DruI no, ja myslim, ze to spis tak, jak to popisuje Pinot Noir. U nas existovaly ty seznamy a uz predem se hlasilo, ze se v sobotu bude kopat na zahrade, takze budicek nejpozdeji v 6:30. To se ti nechce uz nejak z principu. Jako taky nechci mit doma pubertalni flakace, co lezi na gauci, zatimco ja padam na usta, ale zatim mam pocit, ze se mi ten nenasilny zpusob osvedcuje.
Vše o těhotenství a dětech
Přeruším diskuzi s dotazem. Co 2 leté děti a deskové a podobné hry? Přemýšlím o hře Můj první ovocný sad, ale ocenila bych jakékoli zkušenosti. Děkuji
Takhle přesně si to pamatuju z dětství taky, a co je horší, přesně v tom stylu nás vychovávali, jako že já jako holka musela to a to a bratr nemusel. Navopak bylo potřeba pány obskakovat.
- "Mami, proč už musím vynést koš/jít nakoupit/vyluxovat/vyčistit boty/umejt koupelnu/a milión jinejch věcí zase já?!" (=já, takto majitelka dvou bratrů)
- "Protože seš holka!"
Čert by mě vzal! A to matka jinak nebyla žádná slepice, naopak veskrze moderní, vzdělaná a zcestovalá žena s rozhledem ![]()
katkas prvý ovocný sad sa môj syn pokúsil zjesť, včítane vrany, ale to on všetko. Zase staršia v tom veku spoločenské hry milovala (ten sad ešte neexistoval, tak sme mali najprv niečo, čo sa volalo Dúha a potom nejakú hru s Krtkom a myškou a tak), tak to asi strašne závisí od dieťaťa. Podľa mňa treba skúsiť. Niet nad hračku, pre ktorej môže aspoň rodič sedieť.
Ty jsi holt formát. Ne jako ty nešťastnice bez kapky silné vůle, co nad sebou pak zvracej v kabinkách.
Já myslim, že si s Mutziputzi eště popovídáme, teď neni ten pravej čas... počkejme si na jaro ![]()
barbucha No, to zdůvodnění mě štvalo..
barbucha Ounz Moje spoluzacka na VS vstavala o prazdninach na budika po nocni, aby starsimu brachovi, kterej navic na brigadu nechodil, uvarila obed. Desny, desny, desny. Jako neni to tak davno, dalo by se rict dnesni doba. Ale asi se to nebralo, ze je kluk, ale ze je neschopnej bez ohledu na pohlavi:-D
katkas dva roky mi prijdou na deskovky jeste malo, ale treba Djeco ma hry pro nejmensi, ruzna jednoducha domina nebo neco na principu vkladani tvaru, kdyz na tebe prijde rada. U nas pak hodne jelo Dobble Kids a Smolicek pacholicek nebo 3 nakladaky od mindoku (ale teda tak az od tech tri let).
Pinot Noir Ja myslim, ze tu mozna az na vyjinky mluvime vsichni o tom samym. Pomahat, ale zadna povinnost seznamu na lednicce a bodovani uklidu. Ja jsem treba nesnasela takove ty vanocni/velikonocni uklidy, to mi prisla pruda, ale pozadavek typu, ze je zaslapana predsin, zda bych mohla, tak to jsem mohla, to mi prijde jasne oduvodnitelny. Ale aby potomek si, hazel jen spinavy pradlo do kose a tim to koncilo, to ne, protoze jak se pise, dneska kysnou deti doma pomalu do 30 let a pochybuju, ze by v 16 najednou prisel k rozumu:-D:-D
Karja Zní to děsně teda
Ounz No hele ja na to cumela vyslovene s otevrenou pusou, navic oni byli takova ,,lepsi rodina,, rodice snad kazdej dve VS, cestovali, meli vlastni podnik....tim vic mi to neslo dohromady.
Karja Tak mý rodiče jsou/byli vš a možná by ses taky divila..není to záruka ničeho
Ounz Jo, to urcite mas pravdu! Ale mne to prislo jak z praveku proste a z nejaky socialni rodiny.
Karja aha
, jako zní to divně
Mně tedy v lete bouchlo saze a děti mají za úkol vyklizení myčky. Do té doby jsme taky jeli na dobrovolné bázi. Ale když já připravovala večeři a poprosila, jestli může někdo připravit na stůl a akorát mě ignorovali, tak uz jsem nevydrzela. Mam ty deti ocividne spatne vychovany, protoze u nas na žádost o pomoc s vyklizení myčky byla odpověď: tenhle měsíc jsem to dělal, nebo případně ať to udělá brácha.
Každému to vychází na dva dny v týdnu. Mají k tomu ještě vysávání pod jídelním stolem. Pak mají jen školu a svoje věci.
katkas syn ve dvou letech dostal Moje první hra (ta s krtkem, má to bohužel takový nicneříkající název) a Můj první ovocný sad.
Moje první hra mi přijde na úplný začátek hraní nejlepší, jsou to takové aktivity pro mimina. Úkoly třech typů (napodobit zvuky zvířete - jak dělá pejsek, slepička.., pak pohybové - poškrábej se na hlavě, lehni si na záda.., a společné pro všechny hráče - chytnete se za ruce, obejměte ee..) mimo to se velmi nenásilně učí barvy a samozřejmě nejjednodušší pravidla hraní - střídáme se, úkoly si bereme podle barvy na kostce apod. Vsechny úkoly jsou obrázkové, žádná čísla, žádný text. Nikdy jsme teda nepočítali body a nehráli kdo vyhraje, jen jsme ji hráli :) zezacatku třeba pětkrát po sobě a třikrát za den, syn ji hrozně miloval. I teď se k ní ještě občas vrátí.
Muj první ovocný sad je taky pecka, skvělá hra pro začátek. Tu asi znáš, tak nebudu popisovat princip. Jen bych určitě pro 2letou vzala tu verzi Můj první..., má obrovské dřevěné komponenty a je odehraná velmi rychle.
Hodně brzy jsme kupovali ještě Hmatej a najdi, to je taky krásná hra. Zezacatku si s tím syn hrál sám, že jen přiřazoval dílky na obrázky. Později jsme začali hrát i jednoduché loto. Je fajn, že se zabaví i rodič. Když ji hrajeme spolu, tak já poznávám věci hmatem a syn do je vytahuje a rovnou na ně kouká. Snaží se i po hmatu, ale to samozřejmě ještě neumí, tak u toho dost fixluje.
Teď nevím, jestli to kdysi psala Renusatko ? Že muž-tatínek vytvořil atmosféru, že kluci musejí doma přiložit ruku k dílu (prostřít, nandat myčku, nedělat po sobě zbytečný bordel, když je třeba, účastnit se víc), protože máma jako jediná žena v domácnosti potřebuje podpořit a aby měla taky čas pro sebe. Když na to koukám, leze mi z toho takovej upravenej patriarchát, ale vlastně bez zbytečnýho zdůrazňování těch genderovejch odlišností se mi to dost líbilo.
A dost by mě zajímalo, jak Karja dovede s batoletem uvařit sofistikovanej oběd. Já jsem dnes blbý zeleninový rizoto dělala přes hodinu.
Během krájení cibule jsem si všimla, že syn z knihovny vyházel důležitý papíry a hrabe se v tom. Šla jsem mu to sebrat a uklidit a současně zakázala lézt na stůl, když je tam jídlo. Než jsem se otočila, dítě vyšplhalo na stůl a shodilo misku s jogurtem. Dostal velice vynadáno a já šla čistit jogurt z koberce. Dítě se odešlo vyplakat na chodbu, kde ho zaujal vystřelovací deštník. Sejmul s ním pytlík s vytříděnými plasty. Dostal hadr, aby umyl špinavé zdcadlo a já vytřela chodbu. V zaujetí umývání skla se počůral, takže převléct a setřít podlahu.
Odeslala jsem ho hrát si chvíli normálně sám, abych mohla udělat ten oběd. Vylezl si do učící věže, že bude koukat z okna na stěhováky naproti. Zatímco jsem stála u sporáku, nepozorovaně si našel krém na ruce a důkladně natřel sebe a žaluzie.
Trochu jsem křičela, umyla ruce a žaluzie a poslala ho hrát si s vlaky. Pohladil mě, odešel a vzápětí přišel znovu, že se počůral. Převléct, posadit ke stolu a mlčky předložit oběd. "Zeleninu nechceš!"
Dostal suchou rýži. Ještě že chodí stále většinou po obědě spát.
To jen tak k tomu obědu během půlhodiny a úklidu 3x10 minut. ![]()
žluťásek
Pardon...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY