Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 04. března 2018 22:25

Pinot Noir Diky, ja ty detske nejak nemam osahane ale pro sebe mam odtamtud fakt hrozne peknou podprsenku:D. Se stydim. Pro pritele nejaka trika, ta vydrzela docela stejne jak z dalsich retezcu. No, ale u sebe je mi jedno, ze se treba osypu, coz by mi u decka vadilo vice.Spis z tohodle pohledu jsem si nebyla jista.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 04. března 2018 22:34

Karja Ale zas jsem tam koupila úplně skvělé autíčko, náklaďák, troubí, vrčí, sklápěčka sklápí, super oblíbená hračka teď. A ta vesta je taky fajn, ale v té si nehraje, NEJÍ, nepije a naválí se pod skříní. Ty často prané kousky bych tam nebrala, mně vadí vyhodit věc po pár vypráních, i když byla levná, děsí mě produkce odpadu, nechci k tomu takhle zbytečně přispívat.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. března 2018 23:32

Karja 

Syn z Pepca dostal několik věcí typu košile, džíny a skoro vůbec je nenosil, většinou to někde nesedělo, nebylo natahovací, co by mělo být apod. Obyčejný bavlněný trička a tepláky, na kterých se nedá nic zkazit, byly v pořádku, osypání neproběhlo. Já k tomu obchodu taky nemám moc důvěru, ale kdo ví, kde je pravda? 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 05. března 2018 08:45

dynda Podle mne ta neduvera plyne z toho divnyho oderu, co v tom shopu maji, aspon u me teda. Ale rekla bych, ze se to line hlavne z tech doplnku do domacnosti a dalsiho vedlejsiho sortimentu.Pinot Noir Diky za info;-).  Vsadim asi na tesco a pak klasika rvacky v Lidlu:-D.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 05. března 2018 09:11

Karja dostala som od kolegyne set-body a gate na 6m. male mu to bolo uz v 3.5 a malo to blbe gombikove zapinanie vpredu ktore aj ked bolo cele rozopnute tak sa nedalo poriadne natiahnut cez hlavu.  ja sama som tam kupila na odskusanie par bodyciek ale velkost 18m takze az bude mat 12 tak mu to zacnem obliekat. pocitam s tym ze je to handra a dlho to nevydrzi takze mu to budem obliekat k cinnostiam kedy mi nebude vadit ze sa to znici.

inak pre uplne male babatko je najlepsie kupovat v hm tie zavinovacie body do ktoreho sa dieta polozi a navlecu rukavy a "zabali sa" predny diel patentkami. ja som sa manipulacie novorodenca nebala a nemala som si tym problem ale natahovat mu cez hlavicku oblecenie ked ku poriadne ani nedrzi mi prislo o hubu.

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 05. března 2018 12:37

Karja Ty dětské věci se mi tam paradoxně zdají kvalitnější než dospělácké. Syn má odtud celkem dost body, tepláků, mikin... babičky tam rády nakupují a ty věci jsou docela roztomilé. Drží všecky úplně v pohodě, stejně jako jakékoliv jiné z těch levnějších řetězců typu C&A nebo F&F.

Dokud se miminko nezačne samo víc hýbat, tak byla skvělá buď ta zavinovací body nebo takové ty s překladem na ramínkách, takže se dají dobře přetahovat přes hlavičku. Naopak jak se začal syn točit na bříško a lézt, už tyhle body nenávidím, protože má výstřih u pupku. Dávám mu už jedině ty s patentkem na rameni, nejlepší má H&M. I poděděné dobře drží tvar i barvu, nejsou ožmolkované a jako bonus jsou užší a delší, což se hodí na látkovou plínu.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 05. března 2018 13:11

Karja žluťásek Přesně, užší a delší body z H&M jsou super, syn je právě tenký dlouhán, navíc s látkovou plenou, takže pro něj ideál. Užší a delší body mají taky v Bambuli. Naopak body z Tesca stojí za prd, po každém vyprání se o něco zkrátí a rozšíří, na látkovku je pak nenatáhnu. Hodně fajn se mi zdají věci z Lidlu, mají i pěkné barvy, takové univerzálnější, ne jako v Tescu, kde mají jeden regál modrobílý a jeden růžovobílý a zelenou, žlutou, hnědou vůbec nevedou.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. března 2018 13:17

Přidávám se ještě s Tchibem, mám dobrou zkušenost se zavinovacími bodíčky, která měla navic krásný potisk s mořskýmí potvorami a vydržela všechna přání jako nová. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. března 2018 15:05

Tak to vypadá, že můžu začít panikařit 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 05. března 2018 15:13

MP Meri Ja si precetla parit! A vona to parba bude! Gratuluji! A taky trochu soucitim, ja prvni mesice hrozne rvala a pochybovala o sobe, zlata panika. To ted jsem v nejakym splachovacim modu, jakoze dej se vule bozi.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 05. března 2018 15:16

Diky za rady s pepcem, nakonec jsem tam dnes neco koupila, paradoxne mi nejaky kousky prisly docela dobry. Tesco hrozny sliny, to jsem zavrhla hned, i ponozky mi prisly hrozne chromy. Tchibo asi dobry je, HaM taky, ale prijde mi to docela.drahy. jak rikam Lidl bude muj nejlepsi pritel v materstvi, jen myslim vedou az ty vetsi velikosti 68 vys.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 05. března 2018 15:22

MP Meri gratuluju a vsechno nejlepsi k narozkam:D 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 05. března 2018 15:38

MP Meri gratulácie a vitaj v našom svete :-)

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 05. března 2018 16:17

MP Meri juchuuu:D

Pratele, patpat dnes dosel:D bude ji to tak v roce, coz neva s tim jsem to objednavala, vsechno je ultraroztimile a pekne usite, jen jeden medvidkovy overal ma zevnitr takovou jakoby tesilovou sitku, uvidim co s tim jestli ho vratim nebo tu podsivku vyparu a nahradim. No...mozna bych radsi kdyby to byly ultrahadry, takhle tam asi jeste nakoupim :D

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 05. března 2018 16:19

MP Meri gratuluji!

Offline Lamicka
14187 příspěvků moje polička 05. března 2018 16:52

MP Meri Gratuluji 

Offline Gatita
8630 příspěvků moje polička 05. března 2018 16:52

S Pepco nemám dobrou zkušenost. Koupila jsem tam synovi body a rozpadlo se snad při prvním praní. Ale třeba to byla jen blbá náhoda.

Naopak skvělou zkušenost mám s Lidlem, ty dětské věci jsou kvalitní, fajn jsou i ty outdoorové věci - gumové do deště a tak. Mám ráda jejich trička, jsou z dobré bavlny a hlavně mají ten patentek u krku, takže nehrozí výstřih vytažený až na prsa... 

Nerada kupuji nové dětské věci, děsí mě ta spotřeba. Hodně beru přes internetové sekáče, brumlu a tak. Kvalita je slušná, většina je jako nová. A co není, tak tam si říkám, že taky dobře, že jsou z toho aspoň už oprané všechny toxiny:-) 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. března 2018 17:07

Díky za gratulace i přání k narozeninám :) Zatím se zmítám mezi panikou a opatrnou radostí, každou chvíli převažuje něco jiného  

Jako je to pro mě zatím úplně neuvěřitelná situace. Bohoužel na rozkoukání nemám úplně čas, musím v podstatě asap začít řešit úplně nepředstavitelné věci, jako je porod (wtf ??? vždyť ještě "včera" se mě to netýkalo!!!). Bohužel mám dědičnou nemoc, která mě na konci těhotenství a v průběhu porodu může ohrožovat na životě, doktor to zatím neví, ale předpokládám, že jakmile to zjistí, tak ho asi klepne 

Konzultace mě v tomhle směru ještě čeká, ale průběh kolotoče už dovedu předvídat - nejdřív řeknou okamžitě dát pryč, pak ok, ale teda císař a pak možná ještě přichází v úvahu vyvolaný porod. Tak přihodím rovnou hloupý dotaz, chci jen vědět, jaká mám v tomhle směru práva a na co všechno musím kývnout ... 

Pokud bych trvala na přirozeném porodu, jak moc mi můžou nutit vyvolání? Je možné, že mě nezapíše porodnice, kterou si vyberu, ale někde se mě přeci budou muset ujmout? Přeci pokud bych začala nedejbože rodit předčasně, taky mě budou muset někde přijmout? Nejsem žádná pošahaná lesana, rozhodně nepůjdu proti lékařům, ale nerada bych se z neznalosti nechala zatlačit někam, kam nechci. Vyvolaný porod mi zní momentálně jako nejhorší varianta, to už mi jako přijatelnější (čistě pocitově) přijde císař ... 

(btw nemůžu vlastně vůbec uvěřit, že vůběc něco takového řeším 

Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 05. března 2018 17:28

MP Meri co sectyce tvych prav tak nevim, ale me teda hned jako druha myslenka kdyz jsem zjistila ze jsem kotna taky napadl porod:D

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 05. března 2018 18:43

MP Meri no pokud mas nemoc, ktera by se nemusela slucovat s tehotenstvim, urcite to res jak s gynekologem(ten by to mel vedet jako soucast tve anamnezy btw), tak s tim lekarem kde jsi sledovana pro tu nemoc. Jinak nejdulezitejsi je(logicky) zdravi matky, takze bych si vyslechla doporuceni a oni uz urcite nejaky postup navrhnou...