Čas vánoční...

22. prosince 2016 19:51
Offline notna
9521 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 14:59

Evaeva U mě to přišlo s nástupem puberty u dcery. Když odmítla dát na stromek svoje první vyrobené ozdoby, že jsou hnusný a nechce je tam. Do té doby jsem tam ty její ozdoby dávala s velkým sebezapřením. A najednou mi to přišlo líto. Pak ty ozdoby po babičce. A najednou tu máme výměnu rolí. Já bych chtěla ten mišmaš a dcera chce stromek ladit. Senilním asi

Offline notna
9521 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 15:02

Překvapují mě ty mochomůrky. My jsme je doma neměli, ale ani si je u nikho nepamatuju. A asi jako dítě bych je zaregistrovala. Tady to vypadá, že je měla každá domácnost. Ale možná jsou jen mladší ty mochomůrky. My jsme měli světýlka na stromečku, kde ten drát byl ještě takový ten textilní, jako opletený.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 15:21

notna taky nemám muchomůrky, mě už v dětství přišly strašně kýčový a pořád se mi hodně nelíběj. Měla je jedna babička (ke který jsme chodili až na 25.) a asi i druhá, ale ta chodila na 24. k nám.

Online Potrefenáhusa
38995 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 15:25

notna my je nemeli, koupila jsem si je až jako dospěla :-) ale ony jednak delaj hrozne příjemný světlo a jednak jich je tam asi jen 10, na prumernej stromeček nestacej, musí tam bejt ještě nějaký jiný svetylka. 
mne přijde, ze na tom (živým) stromku se skryje leccos 

Offline Muslik
581 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 15:49
Reakce na monis:

Evaeva já vím, ale mě ten stromek nejvíc baví před Vánoci. Na Hromnice už vyhlížím jaro

​ja to mám taky tak, stromek mě baví jen o adventu a tak zdobíme vždy na Mikuláše. Těsně před vánoci jsme radu let letali na měsíc do tepla a tak jsme zpravidla 20., 21.12. stromek vyhazovali (tedy my ho darovali dal).

Letos po tříleté pauze taky minim konečně zase zmizet přes svátky do tepla, takže budu možná zdobit už začátkem prosince a před vánoci rada sklidim:)

Offline Jitka77
1955 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 15:54

Příznivci King Crimson si mohou na stromeček pověsit i Roberta Frippa...

Offline rozarka
4224 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 16:23

Kdyby někdo nevěděl jak na to 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 16:25

Já bych měla nejraději stromek čistě bez ozdob, jenom tlumená mini světýlka. Mě ten barevnej chaos ruší od té krásné živé zelené a dusí ten ozon lesa.

Online Zuzuli
3846 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 16:37

Koralkove ozdoby mam doma originalni ze ctyricatych let, z dedova detstvi, ale na stromek je nedavam, spis by potrebovaly vsechny opravit.

Moje mamka i babicka maji rady ty stromky ton v tonu, pred lety si koupily obe sladene sady ozdobicek, takze ten skleneny mismas jsem si vzala ja. Mame jen sklenene ozdoby, ty stare treba orisky, rampouchy, sisky, zaludy, strevicek, srdicka, ryby, muchomurku a tak. My k nim dokoupili s muzem na nase prvni vanoce s dcerou dalsi postavicky, kominiky, sovy, a hodne jednoduchych jednobarevnych kouli, ve zlate a vinove. Ted je dceri ctyri a pul a mame navic koule fialove a ruzove, andilky, louskacky, snehulaky a dalsi. Pizza nebo zmrzlina by se ztratila Takze ja se hlasim za tym barevny mismas. Jen dcerine touze po chlupatych retezech zatim odolavame

A po sviticich muchomurkach porad pokukuju

Offline Kokoska
35127 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 16:58

andulka01 mne se mochomurky taky nelibi a nemam rada ani ty barevny svicky nebo lucernicky.

Doma jsme mivali nejdriv opravdovy svicky a pozdeji elektricky bily svicky doplnene par skutecnyma, kvuli plaminkum a vuni, mne teda voni i ten "smrad", kdyz se zhasnou. A milovaly jsme kouzlo, kdy se  po sfouknuti svicky horici sirka vlozi do toho horkeho prouzku koure kousek nad svickou a ona se rozsviti.

Offline Kokoska
35127 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 17:00

Pinot Noir hned jak jsme tu hruzu vybalili, dcera na me tak koukla a povida "jezis... to mi urcite upadne!" No maji je myslim porad.

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 17:05

V detstve sme mali mis-mas, teraz máme takú výzdobu, akú  vrchný vyzdobovač spraví, nech si to užije. Na Mikuláša máme v škole vianočné trhy, vlani prváci boli len nakupovači, teraz ako druhaci už budú aj predávať, tak babka mu na žiadosť uplietla 5 košickov, ktoré sám vyzdobil (Pepco vykupene) a ešte medovniky ideme piecť.  

Online Potrefenáhusa
38995 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 17:18

My hlavně v prubehu Vánoc ty ozdoby prevesujem ze spodních pater (a ze země) nahoru ...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 19:50

Potrefenáhusa my dáváme stromek na stolek, takže v ohrožení je jen spodní patro. Ale letos se obávám, že by to chtělo ten stromek spíš zavěsit od stropu

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 21:43
Reakce na Kokoska:

U dcery maji mym pricinenim na stromecku sklenenou zmrzlinu v kornoutu a pizzu. Neprozretelne jsem predloni dovolila malymu chlapeckovi, ze si muze vybrat jednu ozdobu pro sebe a jednu pro segru. Neomylne sahl po tech hruzach a nedal se premluvit k nicemu jinymu. Dceru omejvali, kdyz to videla, ale vesi to statecne.

​Letos jsem viděla i hranolky a donuty, kdybys zase vyrazila s vnoučata na nákupy

Offline Samantha
3300 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 22:04

Tohle je prima nápad

stedravecere.cz

Offline Makara
3667 příspěvků moje polička 27. listopadu 2024 23:09
Reakce na Kan:

Já bych měla nejraději stromek čistě bez ozdob, jenom tlumená mini světýlka. 

Zdobíme předem, protože na Vánoce jsme obvykle na horách. Loni ho dali do stojanu hned po nákupu někde v půlce prosince a dcera se pověšením světýlek zcela vyčerpala. A ro jsme na její žádost měli fungl novou sadu růžových. A mně to přišlo jen s těmi světýlky dost dobrý.  Nakonec vyměkl muž a zdobilo se. 

Offline slniecko admin
19629 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 01:15

Mňa dnes pobavil tento náhodný objav...

https://www.obi.sk/sady-naradia/bosch-adventny-kalendar-2024-33dielny/p/2557775

akurát som nepochopila, prečo 33 dielny...

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 03:37

slniecko On má 24 okýnek, ale celkem je uvnitř 33 dílků nebo nářadí. :-)

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 28. listopadu 2024 07:37

slnieckojá jsem muži koupila tenhle 

Máme už od loňska a je to jeho nejoblíbenější bedýnka s nářadím. Oni je každý rok obměňují.