Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 05:28

My dnes budicek ve 4.30, zastrelte me prosim...

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 06:35

rasaNori u nás dnes naprostý luxus, 6:15, a v noci jen jedna hodina boje a pokusů o vstávání a hraní.  Z toho budu žít nejmíň dva týdny!

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 06:40

dzizisketa taky tyhle věci těžce zvládám, ani nechci nic takového vidět. Stačilo mi, když jsme včera byli na hřišti a z okna přilehlé bytovky se ozývalo nadávání nějakého otce dítěti, které to nestihlo na nočník. Křik, vztek, co je na to tak složitého, blbečku, sundat kalhoty a sednout si, to nemyslíš vážně, jsi normální, atd. Achjo :(

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 07:10

Pinot Noir tak ne pro ten krik ale pro to rodicovske zoufalstvi mam pochopeni. Predevcirem se starsi pocurala komplet asi pet minut po tom co jsem se ji ptala jestli nechce curat. Jak u blbych doma. Taky jsem mela litanii na tema zbytecnost cele situace. Fakt se v tu chvili neumim tvarit ze o nic nejde, ze se to prece jenom prevlekne a vypere a dite s usmevem odskotaci a znova se pocura... 

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 07:28

Karja no vyhoda je, ze se dite nauci po nich nejdriv vylezt a pak i chodit, proste takovy to prirozeny posileni. Nemyslim nechat si dite na schodech hrat, ale je to dobrej pohyb. I se to tu doporucovalo nedavno jako podpora lezeni. My nemame v okoli ani zadny hezky prolejzacky pro mrnata, jen pro velky. 

DrowRanger dik, poridime ho, neni to nejaka obri vec, tak se to snad uzije:) 

Offline Aranel
6612 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 07:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. srpna 2020 08:27

Pinot Noir my nedávno potkali na hřišti rodiče se třemi dětmi. Otec prostředního z nich, asi tak tříletého, úplně deptal. Křičel na něj, že ho nepoprosil, že chce pohoupat. Musel opakovat "prosím tatínku budeš tak hodný a pohoupeš mě,..." Pak mu řekl, že má špinavou pusu a ten kluk nechtěl jít za mámou, aby mu jí utřela, že bude špatný. Navíc ten otec byl jak Kain a Abel, chvilku byl na ty děti skoro až něžný, krásně si s nimi hrál a za chvilku jim nadával minimálně do blbců. Přiznávám se, že nevím, jak se v takových situacích chovat. Člověk by rád něco udělal, ale všechno mi přijde marné.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 09:33

Evaeva Tohle dělá můj muž Naštěstí teda ne tak extrémně, ale když je naladěn do modu "otec" tak je úžasný, milující, chápající. Když naladěn není, tak bych ho nejradši něčím praštila.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 09:47

rasaNori já to mám u toho vylučování od začátku fakt nastavený, že o nic nejde. A upřímně nechápu ty scénky kolem, kterých jsem někdy svědkem. Tak se počůral, no bože. Schválně to určitě neudělal.

Doteď pořád nosím náhradní trenky a šortky. Stát se může cokoliv, prostě je třeba zaujatej hrou, v tu chvíli necítí potřebu a pak to najednou přijde.

Chovám se k němu tak, jak bych chtěla, aby se třeba jednou choval on ke mně, až to budu potřebovat.

Čímž nechci poučovat, jen nabizim jiný pohled. 

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 10:05

Evaeva Prosim te, kdyz to tve dite jezdi na brisku, davas mu ksiry? Ja o tom uvazuji, ale nevim, jestli to k necemu je. Ona totiz v tom kocarku klidne nelezi, obcas mam strach ze uz hupsne ven, ale nevim, zda ksiry zrovna k necemu budou.

711990 Diky, velkamala brzo chodila, tak jsem si to neumela moc predstavit, co se jako na tom deje;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. srpna 2020 10:11

Karja zatím jsem dávala jen do toho kočáru s taškou, tam by vystoupil ráz dva. Ale teď mě fyzio upozorňovala, že od posledně dost zesílil a že si na to mám dávat pozor. Takže už mu je dávám i do klasické korby. Je fakt, že s tím starším dítětem nemáš vždycky čas dávat úplně pozor a stačí, když se opře rukama o tu hranu a trochu víc se odrazí nohama. Fungovali by určitě, jsou celkem krátké, tak akorát, aby si mohl kleknout na čtyři.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. srpna 2020 10:15

Sairon jsem si jistá, že tohle tvůj muž nedělá;) každý je někdy unavený nebo nemá náladu, ale on měl pocit, že takhle je nejlíp vychová. Ty polohy střídal lusknutím prstů, mít je za sousedy tak snad zavolám sociálku.

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 10:18

Evaeva takovyho psychopata jsme kdysi meli za souseda. jejich synek byl uzlicek nervu, fuj je mi zle jen si na to vzpomenu. chlapek byl opravdu presvedceny ze to je top vychova, opravdu intenzivne se rodine venoval, to jo. ale

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 10:21

Evaeva Diky, ja si to neumim moc predstavit, ale mam jex tak je vyzkousim. (Ti vis taky jsem s tim nikoho nepotkala)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. srpna 2020 10:21

viktorka_od splavu přesně, uzlíček nervů. Mě dostalo, jak se ten kluk málem rozbrečel po té poznámce o špinavé puse, že za mámou nepůjde, že není špatný. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. srpna 2020 10:24

Karja já taky nepotkávám moc mimin na břiše, mi přijde, že v šesti měsících je každý dá do sporťáku. U nás v rodině mají kšíry tradici, babičce jsem vypadla z kočárku, když mě ve výtahu odpoutala:) 

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 10:25

Jeste dalsi dotaz do plena, malamala se malo koji, dvakrat hodne v noci, rano a nekdy odpoledne ji ,,preperu,, ab si trochu cucla. Ale chce uz spis presnidavky. Ovsem, to ma na leto dost malo tekutin mi prijde, tak ji davam caj, ale ona to neumi pit! Nejsou nejaky lahve pro neschopne deti, ma Avent, Nuk, ale 90procent vybrynda, na lzicce ji to taky vecne davat nemuzu, ale fakt skoro nic nevypije, myslim ze toho caje cistou miru 50ml za den. Ona to kojeni nikdy moc neoblibovala, uz v porodnici tomu venovala ten nejmene mozny cas, a ted jak zna jidlo na lzicce, tak fakt od pateho mesice uprednostnuje presnidavky.Peru se s ni, te si myslim, ze by jeste to mliko mela kvuli vapniku.

Offline Karja
44707 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 10:28

Evaeva Jo, mas pravdu, tech zalomenych mimin ve sportaku bude dost, mas pravdu, ze ted potkavam stejne stare a rozhodne jeste nesedej sami. Ja myslela, ze ji tam budu davat nalezato, no hahahaha, ta by mi tam tak lezela na zadech:-D

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 10:33

žluťásek přesně. To, co jsem já slyšela, navíc nebylo "teď jsem se tě ptal a nechtěl jsi, a za minutu se počůráš", nebo "už jsem tě dnes převlíkal  třikrát", pro což bych možná měla pochopení, ale "co je za problém si to sundat a sednout na nočník, blbečku, proč je to tak složitý, jsi normální, čím myslíš" atd. Za prvé si myslím, že dítě používající nočník z takových proslovů chápe jen tón, blbečka a to, že čurání = něco hrozného, a za druhé to nezlepší vůbec nic.

Možná jsem ovlivněná tím, že Ríša se od zbavení se plenek nikdy nepočůral, kromě jednoho případu, kdy měl vysokou horečku. Takže nevím, jak moc to člověka obtěžuje. Na druhou stranu si trochu myslím, že tahle jeho spolehlivost je daná i tím, že jsme to nechali úplně na něm a nijak na něj netlačili.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 06. srpna 2020 10:38

Karja Viki taky skoro nepije, nakonec vzal na milost až láhev s brčkem, ale cucne taky max těch 50 ml. Mléko už pije jen před spaním, 180 ml, ale málokdy to vypije celé, plus někdy totéž v noci. Ale jídla chce tekutá, všechno mu ředím vývarem, všechno vlastně vypadá jak polévka. Plus jogurt a přesnídávky. Myslím, že to tekutiny obsahuje, že to stačí. A myslím, že dítě by nežíznilo dobrovolně. Neřeším to.