SunEclipseprosimte, zmineni v tomhle tematu me lehce vydesilo-pac o tehotenstvi a detech nevim vubec nic ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Tak haranti přitáhli, v pikosekundě proměnili vzorně naklizenou domácnost v kůlničku na dříví... ale odrážedla i krabice Dupla zaznamenaly velikej úspěch. Nejdřív několikrát projeli celej kvartýr (pronásledováni uřícenou Poppy) a pak sedli a hodinu stavěli. Cajk.
Jo naklizená domácnost... po příchodu snacha pravila, že si občas ke mně přijde jen tak pro uklidnění sednout, že už jí z toho věčnýho bordelu a roztahanejch barevnejch serepetiček až zrak přechází hrabe... po chvilce se rozhlídla kolem a konstatovala, že přijde, leč jedině bez dětí ![]()
barbuchavčera som mame povedala, ze by dom nikdy neverila, aky neporiadok dokáže dieťa spraviť za polovicu sekundy.
Muz vcera vyfasoval na dve a pul hodiny mensi do nositka a starsi k tomu a ja sla do lazni. V aute priznal ze to bylo ponekud narocnejsi nez si predstavoval. Tak jsem mu rekla at si to pamatuje az zas bude mit nejaky hovezi napad...
viktorka_od splavu ano, je to narocne
.MarcelaN je vzorny otec, to nemuzu rict ani nahodou-deti vodi do skoly, na krouzky , uci se s nimi, bere je na kolo, plavat a podil praci v doma ma mensi ale to je i tim, ze on to "nevidi" ale kdyz mu reknu, tak vsechno udela, jen ja mu nechci rikat a ja jsem fakt narocna a perfekcionista. Pri priprave vecere podil nemel, protoze pomahal jeho otec protoze chtel, ted uz bude nova tradice, prevzal to on a docela rad.
Moje prace je hrozne casove narocna a delat karieru pro me momentalne znamena odjizdet dost casto pryc. Proto chci, aby i on mel podil v domacnosti , tj.videl bordel.
To ze porad "kritizuje"dceru, vetsine deti by to neprislo ale dcera je hrozne citliva a perfekcionista, vse si bere, casto i z vtipkovani prejde do place. Toto on moc nechape, ale chce na tom pracovat a ne ji bit, coz beru jako plus.
Ono to napsat a vysvetlit bez kontextu je moc tezke.
To zavinovani delohy je pekne svinska vec! Pripomente mi to, az by me nekdy napadlo mit treti dite. Fakt uz nikdy tohleto....
Karja jj, po druhym porodu to bylo něco prisernyho.
Candance aha, dekuji za vysvetleni a musim rici, ze dle meho nazoru se manzel zapojuje opravdu velmi nadstandardne. Vlastne asi hlavnim problemem je, aby prijal vase meritka optiky domaciho neporadku za sve a ridil se jimi...ja prave nepochopila tu predchozi uvahu o rozvodu, ze kdybyste se rozvedla, mela byste volno v dobe kdy manzel by mel dcery. Protoze logicky mi vychazi, ze v dobe kdy dcery by byly zase s vami, bylo by vse zase komplet na vas
u tech "meritek optiky domaciho neporadku" plati, ze za poradek musi zodpovidat ten, kdo ma ta meritka nastavena prisneji. takze Candance nechtej po nem, aby "videl" co vidis ty, to nejde, druha varianta, ktera by se ti urcite nelibila tez, je ze by byl prisnejsi a neustale chodil a prudil ze malo uklizis
viktorka_od splavu vzdyt ja to vim ale obcas je to tezke
viktorka_od splavu Hihi, jojo, ja kdyz si stezuju na samba, tak mi rika segra ,,aspon po tobe nic nechce,, a to je fakt. Kdyby mi na MD rekl, ze mam doma bordel nebo neco, asi bych ho zabila:-D. Obcas fnuka kvuli jidlu ale to neni smerem ke mne, ale k sobe, ze nema cas si uvarit neco dobryho a to je taky votravny, jeste bordel do toho zapojit. Jen jednou snad rekl neco o tom, ze je tu binec a ze radsi nechaji mamku v klidu samotnou aby si uklidila a nebudou me rozcilovat:-D:-D Svata pravda. Kamosky manzel je treba poradnej, jenze on po ni kolikrat jeste neco s kecama prepucuje!!!!
MarcelaN Ja bych jen upozornila, ze vzorny otec neni to same jako vzorny manzel. ;-) Kdyz zustanu u prikladu, jako dite bych radeji tatinka, ktery se mnou kouka na pohadky, nez otce, ktery pomaha s pripravou vecere.
Candance Coz tedy neznamena, ze ti nerozumim. Ja uz psala, ze u nas je cela domacnost na mne, ne uplne dobrovolne, ale logicky. Obcas vybouchnu, ale vcelku to akceptuju. Kdybych nepracovala z domu, bylo by to dost neunosne. Ale myslim, ze tobe by prospelo trochu lehkosti, mam pocit, ze jsi dost prisna na sebe i na okoli a je to skoda, jednou ti to mozna bude lito. Dobre se to radi, ale tezko provadi, to je mi jasne. A co se dcery tyka, co sourozenec? U nas nekdy funguje vychova "pres nej" :-). A u dcery pomaha nejvic klidna domluva, pochopitelne ne ve vypjatem okamziku, ale kdyz je klid. Idealne vecer pred spanim. Nebyla jsi to ty, se kterou jsem resila to hnusne chovani k bratrovi? Nejvic na ni proste zabere takova klidna lehce filosoficka rozprava na tema vztahu, o ktere muze v klidu premyslet. :-)
Candance Jinak kamoska byla takhle s ditetem u psychologa, petiletym teda a nakonec tam skoncila ona s manzelem, pac dite bylo proste normalni a jen odrazelo chovani rodicu vuci nemu. Takze pokud tvuj muz souhlasi, vyuzila bych toho a sla bych tam proste bez ditete, mohla by to zbytecne tezce nest. A myslim, ze to aspon trochu pomuze;-).
Garfie no na me je tez vetsina, ale proto ze to tak zustalo po RD a protoze on mi prece pomaha s vyzvedavanim (ja taky vyzvedavam) a kazdy opakuje, ze on pomaha nad ramec beznych manzelu. Kdyz ho poprosim, vetsinou mi pomuze.
Mame jeste mladsi dceru, povahou naprosto rozdilnou- te je vse fuk a to je manzeluv milacek. Ale jeste je ve skolce, uvidime az bude starsi.
A ano, jsem hrozne prisna na sebe i ostatni, snazim se s tim posledni rok bojovat, jde to tezko. Proto nechci, aby takova byla i dcera.
Karja
Ano, spravna poznamka, na toho psychologa jsem uplne zapomnela a souhlasim s tebou, absolutne.
Candance Asi se budes muset smirit s tim, ze jsi proste manazer domacnosti a musis ukolovat. Taky to delam nerada, protoze si pripadam jako stekna, ktera obtezuje (i kdyz to tak druha strana treba nebere). Tuhle roli za tebe asi neprejme, tak se s tim smir. Trochu polev v narocnosti a porid si nekoho na vypomoc, bud na vyzvedavani (nejaka studentka?) nebo pani na uklid, to taky pomuze. Drzim pesti! Rozvodem to fakt neres ![]()
Oni to ti starsi sourozenci maji tezsi, vidim to kolem sebe hrozne moc (hlavne na cizich, haha), budte na ni hodni!
Garfie ja vim, ja jsem taky nejstarsi...
Ja uznavam, ze problem je muj a dcerin perfekcionismus a manzel pomaha, ja si vlastne chtela jen postezovat, ze on nechape tu jeji skoropubertackou dusicku.On je jinak bajecny a zase si nemyslete, ze je beham jen s hadrem a prudim.
K psychologovi asi pujdeme jen my dva a pak se uvidi,jak to rici dceri.
A uz nekdo prosim nahodte neco jineho
Garfie to já nijak nezpochybňuji, jen jsem reagovala s dotazem že najednou to je vzorný otec - z předchozích příspěvků mi to tak nepřipadalo (respektive mylně jsem se domnívala, že se nijak valně nepodílí na péči o dcery když Candance uvažuje o rozvodu, aby měla více času na koníčky a kariéru)
Garfie Ja to ukolovani taky nesnasim, takze casto doplnim neco jako ,,nemusis, udelam to sama,, a to kolikrat I na nabidku. Nebo pozadam a reknu ,,ale klidne to pocka do zitrka,,. Pritom by to bylo prijemne mit to udelane hned, ze jo. Ale presne si pripadam, ze nekoho opruzuju. On to tak totiz partner I dost casto takto podava, ze po nem furt neco chci.
Candance já mám 10 letou a začínám se bát puberty... 15 letý syn sem tam prohlašuje, že nechce mít děti, když vidí, jak dovede vysírat ... přitom je to chytrá a vtipná holka, jen občas mívá "svoje" nálady, který jsou dost výživný
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY