Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 10:48
Reakce na Karja:

711990 Ja tu starsi proste davala do kocarku jen na spani, ale my mame zahradu, nemusela jsem s ni.tudiz moknout, byla si pod pristreskem sama;-). Ja teda lezouci deti nekde v mokru/zime ani nikdy nevidela, i by mi to pripadalo divny.

​Zajeď se podívat do školky do Švédska Tam jsou haranti venku za každýho počasí, ať choděj nebo jen lezou, v létě v zimě... základní výbava školek jsou sušičky na hadry i boty

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 11:00

barbucha Jo, ja jsem nejak zvykla od sebe a svyho okoli, ze kdyz to dite nechodi, tak proste v necase je venku jen v kocare, spici nebo cuci na vychazce, fakt jsem lezouci dite mimo leto nikde venku nevidela:-D

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 11:02

Evaeva No, te moje ji 7,5 cas ma. Ale ja se nemuzu toho sezeni v kocarku dockat, hned nam zacnou nove vylety, vic s nimi budu moct jezdit nekam do mesta. Takhle me to fakt nebavi, nez se to slozi, nalozi....a na nositko jsem ji nejak nenaucila.

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 11:05

Karja 

Takhle jsem byla zvyklá taky, a pohled na haranty, plazící se za vytrvalýho deště, v blátě, loužích, případně závějích, mě zezačátku poněkud znervózňoval!

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 11:18

barbucha tak to víš, kdyby na severu meli čekat až bude sucho, nad nulou a bezvětří, taky by mohli děti vypustit ven na dva týdny v roce. 

Mě to vždy šílene dralo, že se ve školce nechodilo ven, protože si jedno dítě zapomnělo doma rukavičky nebo některé byly nastydle. A kdyz už bylo na podzim slunečno a bezvětří, tak přišel smog a to už se zas nesmělo vycházet.

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 11:23

Sairon ne zacla v zari a mala se narodila v srpnu. Ale ji bylo 21 mesicu, dite doma brala jako fakt v te dobe a vubec nezarlila a tak, takze jsme to zkusili a vyslo to... 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 11:28

continuity v nasi skolce chodi ven za kazdeho pocasi. Jen kdyz je smog tak sedi vevnitr. Maji hromadu nahradnich vrstev prave pro pripad zapomenuti a povinne gumaky. Proto jsem rada za superfity s goracem, proste za jeji nohy v suchu mi to stoji... V te druhe skolce ven nechodili, jen obcas, a my taky doma razime heslo ze neexistuje spatne pocasi, ale jen obleceni.

@711990 jj tyhle, my je mame bez te vnitrni vlozky, je to nepromokave a mirne zateplene... 

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 11:31

rasaNori uz mam nastesti od žluťásek , malem sem vecer koupila skoro za 2 litry?! Ony se tu asi uz vubec neprodavaj, vsechno mala velikost a ty jediny spravny staly 1200+600 vlozka

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 11:40

DrowRanger syn nechodil do jesli, sel az do skolky ve 3 letech, ale spani po obede bylo v pohode, ale on nemel nikdy se spanim pres den problem, ani s vecernim uspavanim. Mel jen krute noci. Tak to je asi jina situace. Ale v jeslich si s tim urcite dobre poradi, neboj. Skolku bych pak dobre vybirala, statni se strasne lisi pristupem.

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 11:40

continuity 

No jo, to by se nedočkali. Navíc jim to docela prospívá!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2020 11:44

Karja jj, to má čas. Já s nima autem moc nejezdím, u babiček kočár máme a na dovolenou máme ten hrozný sporťák s vložnou taškou, ten má jen jeden díl. Ale taky jsem se těšila, že v létě ho dám do valca, takhle na ty dovolené potřebujeme box na střechu, abysme se vešli.

Ono to sezení zjednoduší lecos, v každé restauraci mají židličky, ale ne, ten náš musí být v kočárku nebo autosedačce

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 11:45

Lamicka škôlku budem asi vyberať súkromnú, práve pre to aby som sa skúsila vyhnúť hororovym príbehom ako majú letfenixa a Pinot Noir , našťastie to u nás finančne vyjde drahšie len o cca 50/70eur a je tam celkom veľký rozdiel v strave a tiež programe pre deti. Dúfam, že to dobre zvládne, toho 17. Ide len na dve hodiny a podľa reakcie sa uvidí či na pol dňa alebo na kratšie. Ale kolektív a deti má fakt rád, tak dúfam že to bude ok a spánok sa nejak poddá.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2020 11:47

continuity tohle jsem nikdy nechápala u malé ségry. Ven se nešlo, když třeba trochu mrholilo nebo bylo hodně mokro z noci, protože rodiče nedají dětem gumáky nebo pořádnou bundu a pak si stěžují, že jsou děti mokré. Chápu, že nejdou ve vánici nebo průtrži mračen, ale jinak to vidím podobně jako rasa. Navíc mluvíme o chodících dětech a hodinové procházce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2020 11:49

DrowRanger podle mě je celkem jedno, jestli je to na dvě hodiny nebo pět. Spíš může být problém změna činnosti, jako spánek nebo procházka.

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 12:12

711990 ja koupila ve vyprodeji na Mall asi za 400,- ale bez te vzlozky, vzhledem k tomu ze mlade obchazi nabytek jak drak, tak predpokladam ze by mohla do zimy chodit:D Bez stonz bychom byli v haji, starsi das ve skalach gumaky ale co s tim miminem, ze?

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 12:24

continuity No tak skolka a tak, to je jina. Ja mluvim o lezoucich detech v osklivem pocasi, to fakt neznam;-). Kdyz muze chodit, tak to at chodej i v necase.

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 12:25

rasaNori no na Mall maj prave uz jen ty uplne malinky.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 12:38

Karja taky nepotkávám lezúně v blátě a dešti. S jedním bych to vůbec neřešila, to je tam a dělá to, kde chci a co chci já. S vícero dětmi je to dost na prd, mně to lezoucí dítě v marastu (a taky na ekl podlahách jako třeba ve vlaku, v obchodě atd.) nedělá dobře, ale staršího zas úplně omezovat a vymlouvat se na mladšího nechci. Už aby chodil! 

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 12:48

711990 jakou ma mlady velikost?

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 05. srpna 2020 12:55

rasaNori ted ma nohu 11.5cm, takze bych mu vybirala vel.M nebo L.