 příspěvků moje polička 24. zaří 2026 18:57

JankaMjá ho vytahuji s počátkem adventu. Myslím si, že je důležité si ten rok nějak se rozdělit. Sice si člověk řekne, že ho používá pár týdnů, ale těším se na něj už teď, takže nám k tomu ještě dva měsíce občasného těšení. To se taky počítá. Taky mám nádobí, které používám víceméně jen na jaře.