V naší školce před rokem to bylo se sladkostmi, jak píšeš - jeden nebo dva kousky něčeho malého, když měl někdo narozeniny nebo svátek. Teď se asi rodiče začali předhánět či co a syn měl dneska v šatně celý kornout ledových čokolád a dva pytlíky naplněné sladkostmi z nějakých oslav, které prošvihnul. když. Ke konci roku kinder vejce + lízátko a ještě něco... Mně je úplně proti srsti jít do školky s plnou taškou sladkostí, což tam tihle lidi museli přinést, když to bylo pro celou třídu. Ještě nám doma vzniká situace, že to přivezeme, synovi je to celkem ukradené a dcera škemrá, jestli jí dá tohleto nebo támhleto. Protože on o sladké nestojí, ona naopak. Hrozně mě mrzí, že se nedá jim tam donést třeba bednu mandarinek.
Vše o těhotenství a dětech
Gatita Ty narozeninové bonbony mi nevadí. Ale vypadá to že jim dávají běžne sladkosti po obědě a docela velké sladkosti, vadí mi, že je to takové pěstování návyku, ze sladkosti jsou běžnou součástí jídelníčku. My doma právě takove ty echt sladkosti téměř nedáváme, vedeme to, že to je něco výjimečného, na výletě nebo na návštěvě nebo se koupi venku, rozhodně nic co se najde po obědě doma, tady mám ty miminni suchary nebo nějaké ty ovocné tycinky. Napsat email na ředitelku mi připadá stále jako obejití těch učitelek, ředitelka školky je spíš ředitelka pro ty formální věci, ona je současně i ředitelka ZŠ, za vedeni skolky je tam nějaká ,,vedouci učitelka,, nebo jak tomu říkají. Jakoby já si vím rady, ale jen mi vadí ta forma, myslím, že to vadí i ostatním rodičům a diskuze by nebyla marná, jenze tohleto hromadne psaní vždycky zavání nějakým nedorozumenim.
dynda mandarinky nejdou? U nás jde meloun, tak mandarinky (jako ovoce ve šlupce) by možná taky šly
U nás mi to přišlo přehnané ze začátku, asi se sešlo hodně narozenin. Horší mi připadají náhrady za odpolední svačinu, když jde dítě po obědě. To je často sušenka (jakože cereální
),
ochucené mlíko, levná kapsička plná škrobu a podobné věci. Já aspoň syna donutím se rozdělit s bráchou, ale ten je zas před obědem![]()
dynda naše školka je ještě o krok dál a když dítě odchází domů po obědě, dostane místo odpoledni svačiny nějakou balenou ohavnost. Emco sušenku, co je sladší než tatranka, kukuřičný tyčinky plněný nějakým nugátem, nejlevnější musli tyčinky apod. Prý že kdyby tam měli bednu jablek, tak to děti nebudou jist a shnije jim to tam... Odpolední svačinu odhlásit nelze a nedat jim tu sladkost taky ne, protože to mají zaplacené ![]()
dynda Jakoby já chápu, že jsou takoví někteří rodiče, staci se na ně podívat, prostě neřeší to, nechápou základní skladbu jídelníčku, s tím člověk nic neudela. Ale ty učitelky by to vědět měly, mají na to vzdělání a nějakou výši inteligence, u níž by člověk předpokládal, že ví, ze sladkosti pro triletaky na denní bázi nejsou moc vhodné. Mně přijde, že si tím ty děti tak jako získávají nebo nechapu proč to dělají.
Karja to je na nic teda! A kde to sladké berou, vždyť to musí jít nějak bokem, ne z peněz pro jídelnu. U nás je poměrně často setkání s rodiči, máme taky nějakou školní radu rodičů, něco takového nemáte? Ta řeší, co vím, různé odměny na Mikuláše a tak. My sladké celkem dáváme, kousek čokolády, kakao a podobně. Ale pořád si myslím, že školka by měla být lepší než já:)
Ja do toho mladym kecat nemuzu a nebudu, oni moc dobre moznosti znaji.
žluťásek u nás to samé. Přitom u malé ségry (školka ve stejné MČ před šesti lety) se odpolední svačina normálně odhlašovala podle toho sešitu, kam se píšou odchody.
žluťásek U nás ty odpolední svačiny propadnou, občas si beru neteř, ale ségra to neřeší, je to snad 7 Kč a to jídlo se nevyhodí, ani to někdo jinej, nebo si to vezme někdo z kuchyně, však co. Bohužel tyto sladkosti domu se nosí i bez toho, aniž by tam dítě bylo přihlášené na odpoledne, je to něco jako odměna po obědě nebo co.
No jako už budu ,,paní problém,,. Já jsem se totiž minule nějak ,,ohradila,, ale fakt jen jsem upozornila, že jsme dobrovolný příspěvek dvě stovky na pomucky platili omylem dvakrát. Jako měla jsem držet pusu, dvě stovky sem dvě stovky tam, to je fakt jedno, jen jsem chtěla uvést na pravou míru, že jsme nezapomněli, ale platili to hned v září. No měla jsem si nechat kapacitu na tohleto.
Karja aha, ja to beru podle nasi skolky, ktera je mala, a reditelka tam sama uci a vi, co se tam deje, tak tam bych to nevnimala jako nejake obchazeni. Ale i kdyby to tak nebylo, tak bych se na ni obratila, protoze odchytavat ucitelky v satne je na pytel. Vsak to neni vylozene stiznost na nejake pochybeni.
Karja a těmi slakostmi myslíš třeba buchty a sladký jogurty s barevnými nesmysly ke svačině, nebo vyloženě bonbony, sušenky, blbosti? V pořádku ve školce není ani jedno samozřejmě, ale ty blbosti navíc by mi vadily mnohem víc. My se taky snažíme syna trochu kočírovat a i tak se nám to trochu vymklo z rukou, to byl nejdřív adventní kalendář, pak cukroví, pak čokoládky na stromečku. Striktně teda jen jedna denně, ale i tak se mi to zdá už dost.
A mám sama máslo na hlavě, byli jsme dnes na pcr testech, tak jsem mu chtěla udělat radost a slíbila, že udělám banán v čokoládě. Jen tak jsem to pocakala, žádný ponoření po celé délce, ale dostala jsem se k tomu až večer a nějak ho to moc nakoplo a nemůže zabrat a ještě nespí. To jsem teda nezvládla ![]()
Evaeva Jako já sladké taky dávám ale formou třeba ochuceného jogurtu, ne kinder čokolády a tak. Bonbony vůbec třeba, to děti ani neznají, chudáci si to drží v ruce jako lízátko:-D. Nebo občas dostanou nějaké ty miminni sušenky, BeBe sušenky, ale ne ty takové ty dětské sladkosti nebo jak to nazvat. Na výletě či návštěvě jim povolim víc to zas nejsem blázen, prostě taková normální střední cesta.
Karja U nás nejde mít dítě přihlášené jen na půl dne. Já bych teď pár korun za svačinu taky neřešila, ale nemám možnost volby. Kdyby to aspoň dávali mě/do skříňky, ale oni to dávají rovnou synovi při odchodu. On si to celou dobu drží a hned před školkou sní. Ale je pravda, že už dostali i jogurt nebo jabko.
žluťásek Jídelníček mi přijde dobrej a to neřeším, že mají buchtu, koláč, kolikrát je psaný nějaký sladký nápoj. Vadí mi ty blbosti po obědě, běžne kindercokolada, dneska to byla ta vetsi co se prodává samostatně, pak třeba ty minicokolady jak je tam nějaký obrázek vevnitř, Brumík. Jako my slavíme když nic ten den nepřinese. Mikulášský balíček obsahoval snad 7 sladkosti!
Evaeva Já vůbec nevím z jakých peněz se to hradí, já mám pocit, zda to nekupuji snad ze svého. No musím se prostě zeptat, třeba je část těch narozeninových věci, jen jim to prezentují jakože za odměnu...ona dcera ještě neumí říct tak nějak jak to je přesně:-D řekne že je to za to, že papala.
Evaeva Aha, no u nás je dcera automaticky na půl dne přihlášena. A když neteř stihneme omluvit z odpoledne do čtvrt na 8, tak ji to svačinu taky zruši a dokonce jim ani nepropadnou peníze.
Karja No miminí křupky mi už neprojdou:) Kluci jedí sladkého určitě víc než by museli, jogurt už jiný než ochucený nechtějí, ještě tak bílý posypat troškou granka, často mají k snídani chleba s medem, ob den kakao (slabé teda). Bonbóny nekupuju, ale občas se u nás vyskytnout (babičky), kupují teda gumové medvídky. Jako z klasických sušenek znají jen Brumíka, tatranku v životě neměli a v obchodě chtějí akorát rohlík, ale úplně nadšená z jejich jídelníčku taky nejsem.
Karja na Mikuláše syn přinesl adventní kalendář. Nakonec byl pak už pořád doma, takže tím nahradil čokoládu k odpočinku po obědě (dostává dílek čokolády a jablko). Ale mladší mu to samozřejmě záviděl a přišlo mi to zbytečný, bublifuk by udělal stejnou službu.
Evaeva totéž u nás. Nechápu proč nemůžu ty odpolední svačiny úplně odhlásit. Nebo proč nemůžou dostat totéž co děti, co tam spí. Klidně bez pomazánky, suchej rohlik nebo čtvrtka jabka by mi byly rozhodně milejší. Nebo čert vem pětikorunu, ale fakt nepotřebuju zvykat dítě na tyhle laciný hnusný sušenky.
Karja docela vám závidím vaši důslednost. Nám to strašně kazí babičky
moje mamka mu tuhle koupila kinder mléčný řez, prej že to je mléčný přeci. Já jsem to nikdy předtím neměla, teda to je tak strašně hnusný. Nebo Actimel, já jsem důsledně kupovala jen bílý a vydávala to za extra odměnu, no jenže babička kupuje ten jahůdkový, mami, víš, ten mám moc rád
Evaeva Jo, tak já zase musím říct, že holky to vyvažují tím ovocem a zeleninou. Ono když na svačinu sni dvě jablka, tak jim hranolky k obědu koupíš s větší lehkostí. Ale ty prasacke sladkosti k pravidelnému jezeni mi vadí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.