Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 15:36

Sweet Potato hele dobrý, vidina 2 klidných hodin mě dost pozvedla na duchu. Premyslim, zda radši umýt okno od nivey nebo si pustit nějaký seriál

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 15:38

Aranel To jsem psala ja o svym byvalym. Tam kdyz zapipala pracka, tak mama byla skutecne posledni, kdo se zvedal. Jenze kluci uz chodili na VS, pak ten starsi I pracoval a jezdil tam o vikendu a proste tam bylo dany, ze na tri chlapy v plny sile nebude delat zenska. A jako zadny ukolovani neprobihalo, uz to bylo zajety, on tatinek sel prikladem a proste o manzelku pecoval a staral se, asi jednou dvakrat jsem byla u toho, ze pripomenul, ze kdy jsou celej den kluci o zkouskovym doma, ze prijdou s mamou do stejnyho poradku, jak rano odesli do prace. Ale pritel treba automaticky zehlil, kdyz se proste naplnil kos, nebo delal pro vsechny veceri. Tak mame bylo k padesati ze jo, tak proste si ma po praci obejit svy konicky a ne se kde hledet v domacnosti a zametat drobky.

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 15:44

žluťásek Ja to pisu furt, ze varim od 7:-D Normalne treba na ctyrikrat po 10 minutach, ruzny ukony. Mezitim jdem ven nebo na nakup, klasickej provoz. V pul 12 serviruju, ale to suroviny mam pripraveny od vecera, do sklepa neexistuje treba, ze bych sla nebo teprve do obchodu, to rozhodi harmonogram:-D. Bordel je teda strasnej, fakt strasnej, co dcera v ty vezi vyvede a co ja ji povolim (vsechno krome nozu a horky vody:-D:-D)

Offline Aranel
6708 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 15:49

Karja Jo, tak ty. To mi prostě přijde jako dobrej model.

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 15:53

Karja když byl syn malinkej, tak byl se mnou u linky ve věži pořád. Jinak bychom nejedli asi vůbec. Chvíli mi třeba pomáhal - krájeli jsme spolu zeleninu a on ji házel do misky, pak dostal druhou misku a přesypával to různě nebo nabíral lžící, míchal. Když ho to omrzelo, dostal tam nějaký svoje patlání, třeba trochu něčeho sypkýho, co si mohl likvidovat podle potřeby. Jako malej a ještě trochu i doteď, měl fakt inteznivní silnou nutkavou potřebu pořád něco přelejvat, tak většinou tam měl nějakou sestavu misek a hrnků a lil si tam vodu nebo vystydlej čaj, co jsem už nechtěla a obětovala.

Já tuhletu přípravu po kouskách a odbíhat od toho, to vůbec neumím a nedovedu, ani mě to nenapadne. Když začnu vařit, potřebuju to udělat všecko najednou. Asi by mi to ušetřilo ve výsledku dost času, kdybych si to nachystala ráno nebo den předem. Ale na to nejsem dost organizovaná.

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 16:00
Reakce na žluťásek:

Sweet Potato hele dobrý, vidina 2 klidných hodin mě dost pozvedla na duchu. Premyslim, zda radši umýt okno od nivey nebo si pustit nějaký seriál

​Rozhodně seriál!

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 16:01

Děkuji všem za odpovědi . Něco nám pořídím a uvidíme.

Offline dzizisketa
9042 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 16:24

No já dneska vařím oběd teď. A jindy obedvam tak v půl druhé nejdřív, častěji ale až po druhé. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 16:32

Aranel Karja No nebyla jsem to já, ale víceméně to tak funguje i u nás. Manžel jim jednak jde příkladem a jednak je k tomu vždycky i vedl. Od 13 byl sám bez mamky, takže doma pomáhat musel. Teď už jim taky není potřeba nic říkat a už jsem tady i psala, že sami to vidí. Řeknou třeba, že u kamaráda na návštěvě byl binec a proč si neuklidí. Pak konstatují, že je jasný, že je tam binec, když nechají všechno na mamce a s ničím jí nepomůžou.

Mně přijde, že když si po sobě jen uklízí (opravdu nemakají celý den), tak já nemám doma žádnou práci.  Stačí jen to, že se nikde neválí prádlo ani jiné věci, že není nikde nic rozdrobenýho a všechno nádobí v myčce. Máme doma vlastně pořád uklizeno a nic pro to nedělám.

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 16:35

katkas hecla jsem se na to okno a mám ze sebe fakt dobrej pocit, lepší než seriál

Offline Pinot Noir
30086 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 16:42

Renusatko Myslím, že uklidit po sobě je nejdůležitější. Nepotřebuju chlapa-hospodyňku, ale burana, z kterého padá oblečení po celém domě, neuklidí po sobě talíř a nechá zadělaný hajzlík, bych nesnesla. Z této diskuze mám ale pocit, že pro někoho existují jen tyhle dvě formy chlapa ;)

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 16:49

U nás začíná jít do tuhého. Ráno koukám, dítě má moji čepici.
Vždyť jsi mi ji půjčila.

No jo, ale netušila jsem, že na doživotí. A co to máš na sobě za košili?

Ségra mi to dovolila. 

Ale to je moje košile!

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 16:54

Sweet Potato :-D:-D Je cas na polystyrenove haleny!

Offline Vilemina
2366 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 16:54

Sweet Potato to mi připomíná Betty MacDonaldovou

Offline Sweet Potato
40668 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 16:57

Vilemina Taky už mne to napadlo. Oproti ní mi rozkrádá šatník naštěstí jen jedna. Když je něco ochotna vzít na milost starší, cítím to spíš jako výjimečnou poctu. Ale mladší se nežinýruje.

Offline dzizisketa
9042 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 17:03

Pinot Noir

NNj, když ty tomu taky nepřidáš, tou hospodyňkou. Za prvé tím přisuzuješ starost o domácnost výhradně ženě, za druhé to prodáváš jako něco méněcenného. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 17:10

dzizisketa Hele já nevim, ale ty fakt chceš po člověku, co je celý den v práci, aby přišel a dělal ještě domácí práce? 

Offline Potrefenáhusa
39079 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 17:10

Sweet Potato když v tom choděj jenom vony, tak dobrý, ne, až to začnou nosit kámošky, bude to horší :-))

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 17:14

Další level je, když ti naopak začnou posouvat svoje hadry. To nevíš, jestli máš být polichocena, že vypadáš tak mladistvě, že můžeš nosit teenagerske oblečení, nebo naopak jseš už tak stará, že je fuk, co nosíš

Offline dzizisketa
9042 příspěvků moje polička 10. prosince 2019 17:16

Mutziputzi

Ano, stejně jako to dělal celou dobu. A v případě mého muže navíc nejde o celý den, kdy je v práci.