Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43010 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:04

Mrakoplas no vystudovat lze I později, to je sice pravda, ale Karjamá holky a já také a tam to potom dost komplikuje mateřské plány, pokud by ty děti chtěli a nedejboze víc než dvě.

Takže zas je to o tom okně příležitosti. 

Já mám toho chlapa "od lopaty" doma a kolikrát to není žádná hitparáda. Po 25 letech praxe skončil v kanclu a je rád, že je rád, ať už teď ty stresy řeší jakékoliv.

Teď jsem o tom z určitých důvodu víc přemýšlela, a mě by docela dralo, kdyby moje děti vystudovaly pod svoje schopnosti. Jako když by se ukázalo, že to fakt nejde, tak ať si klidně řídí tramvaj, ale starší má úplně jiné ambice a mladší mi minule říkala, že by asi chtěla být psycholožka a to mi zrovna přijde, že k tomu má celkem vlohy. Těžko to však bude dělat s oborem kuchař/číšník.

.

Online continuity
43010 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:08

Mrakoplas tak, když dítě řekne,že nechce na gympel, ale na cojavim pedagogickou a bude to mít rozmyšlené, tak já ho podpořím, ale fakt bych nerada, aby šlo někam jen proto, že se jinam nedostalo.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:08

Gatitano ak mi syn pri vybere strednej skoly zahlasi, ze chce ist napr.na zdravotnu, tak mu samozrejme predostrem vsetky pre a proti ale nutit ho ist na gymnazium rozhodne nebudem. Viem, ze tu je 99 percent parfumaniacok z gymnazia, tak ten pohlad mate asi iny. Mna nasi na gympel nutili ist, presadila som si obchodku a po nej som dala VS humanitneho smeru (takze uplne mimo odbor). No a pri hladani prace som vzdy tu obchodku velmi ocenila. VS som dala na natlak rodicov, sice ma to bavilo, ale vobec v tom odbore nepracujem a ani nemam zaujem. 

Online Gatita
8619 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:10

Mrakoplas jinak ta spokojenost je zaklad. Mne treba hodne tahlo nahoru okoli, mela jsem kliku na nadane spoluzaky, kamarady, pozdeji kolegy. Takze jsem se jakoby vzdycky svezla s nimi, delala stejne skoly, zkousky, kvalifikace, mirioa na stejne cile..no a vysledek je, ze jsem porad nekde o level vys, nez na co mam schopnosti, a to je dost blby a dusevnimu klidu ani sebevedomi to uplne nesvedci. Takze urcite nebudu deti nikam tlacit, ale rada bych jim nejak pomohla.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:14

continuity ale to hovorime kazda o niecom inom :) Ved ak chce byt dcera psychologicka, preco by isla na ucnovku kuchar/casnik? 

Ja som na zaciatku pisala len to, ze by som bola mozno radsej, ak by isiel syn robit napriklad stolara. Ale je uplne irelevantne co si ja myslim, vybrat si svoju zivotnu drahu musi sam. Ja mu mozem vysvetlit, podporit alebo zmierit sa a to je tak vsetko, co s tym mozem urobit :)

Online continuity
43010 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:20

Gatita no já teda nevím, když si se někam dostala, tak na to schopnosti asi máš? 

Jako občas se stane, že člověka povýší až do pozice, na kterou opravdu nemá, ale to hádám nebude tvůj pripad. 

Mě tohle dělá mladší, pořád se dost podceňuje, přitom je šikovná. Akorát ji nejde matika a fyzika jako segre, ale nevím proč se s ní radši nesrovnává například v angličtině.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:21

continuity No přesně, tchán skončil v invalidním duchodu poměrně brzo, v kancelářském povolání by se mu to nestalo. Sambo má také zdravotní potíže a musí dbát na životní styl atd. s plnou manuální praci si to neumím moc představit. Už to vidím asi z tohoto pohledu. 

MrakoplasJá nemám nic proti řemeslným odbornostem, naopak spoustu mých přátel se má s tím úplně výborně. Jen jsem měla nějak potřebu se vyjádřit, že to není tak černobíle, stres v kanclu a tvořivost jinde. Proti odborným středním školám taky nic nemám, naopak. 

Bleh teď se mi na sluzebce v jedné fabrice úplně se mi vybavilo, když jsem pri škole byla na brigádě v trismennem provozu, jak hrozná to byla práce. Fakt mi přejel úplně mráz po zádech, některé práce jsou fakt hrozný. A asi je dobrý si to vyzkoušet. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:27

Gatita ako co si budeme nahovarat, malokto ma pracu, ktora ho naplna a je spokojny (nemyslim tu na parfumanii, ale celkovo). To clovek dopredu nikdy nevie, ci sa trafi. Pokial deti budu chciet na gymnazium a budu na to mat, budem len rada. Ale ak nie, sklamana nebudem. Ak si vyberu drahu toho autobusara a bude ich to naplnat, tak budem spokojna aj ja. A to mi pripomina jedneho kolegu v korporate v Bratislave. Nebavilo ho to, tak si isiel splnit svoj detsky sen a robit toho sofera autobusu :) Myslim, ze ho robi dodnes. 

Online continuity
43010 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:29

Karjavidíš, to mi připomnělo, že jsem chtěla vzit holky na exkurzi k pásu do Boleslavi. Jako muž jim vyhrožuje hovnocucem, když se nebudou učit, ale to je fakt zlatá práce oproti trismennemu provozu někde u pásu. 

Já už doufám, že to konečně zařídí roboti a nebudou to muset dělat lidi. Dělala jsem chvíli i úklid a to bylo úplně v pohodě oproti brigádě na bramborovém kombajnu. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:33

Karja chapem, ten stolar bol fakt len priklad, ktory mi napadol kvoli synovi znamej :) 

Pracovala som niekolko rokov v kancli vo fabrike, kde bola 3 a 4 smenna prevadzka. Pre mna by to bolo hrozne ale vies co? Dost zien si to pochvalovalo, ze by s nami nevymenili, ze im to za ten stres nestoji (toho som mala fakt vela). A to z nich mali niektore kvalifikaciu, ze by mi sefku mohli robit. Ale oni mali tu moznost volby, vela ludi nema na vyber a spokojni tam urcite nie su. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:34

continuity úklid paneláku byla super brigáda

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:36

letfenixa tak dufam, ze ti vari a obsluhuje ta

Online Gatita
8619 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:37

continuity tezko se to popisuje, na skolu jsem urcite mela, tam jsem o nicem nepochybovala, spis mi to zaclo pozdeji v praxi a ted s detmi to vnimam hodne silne. Driv jsem asi leccos nahnala treba peclivosti nebo jsem nad tim sedela do vecera, dokud to nebylo tip top, ale ted vychazi pravda ven

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:37

continuityJá myslím, že Boleslav je příliš pěkná fabrika, chce to víc prachu, špíny, teplo, horko, hluk....:D

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:41
Reakce na continuity:

Len

Nevím jestli na mým názoru nějak záleží, ale zrovna ty mi vůbec takto nepřipadáš, navíc ty věci aktivně řešíš, což je mě dost sympatické. 

​Děkuju, od tebe mě to opravdu potěšilo.

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:42

Gatita jj, tohle děláme už dlouho. Ona ještě hodně radi takový ty logicky puzzle, kde k sobě přiřazujes věci (typu slepice a vejce nebo déšť a deštník), a nebo skládání/vyprávění děje, jak to jde za sebou 

a pracovní sešit mluv se mnou, ten mi teda přijde trochu hroznej 

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:43

Vyčistila jsem dceři zuby krémem na ruce. Ona si toho vůbec nevšimla, já až když jsem po spodní čelisti měla podezření, že jí syn dal na kartáček mýdlo, protože to bylo divně cítit. Kartáček jsem umyla a dala na něj ten krém znovu.

Online continuity
43010 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:44

Mrakoplas 

Tak nemusíme chodit daleko, náš oblíbený nihilista na balkoně je tramvaják. Jenže on vystudovat bezpečnostní studia a když ho ta tramvaj přestane bavit, vyhrabe v šuplíku diplom a půjde dělat něco jiného. Muž má kamaráda, co dělal mnoho let sociální práci, šéfoval nějaké nadaci a teď truhlarí. Ale když ho to přestane bavit, nebo to nebude dávat zdravotně, vždy se může vrátit ke své profesii. 

Moje teta měla střední dřevařskou průmyslovku, zaměstnala se ve fabrice za krásné peníze, jenže chytla z těch lepidel nějakou alergii, takže od 40 v invalidnim duchodu a docela blby. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:45

Karja my byli s prací ohýbat židle v Tonu Ale tyhle exkurce jsou zajímavé, jak tam jseš chvíli, to úplně nedomyslíš. To by musela být vyložená pakárna u pásu, nějaký masokombinát třeba.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 21:46

Dneska mel muž službu kolem děti. Takže ráno bruslení, odpoledne zubař, už někdy v 11 hlásil, jak je to hrozný, že nic nestíhá a jak to můžu stíhat já. Tak to jsem se pousmála, ale pak jsem propukla teprve ve smích. On si to nakráčel do školky, v úplně nestandardní čas, kdy děti spí. Školka byla otevřena, takze ho nic nezastavilo, i pohled na ty děti v postylkach ho nějak nezastavil, prostě tak jako pohledem hledal pod jakou tou peřinkou dcera  je.....Ta už na něj přes hodinu čekala u babičky. Říkala jsem mu to asi jen dva dny dopředu a asi jen celkem pětkrát. Bohužel pro mě říkal, že zítra se v té školce nemůže ukázat po tomto incidentu, že je asi první rodič, co šel pro dítě v polovině času spaní:D.