Karja ste husty! Tak snad je uz vse ok.
viktorka_od splavu to bylo jeste kdyz se klistata netestovaly, tak pred 15 lety.
Karja ste husty! Tak snad je uz vse ok.
viktorka_od splavu to bylo jeste kdyz se klistata netestovaly, tak pred 15 lety.
MP Meri mas dobrou krev, tak na tebe jdou! ![]()
Ja mela kliste 2x za zivot, muz si kliste odnasi z kazde prochazky.
Podle me zkusenosti zadne ty prirodni verze repelentu doopravdy nefunguji (minimalne na komary, kde je to rychle poznat)
Kdyz jdeme vylozene do lesa, snazime si repelentem postrikat boty a ponozky, pripadne nohavice, pokud mame dlouhe kalhoty. A hlavne se hned po navratu prohlidnout, doufam, ze to pripadne rychle vytazeni klistete opravdu pomuze pred nakazou.
A mam takovy postreh, ze mam pocit, ze ta klistata casem nejak zmutovala nebo k nam prisly jine druhy, ze jsou ted vetsi nez v mem detstvi a fakt je clovek citi, kdyz po nem lezou.
MP Meri Ja si ty mikro taky nepamatuji, navic ted jsou i takova hodne svetla.
Karja Mne přijde, ze jsou to jen různý vývojový stadia a ze na lidi lezou nejvíc ty mikro, zatímco na psy ty větší cerny a cerveny
Potrefenáhusa jsou to vývojová stádia, larvy a nymfy, všechny se dokážou přisát.
Potrefenáhusa je to jak píše pinot, dospělec na lidi obvykle nejde, resp šel by ale toho si všimneš hned Karja ta larva je opravdu hodně pidi a to i nasátá, pak sama odpadne. možná sis jen nikdy nevšimla, přece jen ty mimina člověk prohlíží důkladně (myje a tak..) na sobě bych taky nenašla.. nebo to odškrábneš a hele pupínek, vůbec nevim z čeho..
Potrefenáhusa ještě teda koukám, že už se piják šíří i k vám, takže bacha, ale to platí fakt už spíš pro pejskaře, na dítěti bych ho nečekala
Určitě mají klíšťata někoho radši. Já mívám tak jednou za rok a to se nijak neošetřuju. Kolikrát jsem byla skoro celé léto venku, v lese, na vodě... a nic. Na mě prostě nejdou, na syna asi taky ne, ani si nepamatuju, že by někdy měl. A to je kolikrát celý den venku. Dcera chudák měla první klíště v nějakých 4 měsících a musel to být přenos skokem do kočáru nebo z někoho z nás. Taky je mi z nich na blití. Z koček kolikrát tahám ty nacucaný hnusáky, tak to je úplně ekl. A to dostávají obojek za 600. Kočka na chalupě letos žádný nedostala a klíšťata nemá
Asi je taky nepřitahuje.
Karja Úplně to vidím, mumie-eskymačka s tím zabijáckým výrazem
tak ať se to neopakuje už.
viktorka_od splavu Jj, známe a loni už jsme to i viděli. Ale fakt co jinyho, než do nich nacpat nejakej přípravek a furt prohlížet
S tím chutnanim klistatum mi přišlo zajímavé, že normálně na mě prakticky nelezou, ale když jsem těhotná, tak na mě snad skáčou z čehokoliv zeleného, kolem čeho projdu. Když jsme s mužem v lese, je jedno jestli jdu první,druhá, vedle sebe.... On nic a já co 5 min zastavuji a ometam klíšťata co mi lezou po nohách ![]()
Aranel No jako musim rict, ze ten doktor i ta sestra byli hrozne super, to jako klobouk dolu, oni by to tam zkouseli po dobrem asi doted;-).Neskutecne prijemni. A u vchodu ten ,,covid proverovac,, taky. Mala byla hrozne vystrasena, protoze nemocnice v noci vypada fakt hrozne strasidelne a jeste on tam v tom skafandru, no proste detska nocni mura! Nehlede, ze v noci byla nejblizsi pohotovost 40 minut po dalnici, a my meli auto s dalnicni znamkou v servise, ale strihli jsme to i bez ni;-)'
viktorka_od splavu Tohle bylo znat spis kvuli zacervenani, takze tam bylo dlouho, larva nelarva. Mozna ted jak je jich hodne nebo jsou aktivni, tak jsou aktivnejsi i ty larvy, coz driv ne. Jo a pijaka jsem jednou taky mela! Nebo hodne nasakly kliste nevim, proste vypadalo to jak to ze psa a musim rict, ze nic vic nechutnyho se mi s telem snas nestalo, zlaty porody, tohleto bylo uplne eeeeeeee, nastesti na ruce.
Jinak ja drivy byla lapac a ted chytam malo,tl takze dobra zprava pro vsechny, meni se to v case.
Karja nebo se na mezích neválíš už tak často jak za mlada ![]()
![]()
Sairon jezis ja jako tehotna sla na houby na chate v Jesenikach a ted je tam vsude klos jeleni a ti na me delali uplne nalety, bezne sem tam nejaky asi hormony. Normalne jsem musela utect to se nedalo...
Pinot Noir Hmm, hele to ani ne;-), a v prirode jsem taky nejak plus minus stejne
MP Meri viktorka_od splavu aha, tak ti velci, co jsou citit, jak lezou, jsou ti pijaci, ne klistata, prave jsou s leopardi vzorem (zijeme ve zminovane oblasti)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.