Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10968 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 15:03

Pinot Noir aj my máme trojlozko

Online Gatita
8713 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 15:13

Karja Pinot Noir u nas je to v noci jak na orloji. V jednu se u nas v posteli vyloupne syn, ja prechazim k nemu do postele. Sotva tam nasteluji sve rozbolavele bricho a zacnu zabirat, otevrou se dvirka a syn jde ke mne. Ve dve se presouvam zpet k manzelovi, ve tri se tam zhmotni syn...a tak porad dokola+ jdu mezitim 10x na zachod

Online Gatita
8713 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 15:19

Dnes jsem byla v porodnici na kontrole, ani jsem si nestacila sundat bundu a uz jsem sla na radu. Minuly tyden take. Zadne cekani 4 hodiny, jak koluji zvesti. Je to asi temi svatky, ale jsem fakt rada! Uz je tomu videt na konec, nervy jsou to tentokrat hrozne, nadhled nula, trvat to o mesic dele, tak minimalne zesedivim. 

Offline Karja
44976 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 16:08

Mrakoplas Noo, to jsem zkousela na tajnacku v nemocnici, protoze jsem uz byla zoufala a nechtela. Ted ji ho zatim davat nechci, at zas nepokazim nejak to kojeni radsi.

Offline Karja
44976 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 16:09

Gatita Atak ty urcite chodis nekam do nejake dobre porodnice, ne? Tak to bude urcite v poradku,jen bude mensi, ale venku to uz dozene!

Online Gatita
8713 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 16:22

Karja jo jo, je to ostre dozorovane tehotenstvi a ta porodnice je dobra. Prave az moc! Ty jo ja si ani neuzila vyber kocarku nebo nejake teseni, nic! Tohle proste neni projekt pro slabsi povahy. Klesla jsem tak hluboko, ze jsem dohledala papiry z posledniho trimestru, kdyz jsem cekala syna...a zjistila, ze to bylo jako pres kopirak, skoro uplne stejne mimo tabulky. Ale tenkrat to nikdo moc neresil (ono ani nebylo vlastne nastesti co), tak jsem byla tenkrat vic v klidu

Online Gatita
8713 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 16:30

Nemate nekdo zkusenost s podavanim kapek proti prdum hned od narozeni? Znama (lekarka) tim dopovala dite uz v porodnici, ze pry jakmile se tam ty plyny jednou nafouknou, uz jdou blbe vyvazat. Mne se dost prici davat cokoli preventivne, ale je fakt, ze prvni dite trpelo jak zvire a neslo s tim nic moc delat pak

Offline gtea
120 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 17:05
Offline Karja
44976 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 17:22

Gatita Tak presne tohle jsem resila ted a doktorka mi vcera napsala, ze espumizanek I biogaia klidne muzu davat

Offline tzaziki
1159 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 17:25

Offline tzaziki
1159 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 17:25

Pinot Noir Takhle jsem v lete kamaradce demonstrovala jak spime, tedy spis kde spim ja. Nic se nezmenilo, jen nam tam jeste obcas dorazi princezna...... nekam doprostred.

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 17:30

@Gatita detska sestra v porodnici nam rekla, ze tim dite nejde predavkovat. Davam sab simplex od prichodu z porodnice (7 dnu) 10 kapek, po sestinedeli jsem navysila na 15. Jeste ted mu je tak dvakrat denne dam a to mu za tyden jsou 4 mesice. Davam mu i probiotika Bio gaia, ale na to zas doktorka rekla, ze probiotika ma v mlice a tak je to zbytecny. Pediatricka od bratrovyho ditete se zas tvari, ze kdo probiotika diteti neda, tak je spatnej rodic

Online Gatita
8713 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 17:36

Karja 711990 diky, preptam se pak pro jistotu v porodnici, az bude dite na svete, ale kapky s sebou nejake urcite vezmu. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 17:48

711990 Gatita mne tiez detska lekarka vravela, ze sa tym nepredavkuje, nevstrebava sa to, prejde to crevom von. Ale na niektorych z tych kvapiek (teraz neviem ci sab alebo espumisan) je napisane podavat az od troch tyzdnov.  Ale nasim sa presne tabulkovo v tom case tie koliky objavili, dovtedy som to nepotrebovala, tak som neriesila.

Offline Pinot Noir
30081 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 17:57

tzaziki Jo, takhle přesně spím já, ale i muž! Nevím jak, ale ten třináctikilový chlapeček umí zabrat 80 % postele. Dát k němu miminko se neodvažuji, takže radši dělám bariéru.

Offline Karja
44976 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 18:12

Pinot Noir Sambo rikal, ze je to prirozeny, ze kazdy mlade chce spat v hnizde:-D. Neco na tom bude. On ze zacatku spal sam ve svem pokoji, ale ted se furt vtira, protoze zjistil, ze s dceroi se fakt dobre spi, prece jen jak ma ten spanek tvrdsi, tak ho neprobudi kazdej kopanec a kdyz nemuze spat, tak se staci na ni podivat a clovek ma najednou cistou hlavu a spi taky;-)

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 19:20

Candance mňa dotiahli naši k psychologičke keď som mala 14. Skončilo to tým, že mi na odporúčanie psychologičky kúpili psa, ktorého mi dovtedy kúpiť nechceli. To, prečo som k psychologičke mala chodiť ostao nezmenené (dostala som sa do partie starších deciek 17-18 rokov a dovtedy extrémne slušné a bezporblémové začalo fajčiť a piť, čo naši niesli veľmi, veľmi ťažko). Ale inak, to čo mi tam vtedy tá psychologička vravela sa naozaj splnilo, len teda som si potrebovala prejsť vlastnou skúsenosťou. Fakt by asi vtedy viac pomohlo, ak by sa s ňou porozprávali rodičia...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 19:30

Candance ešte k tomu psychológovi - možno by bolo fajn zájsť si za niekým, kto by vám ako rodine spravil psychologický rozbor. Prebieha to väčšinou tak, že vás ten človek pozoruje vo vzájomných interakciách, dá vám vypracovať pár testov a následne na to vypracuje normálne posudok, kde rozoberie osobnosti, vrátane prípadných získaných neuróz. rodičia sa tak často dozvedia o sebe veci, ktoré nie sú veľmi lichotivé alebo ktoré nevidia a presne ako píše Karja , vo veľa prípadoch dieťa odráža len správanie sa rodičov. Človek byfakt neveril, čo všetko tie malé deti vidia a myslím, že aj my s mužom budeme musieť tvrdo začať makať na tom, aby sme v synovej psychike niečo tými našimi hádkami "nepokazili".

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 19:35

MP Meri kamarátka takto s už mužom pozvali rodinu na obed, z obeda sa vykľula mini svadobná hostina, brali sa v tričku a kraťasoch na úrade, nevesta v 8. mesiaci si ráno zaskočila do kvetinártva kúpiť kyticu a do cukrárne tortu :D Svadobčania netušili o ničom, taktiež boli v tričkách a kraŤasoch :D My sme potom mali svadbu 2 mesiace po nich, so všetkým, a strašne som im závidela, že to odbavili takto bez stresu. Aj keď vravela, že dosť veľká časť rofdiny sa urazila...

Offline Pinot Noir
30081 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 19:45

MP Meri Gratuluju! Volila jsem úřad jen se svědky, ale věděla jsem, že část rodiny to jen uvítá a část to bude aspoň akceptovat. Naschvál bych tím rodinu rozeštvávat nechtěla. Ovšem tvé tchýni se, zdá se, nezavděčí nikdo. Takový exemplář teda nezávidím ;)