Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44972 příspěvků moje polička 30. prosince 2019 21:44

letfenixa 

:-D Tak jde videt, ze si sama sebe vazis no! 

Offline Karja
44972 příspěvků moje polička 30. prosince 2019 21:46

barbucha Husty, no to je uplnej multilingvista ta zritelnice, kor kdyz ma cestinu jen od tebe;-).

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 30. prosince 2019 22:01

rasaNori prosím ťa, viem, že si spomínala,že malá robila psovi zle. Podarilo sa ti ju to dákym spôsobom odnaučiť? Syn psa považuje za najlepšiu hračku z celého bytu, stále do neho štuchá, strká, vešia sa po ňom a pes má z neho už tiky...Samozrejme zasahujem, snažím sa psa brať sosebou ak idem von/do inej miestnosti na dlhšiu dobu abysi oddýchol, ale teda začína to trošku smrdieť prúserom (bojím sa, žemu syn pichne do oka, prípadne, že ho pes chmatne, keď mu ublíži). Zavrieť psa do kenelky nepomáha, on si tam síce kľudne zalezie, ale syn sa tam okamžite nalepí na sieťku a štuchá a otravuje ďalej...

Offline Catherinne
10897 příspěvků moje polička 30. prosince 2019 22:07

DrowRanger zavři tam syna

Offline barbucha blogger
36171 příspěvků moje polička 30. prosince 2019 22:09

Dneska jsem vzala zřítelnici - po strašlivý včerejší nudě aka vlastivědný vycházce - do Muzea iluzí a celkem cajk, pořídily jsme mnoho rozverných fotek... dokonce se asi třikrát téměř usmála! Nebo to bylo až ve Starbucks?

Pak nastal lov na slušnou zimní bundu (loňská je kapku malá a pan otec pravil, že na to nemá nervy - no teď vim proč), to jest běh mezi miliónem obchodů. Já vyřízená, zpocená a vzteklá, protože nic nebylo dost dobrý: tu špatná barva (anžto ne černá), tu blbej střih, tu moc tlustá, tu moc tenká. Nic, nic... Nakonec jsem ji na kolenou uprosila, že zajdeme ještě jednou do Benettonu, že třeba ten na Andělu bude mít lepší věci než ten na Příkopech. Normálně ty jejich hadry nosí ráda... a při tý poslední příležitosti, páč jsem se hotovila už vypustit duši nebo zřítelnici zmlátit na veřejnosti případně obojí... to konečně klaplo. Černá a teplá a pěkná, nicméně velice trendy akorát do pasu. No co už, moje ledviny to nejsou.

Takže radostně přikřepčím domů a ukazuju úlovek milostpánovi. Zřítelnice to navlíká, oči v sloup (zas práce, furt jen práce a nic než práce!), a co byste řekly? Ten idiot ji obešel ze všech stran a místo co by jen hlasitě obdivně jásal... "no já nevim, neni nějaká malá?" Emma vztekle zajela do obýváku a bylo po módní přehlídce. No strašnou scénu jsem ztropila, strašnou!! Vo to hůř, že jsem u toho musela šeptat!

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 30. prosince 2019 22:20

barbucha  koukám, žes už ty radosti s dětma kapku pozapomněla, což?

Offline barbucha blogger
36171 příspěvků moje polička 30. prosince 2019 22:31

viktorka_od splavu 

Je to už dávno

Offline Pinot Noir
30081 příspěvků moje polička 30. prosince 2019 23:20
Offline brrr
12395 příspěvků moje polička 30. prosince 2019 23:29

barbucha A najednou se nehodí, že zřítelnice mluví česky

Offline Karja
44972 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 03:00

Tak potrebuju asi nejakej manual, jak na blici mimina. Mam zeblity vsechno!

Online Tabea
8313 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 05:05

Karja Lituju tě... Jediný, co fakt pomohlo, byl čas....

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 08:53

Karja mam doma prebytecnej klin do postylky, kterej rada venuju. Ale tys rikala ze s vama spi v posteli?:-/ Nebo podlozit postylku na jedny strane knizkama. Kojila.jsem v takovy zahadny poloze, aby dite bylo skoro vertikalne. V leze furt blil. No a behem kojeni dusledne odrihavat, pokazdy kdyz se jen trosku zacal tvarit, jinak sem byla cela poblita. A poridit si hodne hadrovejch plen, abys to mela cim utirat:D Tondovi se to uz zlepsilo, tak jsem byla min ostrazita....taakze behem vecerniho krmeni poblil 5 pyzam! Pak uz dosly, tak spal v bodycku a punochacich, ale jeste pro jistotu poblil jedno body, aby se nereklo

Jo a jeste sem.ho v zavinovacce davala do postylky na bok, oprenyho o stranu hnizda. A az treba po 30min jsem ho narovnala.

Offline Gatita
8713 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 08:59

DrowRanger jestli to zacina smrdet, zvazila bych, jestli neubytovat pejska na cas treba u rodicu nekoho z vas? My mame jen kocoura, tak ten syna parkrat seknul drapem a syn to v casnem batolecim veku pochopil.syn to se zviraty celkem umi, je na ne hodny a neotravuje je, ale do tech cca 2-3 let to bylo hrozne. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 09:51

Gatita ja sa skôr bojím, že syn spraví niečo jemu, pes je viac-menej strašne dobrý a trpezlivý, ak by aj rafol, bolo by to výchovné, maximálne trochu zavrčí ak si mu syn chce sadnúť na hlavu . Dávať ho preč nebudem, svokrovci uznávajú psa jedine na reťazy a naši zas berú psa ako decko, kŕmia ho všetkým možným a nezvládali by temperament. A teda asi by to ani nič nevyriešilo, maximálne po návrate psa  by sa syn o neho zaujímal ešte 100x viac a pes by si odvykol. Ako dlho trvá táto blbá fáza, kým prejde do fázy psa si nevšímam alebo ho normálne hladkám??

Eidt: aha, už som si prečítala, že do 2-3 rokov

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 10:02

DrowRanger Já jsem to s kocourem a dítětem vyřešila stejně jako Gatita . Pořád jsem vysvětlovala a ukazovala, jak se chovat ke zvířátku a varovala, co by kdyby, až po milióntém "jestli kocourka píchneš do oka prstem, kousne tě" se to doopravdy stalo. On je chytrej, takže se ohnal jen tak výchovně, dítě také není blbé, takže už to nikdy neudělalo. Teď už pošťuchuje jen tak v mezích a kocour se mstí kradením hraček

Myslím, že u nás to bylo nejhorší tak od 10 do 20 měsíců. Ale synovec hodil po koťátku motyčku ještě ve třech letech...

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 10:10

DrowRanger napadlo me, jestli by nepomohlo kdyz by pes v nekomfortni situaci zastekal-jestli z toho teda maly nema srandu:-)

Offline Gatita
8713 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 10:19

DrowRanger ono to mozna bylo driv nez ve 2-3 letech, uz si to moc nepamatuji;) Ale presne- vysvetlovala jsem porad dokola a pomohl az ten sekanec jako u Mohučanka.

V tech 3 letech uz byl syn schopny i domyslet veci, kdyz byl treba kocour nemocny, to mu dal 100% pokoj a jeste resil, jestli se s tim ochrannym limcem bude schopny napit z misky. Tak bych rekla, ze nejak primerene rozumne se choval o dost driv. Ale treba od rocniho ditete bych moc necekala....

Offline tenzie
302 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 11:41

DrowRanger hele nas malej ma dva roky a furt dava psovi dost zabrat. Vysvětlování vubec nepomaha. Pes je dobrak, necha si vsechno libit. Snažíme se hlidat, aby ho netrapil, ale ne všemu zabranime. Na psovi je občas videt, ze uz ma dítěte fakt dost. Snad to prejde vekem. 

Offline miuu
414 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 12:52

Karja Vydrzet cca rok. A nakoupit spooousty bryndaku. A taky Imazol a Linolu na opruzeny krk. Nic jineho jsme za cely rok nevymysleli .Ale neboj,prejde to. 

Offline Karja
44972 příspěvků moje polička 31. prosince 2019 13:27

Nakonec se to bliti ukazalo jako nejmensi problem. Nespal jsme nikdo pul noci, velka mala mela dost hysteraky, asi tri hodiny tady litala, brecela a nakonec vysilenim usnula, nezabiralo vubec nic.Takze to spolecny spani musime jeste dost poresit no!