DruI continuity jj, taky dávám špetku soli do všeho.
Čas vánoční...
DruI já je pekla na těch 160 maximálně 15 minut
ale ono bude záviset na velikosti, já je mám menší než vlašák a větší než lískáč![]()
Evaeva No, tak trpělivý dítě, aby je dělalo takhle mrňavý nemám, tak jsme je asi měli moc veliký, ale dobrý jsou stejně ;o)
DruI ale vysvětluje tu dobu pečení. Já je dělala sama, ani nevím proč, nějak si nepamatuju kdy ![]()
U nas su kokosky prave najpracnejsie vianocne kolaciky. Robime ich kazdy rok s kamoškami spolu. Spajaju sa s lineckym dzemom a cokoladovym kremom (ta sa robi zo zvysnych zltkov, takze tiez sa slaha nad parou) a na zaver este cokoladuje spodok (to sme teda tento rok vynechali, prilis vela sme kecali a nestihali:)
Já jsem letos dělala místo majonézového salátu vídeňský a pokud nebudou námitky, už u toho zůstanu. Ta houbová omáčka je dost kalorická, s tím kaprem a salátem to už nešlo, ani když toho člověk snědl jen trochu.
Mrakoplas to mi naštěstí nechutná, tyhle lepší kokosky ![]()
Dnes všichni odjeli, děti, vnoučata a já jako vždycky cítím strašnou úlevu, že je to ta námi a zároveň se mi derou slzy do očí. Je to náročné, ale krásné.
Evaeva u mna je to zas jedina varianta, kedy mi kokos chuti. Samotnu kokosovu pusinku by som nezjedla :)
Nebyli jste někdo na Vánoční prohlídce Českého Šternberka? Stojí to za to? Uvažuji nad tím a nebo nad Kačinou..
Uz jsem psala, ze kokosky delam, abych spotrebovala zbyle bilky. Vcera druhou varku, zbyly bilky od vanocek. A mely velky uspech, dost jsem jich i rozdala. Kdybych je mela delat z celych vajec, vybodla bych se na to, uz tak je toho sladkeho spousta. Neprijde mi to nijak slozite, ten snih je hotovy celkem rychle a pak uz jen po zchladnuti zamichat kokos.
Kokoska ale chuť těch z celých vajec je mnohem lepší. Kdyby to stálo za to, tak bych klidně dál dělala sníh. Ale tohle je víc peněz za míň muziky.
Evaeva ja ti to verim, ale nemam duvod to delat.
Já mám kokosky nejradši, když jsou uvnitř ještě nedodělané, dtto pusinky, Pavlova...prostě sníh. To bych si se žloutkem asi netroufla.
Kokoska já do vánočky dávám celé vejce, ono je to jedno, žloutek jen, když potřebuju půlku vejce. Ale jinak to dělám opačně, bílky na bílkovou polevu na perníčky, žloutky jsem zmrazila a pak dala do lemon curdu (nebo by šly do těch vánoček)
Sweet Potato jj, povrch krupavy a vevnitr vlacne.
Sweet Potato tyhle jsou uvnitř měkké

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“